آشنایی با نوجوان نابغه و کارآفرین روستایی+فیلم
اقتصاد ایران: چه از پایان انتظار ۸ ساله زائران بگوییم، چه از مردی کارآفرین و نوجوانی نابغه و یا حتی دریاچه اوان که مثل نگینی خوشرنگ در دل کوهستان میدرخشد، حتماً به وجد میآیید؛ پس امروز هم مثل همیشه یار غار ما بمانید.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، به قول دوستی، بچه که بودیم از بین ۳۰۰ کلمه املایی که مینوشتیم، فقط غلطهایمان را شمرده میشد و کاری با چندصد کلمهای که درست نوشته بودیم نبود. معلمها به وظیفهشان عمل میکردند اما همیشه دلمان پر بود که چرا کسی خوب نوشتنهایمان را نمیبیند! شاید این نقل قول حتی در زندگیهای ما نیز جریان داشته باشد و عزیزانمان دلشان بگیرد از اینکه چرا همیشه اشتباهاتشان را بیشتر از خوبیهایشان میبینیم و قدردان محبتشان نیستیم؛ پس جا دارد به عنوان افرادی پایبند به خوب دیدن، بیشتر از همیشه روی مهارت چشم پوشی از خطای یکدیگر کار کنیم و تمرکزمان را بگذاریم روی دیدن خوبیهایی که به عنوان نقطه پیوند ما و عزیزانمان میتوانند زندگی شادتری را پیش رویمان قرار دهند.
بالاخره ۸ سال چشم انتظاری به پایان رسید
اعزام اولین کاروان عمره از ۲۸ آذرماه
وقتی در سال ۹۴ و با خدشه دار شدن حیثیت عمومی ملت ایران، پرونده اعزام به مکه مکرمه و مدینه منوره بسته شد؛ عاشقان این سفر معنوی نمیدانستند انتظارشان چقدر قرار است به طول بینجامد که خب با توجه به شرایط سیاسی، این انتظار به ۸ سال رسید. البته مسئولان مربوطه در این مدت، هیچ وقت از تلاش برای پایان انتظار مردم دریغ نکردند، تا اینکه بالاخره پس از سالها چشم انتظاری برای تشرف، بالاخره موانع برطرف شد و راه برای وصال باز.
شاید از بین ۶ میلیون نفری که برای عمره ثبت نام کرده بودند، خیلیها در آرزوی این سفر از دنیا رفته باشند و سهم آنها فاتحه یا طوافی نیابتی برایشان باشد، اما با این حال، دیگر مشتاقان از آخر همین ماه راهی مکه مکرمه میشوند. به گفته سیدعباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت؛ «اعزام اولین کاروان زائران عمره در ۲۸ آذرماه صورت میگیرد و بطور مداوم تا دهم اسفند و قبل از ماه مبارک رمضان ادامه پیدا میکند که در این مدت ۷۰ هزار نفر در قالب ۵۷۰ کاروان، مشرف میشوند.»
ماشین های برقی ساخت نوجوان ایرانی قابل رقابت با محصولات بازاری است
ماشینهای برقی ساخت دست نوجوان روستایی
اما بشنوید از نوجوان مبتکر کردستانی که از کودکی به جای ماشین بازی با ماشین سازی، خودش را سرگرم کرده و استعداد خاصی در این کار دارد. معین حسینپناهی نوجوان اهل روستای سرنجیانه شهرستان دهگلان است؛ او خلاقیت بینظیری در ساخت ماکت کاغذی ماشینهای سنگین دارد و این کار را از کلاس دوم ابتدایی شروع کرده و اکنون با کمترین ابزار و تجهیزات موجود در خانه، ماشینهایی میسازد که به سیستم ظاهرا ساده اما پیچیده برقی مجهز است و با برق و باطری کار میکند. ماشینهای این پسر نوجوان به قدری حرفهای هستند که حتی قابلیت رقابت با اسباب بازیهای بازاری را دارند.
باتوجه به توانایی و نبوغ این پسر روستایی، حالا دیگر همه چشمها به او و مدیران است تا پیش از آنکه کشورهای دیگر دست روی یکی دیگر از استعدادهای این سرزمین بگذارند، شاهد ثمرات این همه نبوغ در صنایع مختلف کشور خودمان باشیم.
این آقای کارآفرین معلول، موفقیت خود را مدیون همسرش می داند
کارآفرینی یک معلول برای ۷۰ معلول دیگر
کنار آمدن با معلولیت و داشتن یک زندگی معمولی در چنین شرایطی، خودش مثل گذر از هفت خان رستم است که اگر روحیهای قوی و ارادهای پولادین نداشته باشی عملا در همان خان اول میمانی و دیگر خبری از پویایی و پیشرفت نیست. اتفاقی که معلولان ایرانی تقربا با آن بیگانه هستند و اکثرشان حتی با داشتن شدیدترین معلولیتها هیچ وقت از پا نمیشینند و طوری، دیگر استعدادهای خدادادیشان را به کار میگیرند که تحسین همه را برمی انگیزند.
مصداق این موضوع، صفی الله دماوندی، مرد ۴۳ساله مازندرانی است که سال هاست در شهر قم سکونت دارد و به رغم ویلچرنشینی توانسته در زمینه تابلوهای مدرن و پستمدرن، مهر و محصولات چرم، کار و کاسبی خودش را راه بیندازد و حتی به عنوان یک کارآفرین، ۷۰ معلول دیگر را نیز زیر پرو بالش بگیرد. او همچنین به عنوان مدرس خوشنویسی، هم در دانشگاه فعالیت دارد و هم در خانه برای ناتوانان تدریس خصوصی انجام میدهد و بطور همزمان نیز در رشته گرافیک تحصیل میکند که انصافا دست مریزاد دارد.
جالبتر اینکه بدانید این مرد با اراده، نه تنها معلولیت را نعمتی از جانب خداوند برای بازشدن چشمان او به روی استعدادهایش میداند، بلکه از یک عامل دیگر نیز در مسیر موفقیت خود به نیکی یاد میکند. دماوندی میگوید: «راست میگویند که پشت هم مرد موفقی یک زن با درایت است. من این جمله را در زندگی به معنای واقعی درک کردهام، زیرا بعد از خداوند، تنها حامی من در زندگی همسرم بوده که مثل یک همراه و همدرد واقعی درکنارم ایستاده است.»
شکوه زیبایی و امید با دریاچه اوان الموت
گاهی لازم است چشممان را حتی به روی واقعیتها ببندیم تا حال دلمان کمی خوبتر شود. حتما شما هم دلتان گرفت از بس خبرهای تلخ را بولد کردند و گفتند خشکسالی وعدم مدیریت منابع آبی منجر به خشکی دریاچهها و تالابهایمان شده است. قصد ندیدن واقعیتها و لاپوشانی آنها را نداریم اما چه اشکالی دارد که نگاهی هم به نیمه پر لیوان بیندازیم؛ مثلا نگاهی به دریاچه اوان الموت که در این روزهای پاییزی، حسابی دلبری میکند و حیف است از رخ زیبایش بینصیب بمانیم. حتما فیلم بالا را ببنید و اگر فرصتش را داشتید، پاییز آن را از دست ندهید.
مراقب باشید از خدا کتک نخورید!
مادری از روی عصبانیت، بر پشت کودکش ضربه میزند و همان موقع خودش دچار کمر درد شدید میشود. وقتی همسر او قصد داشته او را به دکتر ببرد، حاج شیخ رجبعلی خیاط از این موضوع مطلع شده و به او میگوید: «دکتر لازم نیست! بچه را آنطور نمیزنند! برایش چیزی بخرید و خوشحالش کنید، مشکل حل میشود!» آن مرد به همین دستور عمل میکند و به محض اینکه اسباب بازی را به فرزند خود میدهد و او را خوشحال میکند، درد کمر همسرش نیز تسکین مییابد.
آنچه خواندید روایتی است از آیت الله فاطمی نیا که به جایگاه فرزندان و حق آنها بر والدین اشاره دارد و تلنگری است برای همه والدینی که گاها از کوره در میروند و دست روی کودکانشان بلند میکنند. قطعا تلاش برای صبوری بیشتر و حفاظت از امانتهای گرانقدر خداوند، بزرگترین درسی است که باید از این روایت بگیریم تا در برابر خدای خودمان شرمنده نباشیم.
*خوشخبر باشید!
و اما سخن پایانی، خبرهای خوبتان را در قالب دلخواه خود (عکس، متن، فیلم، صوت و…) تولید کنید و آن را با هشتگ #خبر_خوب در شبکههای اجتماعی منتشر کنید تا هم دیگران را در حال خوش خودتان شریک کنید و هم ما بتوانیم اخبار شما را بازنشر کنیم. اگر هم تمایل داشتید در هر یک از شبکههای اجتماعی که فعال هستید، خبرتان را از طریق اکانت khabar_khoub_iran@ یا شماره تلفن ۰۹۳۳۰۸۲۶۳۱۲ برای ما بفرستید. در این جشنواره فرقی نمیکند در ایتا و بله و روبیکا و گپ باشید یا در تلگرام و اینستاگرام و توئیتر و واتساپ؛ مهم این است که سهمی در حال خوش اطرافیانتان داشته باشید.
منتظر خبرهای خوب شما هستیم. خوشخبر باشید.
پایان پیام/