2 محرک رشد بازار سرمایه برای ورود سهامداران

اقتصاد ایران: کارشناسان بازار سرمایه معتقدند با اصلاح نرخ دلار در سامانه نیما می‌توان امیدوار بود، شرکت‌های صادرات‌محور با رشد سود و استقبال سهامداران مواجه شوند.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، بورس در هفته گذشته روندی صعودی به خود گرفت و توانست بازدهی مثبت برای سهامداران به همراه داشته باشد.ورود سرمایه سیگنال مثبت مهمی برای بازار است تا موتور محرکی برای تداوم رشد بازار در روزهای آتی باشد. در این میان تحلیلگران تکنیکی معتقدند، شاخص به سقف کانال صعودی رسیده و برای رشد بیشتر به یک محرک جدی نیاز دارد.

دو محرک اصلی رشد بازار سرمایه

مجتی دانشی، کارشناس بازار سرمایه  درباره محرک‌های رشد بورس در هفته‌های آینده گفت: این محرک‌ها می‌تواند معافیت مالیاتی عایدی سرمایه و یا افزایش نرخ دلار نیمایی باشد.این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: انتشار خبر معافیت مالیاتی معاملات بورس، در این هفته توانست از افت شاخص جلوگیری کند که ورود پول حقیقی می‌تواند تائیدکننده این موضوع باشد.وی افزود: البته نکته مهمتر در زمینه محرک‌های رشد بورس به افزایش نرخ دلار در سامانه نیما مربوط می‌شود. در هفته گذشته بانک مرکزی بازهم اقدام به بالابردن این نرخ کرده است که در صورت تداوم می‌تواند یک محرک جدی برای شرکت‌های نفتی، پتروشیمی و فولادی باشد.

واگذاری استقلال و پرسپولیس به پتروشیمی‌ها و بانکی‌ها

در مراسمی به طور رسمی باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس به هلدینگ فارس و بانک‌های غیر دولتی واگذار شد.در حاشیه این مراسم وزیر اقتصاد عنوان کرده است که امیداریم حق پخش تلویزیونی سرخابی‌ها که می‌تواند منجر به درآمدهای پایدار دو باشگاه شود، به سرانجام برسانیم و دغدغه میلیون‌ها هوادار این دو باشگاه برطرف شود.

بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

اما مهمترین خبر در انتهای هفته گذشته برای بازار سرمایه موضوع معافیت مالیاتی معاملات بورسی بود و معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد. گفته می‌شود که نمایندگان مجلس در اصلاح قانون مالیات بر عایدی سرمایه که از سوی شورای نگهبان رد شده بود، بورس را از مالیات بر عایدی سرمایه معاف کردند. طبق این مصوبه مقرر شد عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بورس‌ها و بازارهای خارج از بورس مانند صندوق‌های کالایی و صندوق‌های املاک و مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا، مشمول مالیات نخواهد بود.

بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس

از منظر تکنیکالی شاخص کل در محدوده‌های سقف کانال صعودی خود قرار دارد و برای عبور از این محدوده به یک کندل قوی صعودی (از منظر تکنیکالی صرفا) به همراه ارزش خوب معاملاتی نیاز دارد تا بازار و شاخص کل به اعداد و ارقام بالاتر برسد.

رشد ۹۶ هزار واحدی شاخص کل در ۵ روز

شاخص کل در آخرین روز کاری هفته به رقم ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۴۴۸ واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل ۹۶ هزار و ۲۳۴ واحد بالا‌تر ایستاد و بازدهی هفته شاخص بورس مثبت ۴. ۳ درصد شد.شاخص هم وزن نیز در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۴۰ هزار و ۹۰ واحد بالاتر ایستاد و بازدهی مثبت ۵. ۵ درصدی را ثبت کرد.

افزایش ارزش معاملات خرد بازار سهام

در این هفته، میانگین ارزش معاملات بازار سهام ۹۰ هزار و ۳۴۵ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۸۸ هزار و ۲۳۴ میلیارد تومانی هفته پیشین رشد ۲ درصدی داشته است. میانگین ارزش معاملات خرد بورس نیز ۵ هزار و ۶۹۰ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۳ هزار و ۳۴۹ میلیاردی هفته پیشین، افزایش ۷۰ درصدی داشته است.

رکورد ورود پول حقیقی به بازار سرمایه شکسته شد

در اولین روز معاملاتی هفته گذشته، ۷۷۰ میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد. روز یکشنبه نیز ۲۶۱ میلیارد تومان سرمایه وارد شد و روز دوشنبه این رقم به ۴۲ میلیارد تومان رسید. در روز سه‌شنبه نیز ۵۳ میلیارد تومان پول حقیقی وارد شد. در آخرین روز معاملاتی هفته نیز پول حقیقی وارد شد که ارزش آن ۱۳۶ میلیارد تومان بود.در مجموع کل هفته هزار و ۲۶۲ میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد و میانگین روزانه ورود پول حقیقی ۲۵۲ میلیارد تومان بود. ورود ۵ روز متوالی پول حقیقی به تالار شیشه ای، رکوردی ۱۵ ماهه حساب می‌شود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ