رصد ستاره نوترونی با سرعت چرخش ۷۱۶ بار بر ثانیه

اقتصاد ایران: ستاره شناسان یکی از سریع ترین اشیای در حال چرخش جهان را رصد کرده اند که یک ستاره نوترونی است.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، محققان دانشگاه فنی دانمارک(DTU) با بررسی اطلاعات تلسکوپ اشعه ایکس NICER ناسا که روی ایستگاه فضایی بین المللی قرار دارد، این مشاهدات را انجام داده اند. ستاره نوترونی مذکور بخشی از یک منظومه دوستاره ای اشعه ایکس به نام ۴U ۱۸۲۰-۳۰ است. این ستاره در صورت فلکی قوس ٖٖٖٖدر به سمت مرکز کهکشان راه شیری قرار دارد و با سرعت خارق العاده ۷۱۶ بار در ثانیه دور محور خود می چرخد.

ستاره های نوترونی بقایای ستاره های باستانی مرده ای هستند که به شکل ابرنواختر منفجر شده اند. این ستاره ها به دلیل کم نوری به سختی با مشاهدات مستقیم رصد می شوند.

تلسکوپ اشعه ایکس NICER که روی ایستگاه فضایی بین المللی نصب شده مجهز به فناوری مخصوص DTU Space است. محققان با کمک این فناوری ستاره نوترونی در قلب منظومه ۴U ۱۸۲۰-۳۰ را رصد کردند.

تا به امروز محققان سراسر جهان چند هزار نمونه از این نوع ستارگان مرده رصد کرده اند. این ستارگان متراکم اشیای مشاهده شده به حساب می آیند. به عنوان مثال ۴U ۱۸۲۰-۳۰ با عرض ۱۲ کیلومتر حجمی معادل ۱.۴ برابر خورشید دارد.

این منظومه در فاصله ۲۶ هزار سال نوری از زمین قرار دارد و دیگر ستاره آن یک ستاره سفید به اندازه زمین است. این ستاره سفید هر ۱۱ دقیقه دور ستاره نوترونی مدار می زند و در نتیجه منظومه ۲ ستاره ای اشعه ایکس کوتاه ترین مدار را دارد.

ستاره شناسان توانستند سرعت چرخش ستاره نوترونی ۴U ۱۸۲۰-۳۰ را با کمک انفجارهای گرما هسته ای پرتو ایکس تعیین کنند. این رویداد زمانی رخ می دهد که ستاره نوترونی با گرانش شدید خود مواد کافی را از ستاره سفید دور کند. هنگامی که مقدار کافی از این مواد جمع می شود، باعث انفجار شدید می شود.

طی این انفجارها ستاره نوترونی ۱۰۰ هزار بار درخشان تر از خورشید می شود و انرژی انبوهی آزاد می کند. یکی از انفجارهای گرماهسته ای اشعه ایکسی که تلسکوپ ناسا رصد کرده بود نشان می داد این رویداد با فرکانس ۷۱۶ هرتز اتفاق می افتد.

یکی از انفجارهای گرما هسته ای اشعه ایکس رصد شده توسط NICER نشانه ای به نام «نوسانات انفجاری هسته ای» را داشت که در فرکانس ۷۱۶ هرتز رخ می داد. این یافته به محققانی که در حال تحقیق بر روی باقیمانده ستاره متراکم بودند اجازه داد تا نرخ چرخش باورنکردنی آن را تعیین کنند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ