کمک طراحان برای ایدهپردازی در استفاده از صنایع دستی
اقتصاد ایران: جلالی گفت:تلاشمان بر این است همانطور که زمانی صنایعدستی صنایعزیستی بوده با کمک و ایدهپردازی متخصصان و تعریف استانداردها و شاخصهای بالا این محصولات را از ویترین به استفاده عمومی بیاوریم.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، مریم جلالی معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور امروز پنجشنبه پنجم آبان ماه ۱۴۰۱ با حضور در برنامه سلام تهران در ابتدا از حمله تروریستی به حرم مطهر حضرت احمدبن موسی علیه السلام ابراز تأسف کرد و گفت: حرم حریم دارد، امن است و قرار است که مامن باشد. حرم محل اتصال به خدا، زیارت و سبک شدن است زمانی که اتفاقی میافتد آدم دلش میگیرد.
وی ادامه داد: در تمام این سالها سعی کردم روح مادرانگی را ترویج کنم. مادر زمین و مادر وطن از چنین اتفاقهایی قلبش به رنج میآید و ما باید حرمت مادر زمین و میهن را داشته باشیم. چنین اتفاقاتی جز یک قلب غاصب بر نمیآید.
جلالی درباره کارهای انجام شده در توسعه کمی و کیفی صنایعدستی گفت: تصویر عمومی از صنایعدستی کلیشهای و محدود به چند محصول است؛ در حالیکه در ایران دارای ۳۰۰ نوع صنایعدستی در ۱۸ رشته هستیم. صنایعدستی ایران حاصل دانش، مهارت، سلیقه، ذوق، هنر، اصالت و هویت زنان ایرانی و خانوادهها است.
جلالی با بیان اینکه از ۴۰۰ نوع محصول صنایعدستی ثبت شده در یونسکو ۲۹۹ رشته متعلق به ایران است، افزود: کار در حوزه صنایعدستی کارمندی و ستادی نیست، هنر و هنرمندی است و ما خود را موظف میدانیم که خادم هنرمندان باشیم.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی ادامه داد: تمام تلاشمان بر این است که صنایعدستی را وارد زنجیره ارزش کنیم. همانطور که زمانی صنایعدستی صنایعزیستی بوده تلاش کنیم که با استانداردها و شاخصهای بالا این محصولات را از ویترینها به استفاده عمومی بیاوریم و در زنجیره ارزش از مواد اولیه تا صادرات رشد کیفی کند.
جلالی با تاکید به اهمیت توجه مسئولان، خانوادهها و رسانهها به صنایعدستی و هنرهای سنتی تصریح کرد: بسیاری از هنرهای ما در حال از بین رفتن هستند و خانمها موظف هستند که آن هنر را زنده کنند. هنری به نام کوببافی در مهترکلاته گلستان است که در حال از بین رفتن بود و اگر همت بانوان نبود این هنر از بین رفته بود. بسیاری از هنرها در ایران وجود دارد که ما موظف به زنده نگه داشتن آنها و اضافه کردنشان به زنجیره ارزش هستیم.
وی از گلابتون دوزی و عبابافی بهعنوان دیگر هنرهای احیا شده نام برد و بر حمایت و زنده نگه داشتن ذوق و هنر ایرانی تاکید کرد و ادامه داد: مخمل کاشان افتخار پوشش کعبه را دارد و پارچه زربفت در حرمها استفاده میشود.
جلالی از حرمها بهعنوان بزرگترین نمایشگاه صنایعدستی نام برد که در آنها از مسکوبی، معرق، منبت و کاشی هفت رنگ استفاده شده است.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی ادامه داد: ظرفیت تبدیل تمام ایران به نمایشگاه صنایعدستی و خانهها به کارگاههای صنایعدستی وجود دارد.
وی متذکر شد: صنایعدستی اقتصاد هویت بنیان ماست و اگر به چرخه اقتصادی اضافه شود میتوانیم فرهنگمان را زنده نگه داریم و انتقال دهیم. همان چیزی که در مادرانگی وجود دارد، مادر زایا، رشددهنده و تربیتکننده است. امیدوارم متخصصان و طراحان که در ابتدای زنجیره ارزش برای ایدهمند کردن قرار دارند وارد شوند و صنایع دستی را از ویترین خارج و به متن زندگی اضافه کنند.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی در پایان ابراز امیدواری کرد خادم خوبی برای هنرمندان صنایعدستی باشد و سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به چرخه اقتصاد مولد اضافه شوند.