چالشهای چند بُعدی استاندار جدید اصفهان
اقتصاد ایران: اصفهان-استان اصفهان به دلیل موقعیت استراتژیکی که دارد با چالشهای چند بعدی مواجه است که استاندار جدید باید برنامهریزی جامع و دقیقی برای مدیریت آنها در پیش گیرد.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، استان اصفهان به دلیل جایگاه استراتژیکی که در کشور دارد با مسائل متنوع اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی دست و پنجه نرم میکند و به همین خاطر استاندار جدید اصفهان با چالشهای بسیاری روبهرو خواهد بود.
بحران آب و مدیریت منابع آبی یکی از اصلیترین و فراگیرترین مشکلات استان اصفهان است که پیامدهای بیشماری از جمله فرونشست، خشکی تالاب گاوخونی، آلودگی هوا و … را به دنبال دارد. از این رو مدیریت منابع آبی و حل مسئله حقآبه کشاورزان، صنایع، و شهرها یکی از بزرگترین چالشها برای استاندار جدید است که آقای جمالی نژاد باید به مدیریت صحیح منابع آبی، توزیع عادلانه حقآبه و احیای زایندهرود توجه ویژهای داشته باشد و همچنین همکاری با استانهای مجاور و اتخاذ راهکارهای پایدار برای رفع این بحران را در دستور کار خود قرار دهد.
رونق صنعت سبز و اصلاح زیرساختهای حمل و نقل
از سوی دیگر شهر اصفهان به دلیل وجود صنایع سنگین، کارخانههای فولاد و افزایش خودروها با مشکل جدی آلودگی هوا دستوپنجه نرم میکند.رسیدگی به مسائل زیستمحیطی و تلاش برای کاهش آلودگی هوا و همچنین جلوگیری از تخریب محیطزیست از وظایف حساس استاندار جدید خواهد بود و باید به دنبال راهکارهایی برای کاهش آلایندهها و بهبود وضعیت زیستمحیطی باشد و در کنار آن نظارت دقیق بر عملکرد صنایع و استفاده از تکنولوژیهای سبز میتواند به این امر کمک کند.
البته با وجود اینکه اصفهان یکی از قطبهای صنعتی کشور است اما رفتن به سمت صنایع سبز از اهمیت بالایی برخوردار است و با توجه به شرایط اقتصادی کشور و تحریمها، استاندار جدید اصفهان باید به دنبال تقویت صنایع بومی، حمایت از کارآفرینان محلی و جذب سرمایهگذاری باشد. زیرا اصفهان ظرفیت بسیاری برای اشتغالزایی در حوزه صنعت سبز دارد.
با توجه به شرایط اقتصادی کشور و تحریمها، استاندار جدید اصفهان باید به دنبال تقویت صنایع بومی، حمایت از کارآفرینان محلی و جذب سرمایهگذاری باشد. زیرا اصفهان ظرفیت بسیاری برای اشتغالزایی در حوزه صنعت سبز دارد.
توجه به مسائل زیرساختی اصفهان از قبیل حمل و نقل نیز از دیگر موارد اساسی برای رسیدگی به امور استان اصفهان است و با توجه به اینکه اصفهان در مرکز کشور قرار دارد و به عنوان یک هاب تردد برای بسیاری از مسیرهای جادهای و ریلی عمل میکند، ارتقای زیرساختهای حملونقل امری ضروری است. توسعه حملونقل عمومی، مانند گسترش شبکه مترو و بهبود جادهها، هم برای مردم شهر و هم برای گردشگری و اقتصاد منطقه نیز باید مورد توجه قرار گیرد. بنابراین توسعه و بهبود شبکه حملونقل، از جمله راههای بینشهری و توسعه مترو در شهر اصفهان، یکی از مسائل ضروری برای استاندار جدید است، چراکه ترافیک سنگین و مشکلات جادهای بر زندگی روزمره مردم و همچنین رونق اقتصادی استان تأثیر میگذارد.
تقویت هویت فرهنگی و انسجام اجتماعی با رویکردی متنوع و همه جانبه
البته ناگفته نماند که اصفهان از ابعاد دیگری همچون فرهنگی و اجتماعی ظرفیتهای بسیاری دارد و به عنوان یکی از مراکز مهم فرهنگی ایران دارای تنوع فرهنگی و دینی است که باید برای بهرهمندی بیشتر از آنها، تعامل با جامعه مدنی، مدیریت اختلافات محلی و حمایت از فعالیتهای فرهنگی و هنری با رویکردهای جامع و همهجانبه را دنبال کرد. از این رو استاندار جدید باید به تعامل با گروههای مختلف، کاهش تنشهای اجتماعی و حمایت از فعالیتهای فرهنگی و هنری استان توجه کند. همچنین مدیریت مسائل مرتبط با مهاجرت و حاشیهنشینی از جمله چالشهای اجتماعی است که نیاز به برنامهریزی دقیق دارد.
به همین خاطر جاذبههای تاریخی، فرهنگی و طبیعی، این شهر باعث شده که یکی از مهمترین مقاصد گردشگری ایران به شمار آید و تقویت زیرساختهای گردشگری، افزایش تعامل با بخش خصوصی و تبلیغات مؤثر برای جذب گردشگران داخلی و خارجی میتواند نقش مهمی در رونق اقتصادی استان داشته باشد. بنابراین استاندار جدید اصفهان باید به حفاظت از میراث فرهنگی و جلوگیری از تخریب آنها به ویژه در اصفهان توجه ویژه داشت. برای مدیریت بهتر استان و مواجهه با چالشها، آقای جمالی نژاد نیازمند همکاری نزدیک با سایر نهادهای دولتی و خصوصی، از جمله شوراهای محلی، سازمانهای مردمنهاد و جامعه مدنی است. ایجاد ارتباط مؤثر با این نهادها و بهرهگیری از ظرفیتهای آنها میتواند در حل مشکلات مؤثر باشد. با در نظر گرفتن این مسائل، آقای جمالی نژاد باید یک رویکرد جامع و چندوجهی برای توسعه پایدار استان اصفهان اتخاذ کند تا بتواند از ظرفیتهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن به بهترین شکل استفاده کند.
استاندار جدید باید تلاش کند تا با ایجاد انسجام میان جریانهای سیاسی مختلف و تعامل سازنده با نهادهای حاکمیتی و محلی، فضای سیاسی پایداری ایجاد کند.
ضرورت حفظ ثبات سیاسی و امنیت اجتماعی در استانی استراتژیک
از نظر ثبات و انسجام سیاسی نیز استاندار جدید اصفهان باید ملاحظاتی را در نظر بگیرد اصفهان به عنوان یکی از استانهای بزرگ و تأثیرگذار در سطح ملی، نقش مهمی در سیاست کشور ایفا میکند. استاندار جدید باید تلاش کند تا با ایجاد انسجام میان جریانهای سیاسی مختلف و تعامل سازنده با نهادهای حاکمیتی و محلی، فضای سیاسی پایداری ایجاد کند. این امر میتواند از بروز تنشهای سیاسی جلوگیری کرده و زمینهساز همکاری میان جناحهای مختلف برای توسعه استان شود.
از سویی دیگر مهاجرت به شهر اصفهان و افزایش حاشیهنشینی در اطراف شهر، مشکلاتی از جمله افزایش جرم و بزهکاری را به همراه داشته است. استاندار باید با همکاری نیروهای امنیتی و انتظامی، به تقویت امنیت عمومی بپردازد و در عین حال برنامههایی برای بهبود شرایط زندگی در مناطق حاشیهنشین و جلوگیری از گسترش بیرویه آنها تدوین کند. مدیریت حاشیهنشینی نه تنها به کاهش جرم کمک میکند، بلکه باعث کاهش فشارهای اجتماعی نیز میشود.
به گزارش مهر، با توجه به اهمیت سیاسی، امنیتی و اجتماعی اصفهان در سطح ملی، مدیریت مؤثر و همهجانبه این مسائل نیازمند درک عمیق از وضعیت استان، همکاری با نهادهای مختلف و اتخاذ رویکردهای مبتنی بر عدالت، انسجام و توسعه پایدار است.