مهرداد پذرپاش وزیر راه و شهرسازی امروز در مراسم راهاندازی پل جدید ارتباطی بین ایران و جمهوری آذربایجان و پایانه جدید مرزی در گمرک آستارا گفت: پل جدید ارتباطی بین ایران و جمهوری آذربایجان و سایت مرزی آن به عنوان پنجمین گذرگاه بین جمهوری اسلامی و کشور آذربایجان امروز راهاندازی شد.
وی گفت: پایانه قدیمی و پل قدیمی که بین ایران و آذربایجان در آستارا وجود داشت، باعث ایجاد ترافیک کامیونها میشد، اما با راهاندازی پل و پایانه جدید که از امروز قابل استفاده است، بخش زیادی از بار ترافیکی کامیونهای تجاری و ترانزیتی از پل جدید و پایانه جدید استفاده میکنند و شاهراه اصلی کریدور شمال ـجنوب کشور به این وسیله تکمیل میشود.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه روزهای پایانی سال 2023 میلادی را سپری میکنیم، گفت: در سال جاری میلادی حمل و نقل جادهای بین دو کشور ایران و آذربایجان از رشد 40 درصد، حمل و نقل ریلی رشد 47 درصد و ترانزیت بین دو کشور از رشد 50 درصدی برخوردار شده است و این نشان میدهد، تلاشهای دیپلماتیک جمهوری اسلامی با دیگر کشورها از جمله آذربایجان به ثمر نشسته و در روز زمین قابل مشاهده است.
بذرپاش همچنین گفت: تاکنون به دلیل ظرفیت محدود گمرک جمهوری آذربایجان امکان تردد بیش از 250 کامیون در روز وجود نداشت، اما با ایجاد زیرساخت جدید و پل جدید و پایانه جدید صادراتی این ظرفیت افزایش یافته است. از طرفی رانندگان ترانزیت و تجاری با مراجعه به سامانه نوبتدهی گمرک میتوانند خدمات بهتری دریافت کنند و کمتر در مرز معطل شوند.
وی این را هم گفت که البته بخشی از کامیونهای ترانزیتی مربوط به کشور روسیه و جمهوری آذربایجان است که آنها به سامانه نوبتدهی متصل نیستند، اما امیدوارم با همکاری گمرک برای کامیونهای خارجی هم به صورت سیستمی نوبتدهی شود تا رانندگان در مرز معطل نشوند.
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: رشد 50 درصدی ترانزیت کالا بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان نشان میدهد، تلاشهایی برای ارتقای زیرساختهای نرم افزاری و سختافزاری و ظرفیت حمل و نقل و تجارت نتیجه داده و کامیونهایی که به مقصد آذربایجان و یا سایر کشورها از طریق خاک این کشور هستند و بر عکس کامیونهای ورودی از طرف آذربایجان با استفاده از زیرساختهای ایجادشده کریدور شمال ـ جنوب کشور به راحتی میتوانند تردد داشته باشند، بهگونهای که سال 2024 رکورد جدید در ترانزیت بین دو کشور ایجاد شود.