وی با بیان اینکه نوع کار ما در صندوق توسعه و احیا، مشارکت مردم در امر احیا بناهای تاریخی بوده است، افزود: بسیاری از بناهای تاریخی از جمله کاروانسراها که به بخش خصوصی واگذار شده در راستای توجه به احیا این مکان ارزشمند تاریخی است.
مدیرعامل صندوق توسعه و احیا به شعار روز جهانی بناهای تاریخی اشاره کرد و گفت: یکی از آن، رفع تعارضات جوامع محلی است، و بر این باوریم تا جامعه محلی نداشته باشیم که خودش میراثش را حفظ کند دولت به تنهایی نمیتواند با حفاظت و نظارت های فیزیکی کاری را انجام دهد.
میراث فرهنگی ارزش آفرین و درآمدزا است
طلایی شکری با تاکید بر اینکه حافظ اصلی میراث فرهنگی مردمی هستند که در محدوده و در کنار یک اثر تاریخی قرار دارند، خاطرنشان کرد: عدم آگاهی مردم از اهمیت و ارزش بناهای تاریخی سبب ایجاد تعارضاتی برای کشور و میراث فرهنگی در بسیاری از استانهای کشور شده است، البته همین عدم آگاهی ها کم کاری ما است که هویت ها و دارایی ها را در بخش میراث معرفی نکردیم، هویت هایی که می تواند ارزش آفرین و حتی درآمدزا باشد.
وی افزود: امروز بسیاری از کاروانسراهایی که ثبت جهانی شده است چون برخی در دل کویر هستند راه دسترسی ندارند و همواره شاهد تخریب این آثار ارزشمند هستیم که بدون شک معرفی این بناها با مشارکت هنرمندان و همکاری مردم می تواند از تخریبها جلوگیری کند.
مدیرعامل صندوق توسعه احیا گفت: آماده همکاری و ایجاد بسترسازی برای گروه های مختلف هنری در معرفی بیشتر آثار و بناهای تاریخی ایران به ویژه نقاط کمتر برخوردار کشور هستیم. بسیاری از خانه های تاریخی در نقاط مختلف کشور و تهران وجود دارد که به بهانه برگزاری نمایشگاه های مختلف فرصتی فراهم می شود که مردم با این بناها آشنا شوند.
مریم دل افکن مدیر برگزاری نمایشگاه بناهای تاریخی ایران در عمارت مسعودیه با قدردانی از حمایت مدیرعامل و سایر مسئولان صندوق توسعه و احیا در برگزاری این نمایشگاه اظهار داشت: نمایشگاه بناهای تاریخی ایران آغازی خوب برای معرفی بناهای تاریخی فراموش شده بود و می توان با بهره گیری از هنر این آثار ارزشمند را احیا و مرمت کرد.
دل افکن گفت: در نمایشگاه آثار بناهای تاریخی ایران حدود ۵۰ هنرمند آثار خود در روزهای ۳۰ و ۳۱ فروردین را در رشتههای مختلف هنری از جمله مجسمهسازی، صنایع دستی، دیجیتال آرت، نقاشی خط، نقاشی با مداد رنگی، رنگ روغن، آبرنگ و پاستل، با موضوع بناهای تاریخی به نمایش گذاشتند.
مدیر مجموعه هنری دل افکن برای برگزاری نمایشگاهها در مناطق کمتر برخوردار کشور که آثار و بناهای تاریخی آن در حال فراموشی و تخریب هستند اعلام آمادگی کرد و گفت: خانه هنری دل افکن و هنرمندان ظرفیت و توانمندی را برای نقش آفرینی در معرفی و فرهنگ سازی اهمیت بناهای تاریخی ایران دارند.
در پایان مراسم با اهدا لوح سپاس توسط طلایی شکری مدیرعامل صندوق توسعه و احیا از همکاری هنرمندان در برگزاری نمایشگاه آثار بناهای تاریخی ایران تجلیل شد.