«داشِ پادکست‌باز»؛ لقب عجیبی که مدیران TSMC به سم آلتمن، خالق ChatGPT دادند

اقتصاد ایران: سم آلتمن، خالق ChatGPT با طرح‌های جاه‌طلبانه‌اش در حوزه‌ی هوش مصنوعی، لقب عجیب «داش پادکست‌باز» را از مدیران TSMC دریافت کرد.

شرکت‌های بزرگی مثل OpenAI، مایکروسافت و گوگل به‌لطف هوش مصنوعی موفق شده‌اند فرصت‌های جدیدی به‌دست آورند، اما سرورهای مورد نیاز برای ارائه‌ی این فناوری به حجم عظیمی از انرژی و آب (برای خنک‌سازی) نیاز دارند. براساس پیش‌بینی‌ها احتمال دارد برای تأمین نیازهای هوش مصنوعی، تا سال ۲۰۲۵ با کمبود برق در دنیا مواجه شویم. همچنین، مدل GPT-4 شرکت OpenAI فقط برای تولید ۱۰۰ کلمه، سه بطری آب مصرف می‌کند.

به گزارش نیویورک‌تایمز، OpenAI و مایکروسافت برای حل مشکلات توسعه‌ی هوش مصنوعی، پروژه‌ای ۱۰۰ میلیارد دلاری به نام Stargate آغاز کرده‌اند تا وابستگی خود به تراشه‌های انویدیا را کاهش دهند. مایکروسافت نیز با شرکت بلک‌راک همکاری کرده است تا منابع مالی مورد نیاز برای توسعه‌ی دیتاسنترها را جهت پیشبرد اهداف هوش مصنوعی خود تأمین کند.

سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI برنامه‌ی جسورانه‌ای برای رفع نیازهای محاسباتی شرکتش ارائه داده است. این برنامه‌ها که به سرمایه‌گذاران امارات متحده‌ی عربی و تولیدکنندگان تراشه در آسیا نیاز دارد، شامل ساخت کارخانه‌های تولید تراشه و دیتاسنتر در سرتاسر جهان می‌شود تا OpenAI بتواند به سطح جدیدی از پیشرفت در هوش مصنوعی دست یابد.

مقالات مرتبط:
  • سم آلتمن: ابرهوش مصنوعی چندهزار روز با ما فاصله دارد؛ اما هنوز جزئیات زیادی باقی مانده است!
  • تغییرات ساختاری OpenAI؛ خروج از حالت غیرانتفاعی، سهام برای سم آلتمن و ارزش‌گذاری ۱۵۰ میلیارد دلاری

تحلیلگران بازار درمورد هزینه‌های مایکروسافت در حوزه‌ی هوش مصنوعی نگران‌هایی جدی دارند. همچنین، پیش‌بینی‌ها از زیان ۵ میلیارد دلاری برای OpenAI در ماه‌های آینده خبر می‌دهند. به‌هرحال، شرکت‌هایی مثل مایکروسافت، انویدیا و اپل در دور جدید سرمایه‌گذاری OpenAI حضور دارند و ارزش سازنده‌ی ChatGPT احتمالاً به بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار خواهد رسید.

نکته‌ی جالب اینکه مدیران TSMC طرح‌های سم آلتمن برای توسعه‌ی ۳۶ کارخانه‌ی تراشه‌سازی را بسیار جاه‌طلبانه و حتی غیرمنطقی می‌دانند و او را داش پادکست‌باز (Podcasting Bro) خطاب کرده‌اند. البته OpenAI این ادعا را رد و اعلام کرد برنامه‌هایش در مقیاس صدها میلیارد دلار خواهد بود، نه چند تریلیون دلار.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ