استقبال سهامداران خرد از نمادهای کوچک؛
پیشبینی رشد شاخص بورس در روزهای آینده
اقتصاد ایران: امروز در بازار سرمایه، نمادهای کوچک و متوسط، بیشتر با ورود پول مواجه بودند و سهم بیشتری از بخش سبزرنگ بازار سهام را داشتند.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، در جریان معاملات روز جاری شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با رشد کار را تمام کرد، اما اوضاع برای اهالی شاخص هم وزن به مراتب بهتر از کل بود به طوری که نمادهای گروههایی همچون محصولات کانی غیرفلزی، انبوهسازی و مستغلات، لیزینگ و لاستیک و پلاستیک به همراه گروه محصولات کشاورزی رخ کاملا مثبتی را به خود گرفتند.
گفته می شود در این اوضاع نسبتا ناآرام بازار قرار است عرضه اولیه دیگری در بازار سرمایه انجام شود و نماد فنر به روش ترکیبی در روز دوشنبه 10 بهمن ماه با ظرفیت حداکثر 400 سهم برای هر کد عرضه شود. همچنین قیمت ارزشگذاری شده این نماد را حدود 788 تومان عنوان کردهاند.
* روز افزایش سرمایه در بورس
امروز تعداد زیادی از شرکت های بورسی درخواست افزایش سرمایه از محل سود انباشته خود را مطرح کردند، پارسیان، فارس، فملی، مداران، کوثر، فولای، قمرو، پدرخش، دماوند، خفنر، کرازی، آسیاتک، دامین، وتوشه و نماد تجلی از حمله این نمادها بودند.
اما اقدامی دیگر از سوی مجلس صورت گرفت و قرار است که صرافیها و صادرکنندگان حقیقی و حقوقی مکلف شوند تا اطلاعات مربوط به داراییهای ارزی و جریان درآمد ارزی تحت مالکیت خود را تحت ضوابط و مطابق با شیوهای که بانک مرکزی مشخص میکند در اختیار این بانک قرار دهند.
* واریز سود برای 502 هزار سهامدار
شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه نیز اعلام کرده که ۱۱ ناشر سود سنواتی و جاری صاحبان سهام خود را از طریق اطلاعات سامانه سجام برای ۵۰۲ هزار سهامدار در اولین هفته بهمن ماه واریز کردند.
همچنین این شرکت اعلام کرده است که تعداد سهامداران فعال در بازار در هفته گذشته، رقمی بالغ بر ۵۷۷ هزار و ۲۴ نفر بوده است که این رقم برای حدود یک ماه گذشته در حوالی 300 هزار کد گزارش شده بود.
* بررسی تکنیالی شاخص کل بورس
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در روز جاری با رشد 1206 واحدی همراه شد و این رشد نسبت به شاخص هم وزن خیلی کمتر بود. شاخص کل هم وزن امروز روز بهتری را سپری کرد و رقم 7123 واحد را به عنوان رشد در کارنامه بهمن ماه خود ثبت کرد تا افت روزها و هفته گذشته خود را کم کند.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با افت هفته پیش به رقم 2.1 میلیون واحدی نزدیک شد، محلی که به عنوان میانگینهای متحرک 55 روزه و 200 روزه شاخص از آن یاد میشود و اهالی بازار به میانگین 200 روزه بازار اهمیت و وزن زیادی میدهند.
در صورتی که که شاخص کل این حمایتها را از دست میداد (و یا از دست بدهد) اتفاقی که برای شاخص کل در محدوده 2.2 میلیون واحدی در تابستان سال جاری رقم خورد برای آینده بازار اتفاق خواهد افتاد و کار برای شاخص در ماههای آتی سخت خواهد شد.
اما تا این جای کار این میانگینها وضعیت بهتری را به خود گرفتهاند و تکنیکالیستهای بازار سرمایه امیدوار هستند که این میانگین به عنوان سطوح حمایت خیلی خوبی عمل کنند تا شاهد افزایش بازدهی بازار سرمایه برای روز های پایانی سال جاری باشیم و شاخص کل سال 1402 را با ارقام بالاتری به پایان برساند.
* نرخ خوراک پتروشیمی ها بالاخره چند است؟
شرکت پتروشیمی پردیس در اطلاعیهای در سامانه کدال عطف به ابلاغیه 11 شهریور سال جاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کرده که نرخ سوخت پتروشیمیها، پالایشگاهها و واحدهای احیای فولاد برای دی ماه سال جاری رقم 3805 تومان به ازای هر متر مکعب است. همچنین این رقم برای واحدهای کوره بلند، صنایع سیمان و سایر صنایع در این دی ماه به ترتیب 951 تومان و 634 تومان عنوان شده است.
نرخ خوراک گاز واحدهای تولید متانول نیز مشروط به تسویه بهای خوراک طی سی روز پس از دریافت صورتحساب 95 درصد نرخ خوراک گاز طبیعی واحدهای پتروشیمی تعیین شده است.
* پیشبینی رشد بورس در روزهای آینده
راضیه آرمند، کارشناس بازار سرمایه درباره وضعیت فعلی و چشم انداز آتی معاملات بازار سهام گفت: بازار سرمایه ایران طی معاملات هفتهای که گذشت بازخوردی منفی از رفتار معاملهگران را به ثبت رساند، در هفته گذشته شاخص کل بیش از شاخص هم وزن کاهش یافت که نشان میدهد فعالان بازار ترجیح میدهند بیشتر بر روی سهام شرکتهای کوچکتر بازار، سرمایهگذاری کنند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: طی معاملات دیروز و امروز نیز شاخص کل هموزن بورس بازدهی بیش از 15 برابری در برابر شاخص کل داشته است که نشان می دهد بازهم به نمادهای کوچک بورسی متمایل شده اند.
وی افزود: در روزهای آینده باید شاهد حمایت شرکتهای حقوقی از نمادهای بزرگ بورسی باشیم که با توجه به این موضوع به نظر میرسد رشد بورس را شاهد خواهیم بود.
* رشد شاخص های عملکردی بورس
در پایان معاملات روز یکشنبه هشتم بهمن ماه 1402، شاخص کل بورس تهران هزار و 197 واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 128 هزار و 27 واحد رسید. بازدهی این شاخص مثبت 6 صدم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس نیز با رشد 7 هزار و 111 واحدی در رقم 740 هزار و 437 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز مثبت 97 صدم درصد بوده است.
شاخص کل فرابورس با رشد 166 واحدی به رقم 25 هزار و 661 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با افزایش هزار و 676 واحد به سطح 137 هزار و 421 واحد رسید.
* توقف خروج پول حقیقی از بازار سرمایه
روز یکشنبه پس از 11 روز کاری متوالی خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و 45 میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام وار شد.
امروز نماد ثاخت (بین المللی توسعه ساختمان)، مفاخر (توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی) و شیراز (پتروشیمی شیراز) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین خروج پول حقیقی به نمادهای شستا (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی)، فصبا (صبا فولاد خلیج فارس) و فملی (ملی صنایع مس ایران) تعلق داشت.
بنابراین نمادهای کوچک و متوسط بیشتر با ورود پول مواجه بودند و سهم بیشتری از بخش سبزرنگ بازار سهام داشتند.
* افزایش ارزش معاملات خرد بازار سهام
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 25 هزار و 80 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 15 هزار و 219 میلیارد تومان بود که 61 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با افزایش 22 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 4 هزار و 988 میلیارد تومان رسید.
* رشد ارزش صفهای خرید بورس
در پایان معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت 475 نماد و تعداد نمادهای منفی 333 نماد بوده است. یعنی حدود 41 درصد نمادها سبز پوش شدند.
در معاملات یکشنبه، 98 نماد صف خرید داشتند و 34 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد 11 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 324 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش 3 درصدی به 238 میلیارد تومان رسید.
در بازار امروز 8 بهمن ماه، سرانه خرید هر نماد در بازار، در حدود 25.5 میلیون تومان و سرانه فروش در حدود 25.7 میلیون تومان بود.
همچنین، در بازار امروز به ازای هر کد (میانگین نمادها)، سرانه خرید حقیقی در حدود 27.5میلیون تومان و سرانه فروش در حدود 14.0 میلیون تومان بود.