توصیه های یک پیشکسوت روابط عمومی به دولت چهاردهم
اقتصاد ایران: با آرزوی رحمت و مغفرت واسعه الهی برای همه آنهایی که خالصانه ؛ صادقانه و دلسوزانه به این آب و خاک خدمت کرده اند و در بین ما نیستند ؛ حال که بنا به ضرورت؛ انتخابات جدید ریاست جمهوری ( دولت چهاردهم ) برگزار شده است ؛ توصیه های مشفقانه ای را به زبان ساده به رئیس جمهور جدید داریم که امید است مورد توجه قرار گیرند.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، حسن خسروی مدرس دانشگاه در یادداشتی اختصاصی که در اختیار خبرگزاری اکونیوز قرار دادآورده است : با آرزوی رحمت و مغفرت واسعه الهی برای همه آنهایی که خالصانه ؛ صادقانه و دلسوزانه به این آب و خاک خدمت کرده اند و در بین ما نیستند ؛ حال که بنا به ضرورت؛ انتخابات جدید ریاست جمهوری ( دولت چهاردهم ) برگزار شده است ؛ توصیه های مشفقانه ای را به زبان ساده به رئیس جمهور جدید داریم که امید است مورد توجه قرار گیرند.
1- کشور باید با تعقل اداره شود نه با تعصب. بدین معنی که بدور از هرگونه هیجان و سوگیری کاذب و بی معنی ؛ متخصصان دلسوز هر کار در مسند امور باشند ؛ فارغ از اینکه همشهری و هم حزبی ما باشند یا نباشند.
2 - قانون اساسی نیازمند به روز رسانی بر اساس مقتضیات زمان و مکان کشورمان میباشد ؛ خصوصا در جهت ساختار اداری و چابک سازی آن ؛ عدالت گستری؛ رعایت حقوق شهروندی.
3 - رفاه و آسایش مردم در گرو تعامل و تبادل اقتصادی؛ فرهنگی و اجتماعی با دنیاست. صنعت گردشگری؛ صنعت فیلم سازی؛ تأتر؛ موسیقی؛ صنعت ورزش را با سیاست درهای باز بطور عقلایی و منطقی جدی بگیرید.
4 - صداقت؛ شفافیت؛ پاسخگویی و مردم محوری؛ مؤلفه ها و کلید واژه های اعتماد سازی و مشارکت دهی هستند. اینها را سرلوحه تمام طرح ها و برنامه هایتان قرار دهید.
5 - علت العلل تمام مشکلات و گرفتاریهای ما در همه زمینه ها دوری از خدا و تعالیم عالیه قرآن و عترت است. با خدا باشید. خدا ترس باشید. برای رضای خدا کار کنید و ارزشهای والای انسانی و اخلاقی را گسترش دهید. ما نیازمند دولت اخلاق مدار هستیم. دولتی که بخشنامه ها؛ تصمیمات و قوانین و مقرراتش باعث زحمت و رنجش و سختی برای مردم نشود.
6 - عمده مشکلات و محرومیتها در کشور ما مربوط به هفت استان ( لرستان - ایلام - خوزستان - بوشهر - هرمزگان - سیستان و بلوچستان - خراسان جنوبی ) است. واقعا نیاز است که به سرعت در برنامه پنج ساله هفتم توسعه این هفت استان یک بار برای همیشه آباد شوند.
7 - سیاست خارجی میبایست مبتنی بر رابطه برد - برد باشد به نفع رفاه و آسایش مردم و چه خوب است که در تصمیمات استراتژیک برای برخی سیاستهای کلان از مردم نظر سنجی شده و رأی آنها نیز گرفته شود.
8 - چند چیز است که زنجیر وار به شدت بهم وابستگی و چسبندگی دارند مانند : بیکاری و اشتغال ؛ ازدواج و طلاق ؛ مسکن؛ فرزند آوری و جمعیت ؛ اعتیاد و سرقت؛ قاچاق و....اگر هر برنامه ای تدارک میبینید و اگر هر تصمیمی میخواهید بگیرید حتما اینها را با هم ببینید.
9 - جوانان دهه شصت و هفتاد و هشتاد در سن و سالی قرار دارند که باید سرنوشت کشور را در برخی امور کم کم بدست آنها بسپاریم. اما چه سازمانی و چه ساختاری و با چه ساز و کاری مسئول تربیت و آموزش و آماده سازی و جانشین پروری آنهاست؟ کاری کنید که سرمایه انسانی کشور دانا و توانا باشد تا بتوانیم به سرآمدی در جهان برسیم.
10 - صدا و سیما را از انحصار بی چون و چرا خارج کنید تا صداهای متفاوت و سلیقه های مختلف دیده و شنیده شوند. قطعا فیلترینگ و پارازیت و اعمال محدودیت و ممنوعیت و بخشنامه های تنبیهی ؛ مردم را اهل خدا و پیغمبر و مسجد و نمازخوان نخواهد کرد.
11 - کاری کنید نوجوانان و جوانان این سرزمین؛ به وطن خود عشق بورزند و حب الوطن داشته و اینقدر به مهاجرت و خارج رفتن فکر نکنند. اینجا سرزمین کوروش کبیر و آرش کمانگیر و امیر کبیر و باکری و سلیمانیهاست . اینجا سرزمین نعمتهای بینظیر خدادادی است. اینجا سرزمین استعدادهای درخشان است. چرا آنچه را که خود داریم ؛ ز بیگانه تمنا کنیم.؟
12 - اقتصاد؛ فرمول دارد و مدیریت هم علم است. لطفا به دنبال اختراع دوباره چرخ نباشید. تجربیات تلخ و شیرین دیگران را دوباره آزمون و خطا نکنید.
13 - به سرعت باید شرکتها ؛ مراکز و مؤسسات پژوهشی ( پژوهشگاه ها و پژوهشکده های فراوان وابسته به وزارتخانه ها ) و سازمانهای موازی و مشابه را در جهت منفعت عامه تعیین تکلیف؛ حذف و ادغام کنید. اینها حجم زیادی از ساختمانها و نیروی انسانی و بودجه کشور را بدون خروجی قابل دفاعی میبلعند.
14 - راه نجات و موفقیت در این است که هر کسی در هر موقعیت و پست و مقامی که هست کار خود را درست و دقیق انجام دهد. این موضوع را در راستای انجام مسئولیت اجتماعی؛ در سطح کشور آموزش داده و نهادینه کنید. 15 - روابط عمومی و ارتباطات؛ اطلاع رسانی؛ گفتگوی نخبگانی؛ افکارسنجی و مباحثی از این دست را بطور ویژه مد نظر قرار دهید زیرا دولتها همواره در ارتباط و گفتگو با مردم و اطلاع رسانی به موقع و درست و مستمر عملکرد خویش مشکل داشته اند.