احیای آیین‌های کهن دریانوردی در هرمزگان +عکس

اقتصاد ایران: ۳۰ نفر از ناخدایان و ملوانان لافت بادبان‌ها را برافراشته و پس از یک سفر دریایی به بندر کنگ، سرزمین اصیل دریانوردان ایران زمین، ضمن تجدید دیدار با همسفران دیرینه، آیین‌های دریانوردی را به صورت نمادین به اجرا درآوردند.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، ۳۰ نفر از ناخدایان و ملوانان لافت با همکاری سازمان منطقه آزاد قشم و شهرداری لافت بادبان‌های یک کشتی کهن را برافراشته و پس از یک سفر دریایی به بندر کنگ ضمن تجدید دیدار با همسفران دیرینه، آیین های دریانوردی را به صورت نمادین به اجرا درآوردند.

 این اقدام در راستای حفاظت از میراث ناملموس میهن‌مان است.

سفر دریایی دریانوردان بندر تاریخی لافت با اجرای موسیقی هایی همچون رزیف و عضوا بر لنج و مراسم استقبال ناخدایان بندر کنگ، برنامه هوزار(بادبان کشی) و سایر رسوم کهن همراه بود.

بندر تاریخی لافت در ساحل شمالی جزیره قشم، از گنجینه‌های ارزشمند معماری گرمسیری ایران و نمونه‌ای از هماهنگی معماری و طبیعت و درهم‌ تنیدگی آنها با زندگی انسانی، میراث دیروز و گنجینه فردا برای توسعه متوازن نگین خلیج فارس است.

این بندر تاریخی و کهن لافت بی‌گمان در زمره روستاهای شگفت انگیز سرزمین ایران است. این بندر زیبا را مجموعه‌ای از عوامل طبیعی، کالبدی و انسانی امتیازی ویژه بخشیده اند.

بندر کنگ را نیز باید سرزمین اصیل دریانوردان ایران زمین نام نهاد.

 

به گواه مستندات تاریخی دریانوردان کنگی طی قرن های متمادی در اواخر تابستان هر سال سفرهای بزرگ خود را از خلیج فارس تا بنادر هند و آفریقا انجام می داده‌اند.

این‌که بندر تاریخی امروزه مهم‌ترین مرکز ساخت لنج و کشتی‌های سنتی است. در شهر کنگ هنوز چند کارگاه لنج‌سازیِ چوبی دایر است. لنج‌های چوبی که امروزه ساخته می‌شوند با موتور کار می‌کنند و مانند گذشته بادبانی نیستند. اما خوشبختانه دریانوردانی هستند که هنوز رموز و فنون دریانوردی بادبانی را می‌دانند.

تجار و دریانوردان کنگی طی قرن ها  با کشتی‌های بادبانی از بصره‌ تا کراچی و بمبئی و سواحل زنگبار را طی می‌کردند و هنوز هم دریانوردان این سرزمین در پاسداشت گذشته ها خیال سفرهای دوردست را همچنان در سر دارند و شاید روزگاری دوباره با کشتی‌های بادبانی به سرزمین‌های دوردست سفر کنند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ