در ابتدای دیدار امروز جمعی از زنان و دختران با رهبر انقلاب، خانمها:
زینا ابراهیم همسر شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه و مادر شش شهید، مریم شعبانی کارگردان و نویسنده تئاتر، رقیه سادات مؤمن کارشناس مطالعات زنان، فاطمه شریف نوقابی خانمگل و مربی سابق تیم ملی فوتسال، مینا مهرنوش کارشناس اقتصاد، شقایق حقجو استاد علوم پزشکی و فیزیولوژی کاربردی، فائضه غفار حدادی نویسنده حوزه ادبیات، ریحانه سادات محمودی دانشآموز استعدادهای درخشان و زهرا موحدنیا عضو کانون جمیعت و فرزندآوری در سخنانی به طرح دیدگاههایی در مورد مسائل مختلف حوزه زنان پرداختند.
همچنین پیام ویدئویی خانم اِسراء البُحَیصی خبرنگار زن اهل غزه خطاب به حاضران و رهبر انقلاب نیز در حسینیه امام خمینی پخش شد.
برخی از محورهای بیانات رهبر انقلاب در این دیدار به شرح زیر است:
- رویکرد تمدن غربی در مبحث بسیار مهم و حیاتی زن در دو عامل سودجویی و لذتجویی خلاصه میشود.
- مساله زن در اسلام یکی از نقاط قوت اسلام است. اسلام منطق محکم و قوی و پشتوانه عقلانی در همه بخشهای مربوط به زن دارد.
- امروز در دنیا دو رویکرد در همهی این زمینهها وجود دارد؛ یک رویکردی رویکرد رایج متداول غربی است که در کشورهای غیر غربی هم رواج پیدا کرده در همهی زمینههایی که ذکر کردم. یک رویکرد هم رویکرد اسلامی است، این دو در مقابل هم قرار دارند.
- منتها یک نکتهای وجود دارد که این نکته به نظر من نکتهی قابل توجهی است و آن، این است که نظام فرهنگی و تمدّنی غرب در این مسائل حاضر به مباحثه نیست، از ورود در بحث و تحقیق فرار میکند.
- بسیاری از سؤالات در این زمینهها را فرهنگ غربی، نظام غربی، نظام تمدّنی و فرهنگی غربی جلو نمیآید که بحث بکند. مسأله را با جنجال و هوچیبازی و استفاده از هنر و سینما و زور و فضای مجازی و اینها پیش میبرد. بحث حاضر نیست بکند، جواب حاضر نیست به سؤالها بدهد. علت هم این است که غرب هیچ منطقی ندارد.
-واقعاً عظمت فاطمهی زهرا (سلاماللّهعلیها) را با هیچ انسانی، جز همان اهلبیت پیغمبر و خود رسول اللّه و اولادش نمیشود مقایسه کرد. به نظر من زن مسلمان الگویی بهتر از فاطمهی زهرا (سلاماللّهعلیها) نمیتواند پیدا کند.
-بانوان عزیز جامعهی اسلامی ما سعی کنند دنبال فاطمهی زهرا حرکت کنند هم در امر خانهداری هم در امر فعالیت اجتماعی و سیاسی هم در حکمت و دانش.
-حضور زنان در مشاغل مختلف مدیریتی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هیچ محدودیتی ندارد. ملاک شایستهسالاری است.
-مردان و زنان باید در خانه با یکدیگر تفاهم داشته باشند؛ کار کردن در خانه مطلقاً وظیفه زنان نیست.