قائم مقام بنیاد ملی نخبگان:
امیدآفرینی به جامعه نخبگان اصلی ترین وظیفه بنیاد
اقتصاد ایران: قائم مقام بنیاد ملی نخبگان احیای شورای راهبردی نخبگان را یکی از برنامه های پیشرو در این بنیاد برشمرد.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران به نقل از بنیاد ملی نخبگان، سعید خدایگان، در مراسم تودیع و معارفه قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ضمن قدردانی از تلاشهای قائم مقام پیشین و سایر همکاران بنیاد ملی نخبگان این بنیاد را یک جوان بیست ساله خواند که نقطه شروع آن در سال ۱۳۸۳ در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری شکل گرفت و افزود: جوان امروز باید منشا اتفاقات بزرگ باشد؛ قائممقامهای متعددی در بنیاد ملی نخبگان، خون دلهاخوردند که این نوزاد محل امید جامعه نخبگانی کشور شود و بنده نیز با تمام این بزگواران همکاری نزدیک داشتهام.
خدایگان، به ریلگذاریهای بهجا و صحیح مدیران پیشین این بنیاد اشاره و عنوان کرد: در بخش قابلتوجهی از هزاران جلسه برگزار شده در بنیاد نخبگان حضور داشتم و نگاه دقیق و استخراج برنامه های اجرایی درست همکاران بنیاد را دریافت شدهام.
وی ضمن اشاره به اینکه ما مجدد چرخ اختراع نخواهیم کرد، «سند راهبردی کشور در امور نخبگان» را نقشه راه خواند و افزود: ما در فصل جدید با نگاهی تحولی ماموریتهای ترسیم شده را جلو خواهیم برد و در این مسیر، بحث شناسایی فعال نخبگان را با شتاب بیشتر و ابزار های نوین پیش خواهیم برد.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان، «امیدآفرینی» را وظیفه همه دورهها در بنیاد ملی نخبگان دانست و گفت: باتوجه به مسئولیت پیشین بنده در دبیرخانه جذب نخبگان،«بخش جذب و نگهداری» یکی از مصداقهای اصلی بود که نخبگان در راستای حمایتهای علمی و ماندگار حس کرده بودند.
خدایگان در ادامه، احیای شورای راهبردی نخبگان را یکی دیگر از برنامه های پیشرو در این بنیاد برشمرد.
احیای عضویت در بنیاد نخبگان
وی در ادامه به عضویت نخبگان در بنیاد نخبگان اشاره و بیان کرد: در ابتدا راه، این امکان وجود داشت اما با موانع و مشکلاتی روبرو شد حال مقرر است با تعریف یک جریان نخبگی درست و سازوکاری ایمن، این بخش را احیا کنیم.
سعید خدایگان، در پایان اذعان کرد: از تمام همکاران بنیاد ملی نخبگان خواهانم بنده را در این مسیر همراهی کنند و با صدایی واحد راه را جلو ببریم.
سید سلمان سید افقهی، قائممقام سابق بنیاد ملی نخبگان نیز در این مراسم با نیمنگاهی به فعالیتهای خدمت چهاردهماهه خود، اظهار کرد: خدارا شاکر هستم که توفیق پیدا کردم در راستای یکی از دغدغههای رهبر انقلاب اسلامی گامی هر چند کوچک بردارم.
وی ضمن قدرانی از زحمات همکاران بنیاد ملی نخبگان، افزود: از زمانی که نهاد نمایندگی مقام معظّم رهبری در بنیاد ملّی نخبگان شکل گرفت؛ فعالیتهای معرفتی برای معرفت افرایی جامعه نخبگانی شدت گرفت.
قائم مقام پیشین بنیاد ملی نخبگان افزود: با توجه به نگاه رهبر معظم انقلاب در حوزه نخبگان، «سند راهبردی نخبگان» از جمله محورهای اصلی فعالیت این دوره از بنیاد بود.
سید افقهی، کشف استعدادهای نخبگی در کشور، ایجاد فرصت برای نخبگان و خودسازی و احساس مسئولیت نخبگان نسبت به کشور را سه رویکرد اصلی بنیاد ملی نخبگان برشمرد.
وی در پایان سخنان خود نیز به ضرورت حمایت و بهمیدان آوردن دستگاهها دولتی در حوزه نخبگان اشاره کرد.
نگاه ویژه مقام معظم رهبری به بنیاد ملی نخبگان
سپس سعید سهراب پور، مشاور رییس بنیاد ملی نخبگان، ضمن اشاره به اهمیت توجه به جامعه نخبگانی کشور به اهمیت توجه به مسئله مهاجرت نخبگانی پرداخت و افزود: مقام معظم رهبری، ابتدا دستور تاسیس بنیاد ملی نخبگان و سپس دستور تاسیس معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری را صادر کردند و باتوجه به این نگاه، توجه ویژه به بنیاد ملی نخبگان باید سر لوحه همهی ما باشد.
کاشت بذر تحولات اثربخش در بنیاد
حجتالاسلام و المسلمین سعید کرمی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظّم رهبری در بنیاد ملّی نخبگان، ضمن تشکر از سید افقهی آرزوی راهی سرشار از موفقیت برای سعید خدایگان داشت و اظهار کرد: انتصاب آقای دکتر حسین افشین برای معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان، انتخاب بسیار حکیمانه دکتر پزکشیان بود و از رییس جمهور محترم کشور، بابت حسن انتخابشان نهایت تشکر و قدردانی را دارم.
وی، تعاملات و ارتباطات خوب و موثر معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری را یکی از خصوصیات برجسته ایشان خواند و افزود: در این مدت کوتاه، دکتر افشین، بذر اتفاقات خوبی را کاشتند و مطمئن هستم در دوران مدیریت ایشان و همکاری دکتر خدایگان شاهد پیشرفت های زیادی در زیست بوم علم و فناوری و جامعه نخبگانی کشور خواهیم بود.
کرمی، ضمن اشاره به اینکه موسس بنیاد ملی نخبگان، شخص مقام معظم رهبری است؛ ادامه داد: یکی از جریاناتی که با آمد و شد هر دولتی، حضرت آقا، پای آن میایستادند و تاکید ویژهای به آن داشتند؛ «جامعه نخبگانی» است.