برنامه احداث ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی نهایی شد
اقتصاد ایران: برنامه جامع احداث ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی با رویکرد رفع ناترازی انرژی کشور و کاهش مصرف سوخت مایع در نیروگاههای حرارتی در جلسه ای که به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، نهایی شد.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، برنامه جامع احداث ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی با رویکرد رفع ناترازی انرژی کشور و کاهش مصرف سوخت مایع در نیروگاههای حرارتی در جلسه ای که به ریاست محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، نهایی شد تا برای تصویب در شورای اقتصاد طرح گردد.
انرژی خورشیدی به عنوان جایگزین مطمئن برای سوخت های فسیلی مورد توجه جهانی قرار گرفته و ایران نیز با توجه به شرایط خاص آب و هوایی یکی از مناطق مستعد از نظر استفاده از انرژی خورشیدی برای تولید برق به شمار میرود.
با توجه به وضعیت کم آبی در کشور و آلودگی زیست محیطی و نیاز کشور به برق، استفاده از انرژی خورشیدی برای تولید برق و حفظ انرژیهای فسیلی برای آیندگان و ذخیره منابع ملی باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
مخبر در این جلسه ناترازی در بخش انرژی را یکی از چالش های مهم کشور خواند و تاکید کرد: با توجه به اهمیت ویژه موضوع محیط زیست و برای رفع این ناترازیها و به منظور تامین انرژی مورد نیاز کشور، باید به سمت توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر حرکت کنیم.
در این جلسه که وزرای نیرو، نفت، امور اقتصادی و دارایی، رئیس کل بانک مرکزی، نمایندگان دستگاه های مربوطه و روسای برخی از بانک ها و شرکت های سرمایه گذاری نیز حضور داشتند، گزارشی از برنامه جامع احداث ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی ارائه و اعلام شد که پس از جمع بندی امروز و تصویب نهایی این طرح در شورای اقتصاد، قرار است توسط بخش غیردولتی و با سرمایه گذاری ۸,۳ میلیارد دلار در ۳ فاز اجرا شود.
در ادامه پس از بحث و تبادل نظر در خصوص راهکارهای تامین مالی اجرای این برنامه جامع، جزئیات مشارکت در این طرح به تایید اعضا رسید.
همچنین مقرر شد ۸۰ درصد سرمایه گذاری برای اجرای این برنامه با بازپرداخت ۵ ساله توسط صندوق توسعه ملی انجام گیرد و وزارت نفت نیز از منابع حاصل از صرفه جویی در این طرح مشارکت کرده و همچنین سازمان برنامه و بودجه تامین مالی این طرح را در بودجه سالانه لحاظ کند.