یک کارشناس اقتصادی :
دولت چهاردهم سیاست ضد تورمی را دنبال کند
اقتصاد ایران: تحلیلگر حوزه اقتصاد تأکید کرد دولت شهید رئیسی تا حدی آهنگ رشد تورم را کنترل و تثبیت کرد و این رویه باید در دولت چهاردهم دنبال شود.
وی افزود: یکسری آثار به واقعیتهای اقتصادی بازمیگردد؛ بهعنوانمثال بازیگریهای اقتصادی نا به سامانی و تورم را به دنبال دارد. از جمله کسری بودجه یا افزایش حجم نقدینگی که تورم را در پی دارد و تغییر نرخ ارز و بدهی دولت و نیز عدم هماهنگی منابع و مصارف؛ ناترازی و در نهایت تورم را به وجود میآورد.
وزیر اسبق بازرگانی با اشاره به نوع واردات و صادرات و تحریم و نیز ورود به نهادهای اقتصادی گفت: باید دانست برداشت عمومی جامعه نسبت به آینده چیست! این مسئله بسیار تعیینکننده است و آثار روانی و انتظاراتی را در پی دارد.
وی افزود: برخی بازیگران سود خود را در ناترازی میبینند و در صورت متعادل شدن وضعیت اقتصاد، بازیگران صحنة ارز و کمبود کالا سود، خواهند برد.
به گفته آل اسحاق مصرفکننده و تولیدکننده هم انتظاراتی دارند که در مجموع تورم را شکل میدهد؛ اما باید دید آیا تورم یا تب اقتصادی در دنیا نیز کنترل میشود یا خیر؟! خوشبختانه در اقتصاد علمی کشورها، به علل و عوامل تورم دستیافتهاند و تا حد زیادی کنترل شده است و لذا معدود کشورهایی در دنیا تورم دورقمی دارند و یکی از آنها، کشور ماست.
وی مهمتر از تورم را نیز عدم هماهنگی میاندرآمد مردم و رشد تورم دانست و افزود: متأسفانه در کشور ما با عدم هماهنگی تورم و افزایش حقوق مواجه هستیم و همواره عقبماندگی وجود دارد که در نتیجه قدرت خرید مردم کاهش مییابد و سرمایهگذاری در بخش تولید انجام نمیشود و نبود اشتغال را نیز شامل میگردد.