عضو مجلس خبرگان اعلام کرد:
ضرورت تحقق شبکه ملی اطلاعات در کشور
اقتصاد ایران: عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ضرورت تحقق شبکه ملی اطلاعات گفت: تبعات نرفتن به سمت شبکه ملی اطلاعات، گریبان همه جامعه را خواهد گرفت.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، حجت الاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسمی عضو مجلس خبرگان رهبری و مدیر پژوهشگاه فقه نظام، طی نشست علمی-پژوهشی با موضوع "چیستی و چرایی فقه حکومتی و رابطه آن با فقه نظام اقتصادی، فقه نظام اجتماعی و فقه تربیتی" با اشاره به ضرورت تحقق شبکه ملی اطلاعات در کشور گفت: تبعات نرفتن به سمت شبکه ملی اطلاعات، گریبان همه جامعه را خواهد گرفت.
مدیر پژوهشگاه فقه نظام افزود: عکس سردار سلیمانی را میبینیم که در شبکههای اجتماعی و امثالهم اگر استفاده کنیم در کمتر از 24 ساعت اخطار میدهد که شما عکس تروریست را استفاده کردید، آن عکس را پاک میکند، اگر چند مرتبه این کار انجام بدهیم صفحه ما را مسدود میکند، اما شبکه ملی اطلاعات اگر داشته باشیم، براساس ارزشهای داخلی خودمان میتوانیم مدیریت کنیم.
ابوالقاسمی با اشاره به تفاوت فقه فردی و فقه اجتماعی در حکم فقهی استفاده از اینترنت خاطر نشان کرد: در فقه نظام اجتماعی می خواهیم بدانیم جامعه اسلامی آیا مجاز است که به سمت شبکه ملی اطلاعات برود؟ اینجا میگوییم بله باید برود، اگر نرود تبعات آن گریبان همه جامعه را خواهد گرفت. عقوبت این کار که فساد اجتماعی است از بین رفتن بنیان خانواده است و مسائل دیگر گریبان همه را میگیرد و این یک تکلیف اجتماعی است. وقتی به تکلیف اجتماعی عمل نگردد جامعه اسلامی مبتلا میشود وتا وقتی جامعه توبه نکند، این عقوبتها به قوت خود باقی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در فقه نظام اجتماعی حتما باید موضوع و ابعاد پیچیده موضوع شناخته شود، مانند این که اینترنت امر مطلوبی است یا امر نامطلوبی است گفت: وقتی میگوییم کسی میخواهد از اینترنت استفاده کند و میگوییم که مراقب باشد صحنههای غیرمشروع نبیند، صداهای نادرست نشنود، خبرهای غیرموثق را نخواند، مطالب گمراهکننده را مطالعه نکند، عضو سایتهای مروج ضلالت نشود این اشکالی ندارد این نگاه به مسئله استفاده از اینترنت از منظر فقه فردی است، چنین شخصی نیاز ندارد اینترنت را بشناسد که اینترنت چیست و ماهیتش چیست، اما سوالی هست که آیا نظام اسلامی نیازمند شبکه ملی اطلاعات هست یا از همین اینترنت بینالمللی استفاده کند؟ آیا جامعه اسلامی و جامعه مسلمانان برای خودشان اینترنت اسلامی داشته باشند یا از اینترنت آمریکا استفاده کنند؟
ابوالقاسمی ادامه داد: اینجاست که باید فقیه بداند این اینترنتی که الان داریم استفاده میکنیم، این چیست، دست کیست، ساز و کار آن کجاست و اینکه اینترنت برای آمریکا ارزآوری دارد و برای جامعه اسلامی ارزبری دارد و از طریق اینترنت برای آمریکا دستیابی به اطلاعات همه جهان و همه کشورهای اسلامی سهل میشود، اما برای مسلمانان از دست دادن اطلاعات و در اختیار گذاشتن اطلاعات در دست بیگانه است، اینترنت بینالمللی تحت سلطه و در اختیار آمریکاست و بر اساس ارزشهای حاکم در آنجا مدیریت میشود.