میوهای که خطر افسردگی را کاهش میدهد
اقتصاد ایران: یک مطالعه جدید پرتقال را به عنوان یکی دیگر از مواد غذایی که ممکن است به کاهش خطر افسردگی کمک کند، شناسایی کرده است.
به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از مدیکال نیوز تودی، مطالعات گذشته نشان میدهد که برخی از تغییرات سبک زندگی میتواند به کاهش خطر ابتلاء به اختلال افسردگی در فرد کمک کند، از جمله برخی غذاها مانند روغن زیتون و آجیل.
تخمین زده میشود که ۲۸۰ میلیون نفر در سراسر جهان با افسردگی بالینی زندگی میکنند- یک وضعیت سلامت روان که بر خلق و خوی فرد و احساس وی تأثیر میگذارد.
تعدادی از عوامل خطر افسردگی از جمله سابقه خانوادگی، تغییرات هورمونی، سایر بیماریهای مزمن و استرس مداوم وجود دارد.
مطالعات گذشته نشان میدهد که برخی تغییرات سبک زندگی میتواند به کاهش خطر ابتلاء به افسردگی در افراد کمک کند. اینها شامل فعالیت بدنی، خواب مناسب، مدیریت استرس و خوردن یک رژیم غذایی سالم است.
در مورد رژیم غذایی، تحقیقات قبلی حتی نشان میدهد که خوردن غذاهای سالم ممکن است به کاهش خطر ابتلاء به افسردگی در فرد کمک کند.
یک مطالعه جدید پرتقال را به عنوان یکی دیگر از مواد غذایی که ممکن است به کاهش خطر افسردگی کمک کند، شناسایی کرده است.
برای این مطالعه، محققان دادههای بیش از ۳۲۰۰۰ زن میانسال را تجزیه و تحلیل کردند. بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۷، پرسشنامههایی بهطور دورهای برای شرکتکنندگان در مطالعه ارسال میشد تا از آنها در مورد رژیم غذایی و وضعیت افسردگی آنها سوال شود.
محققان با استفاده از نتایج توالییابی DNA از نمونههای مدفوع که قبلاً توسط شرکتکنندگان جمعآوری شده بود، ارتباطی بین خوردن مرکبات و فراوانی ۱۵ گونه در میکروبیوم روده، از جمله یک باکتری به نام Faecalibacterium prausnitzii پیدا کردند.
تحقیقات گذشته نشان میدهد که Faecalibacterium prausnitzii برای بدن مفید است، زیرا به کاهش التهاب و حمایت از سیستم ایمنی کمک میکند.
بر اساس برخی مطالعات حیوانی، این باکتری ممکن است به بیماریهای گوارشی مانند بیماری روده تحریک پذیر و همچنین چاقی و حتی دیابت نوع ۲ کمک کند.
علاوه بر این، دانشمندان مقدار کمتری از F. prausnitzii را در میکروبیوم شرکت کنندگان مبتلا به افسردگی پیدا کردند.
«راج مهتا»، محقق ارشد در دانشکده پزشکی هاروارد و نویسنده اصلی این مطالعه در بیانیه مطبوعاتی گفت: «ما دریافتیم که خوردن یک پرتقال متوسط در روز ممکن است خطر ابتلاء به افسردگی را تا حدود ۲۰ درصد کاهش دهد.»
وی در ادامه افزود: «به نظر میرسد که این اثر مختص مرکبات است. وقتی به کل مصرف میوه یا سبزیجات افراد یا سایر میوهها مانند سیب یا موز نگاه میکنیم، هیچ رابطهای بین مصرف آنها و خطر ابتلاء به افسردگی مشاهده نکردیم.»
محققان معتقدند F. prausnitzii ممکن است با تأثیر بر سطوح انتقال دهندههای عصبی سروتونین و دوپامین از طریق یک مسیر متابولیک به نام مسیر چرخه I S-adenosyl-L-methionine در افسردگی نقش داشته باشد. این مسیر نقش زیادی در تولید انتقال دهندههای عصبی دارد.
مهتا گفت: «این انتقالدهندههای عصبی نحوه عبور غذا از دستگاه گوارش را تنظیم میکنند، اما همچنین میتوانند به مغز بروند، جایی که خلق و خو را بهبود می بخشد».
اکو ایران | ECO IRAN
ترکیه | Turkiye
آذربایجان| Azerbaijan
ترکمنستان|Turkmenistan
تاجیکستان|Tajikistan
قزاقستان |Kazakhstan
قرقیزستان |Kyrgyzstan
ازبکستان |Uzbekistan
افغانستان |Afghanistan
پاکستان | Pakistan
بانک مرکزی
بانک ملّی ایران
بانک ملّت
بانک تجارت
بانک صادرات ایران
بانک ایران زمین
بانک پاسارگاد
بانک آینده
بانک پارسیان
بانک اقتصادنوین
بانک دی
بانک خاورمیانه
بانک سامان
بانک سینا
بانک سرمایه
بانک کارآفرین
بانک گردشگری
بانک رسالت
بانک توسعه تعاون
بانک توسعه صادرات ایران
قرض الحسنه مهر ایران
بانک صنعت و معدن
بانک سپه
بانک مسکن
رفاه کارگران
پست بانک
بانک مشترک ایران و ونزوئلا
صندوق توسعه ملّی
مؤسسه ملل
بیمه مرکزی
بیمه توسعه
بیمه تجارت نو
ازکی
بیمه ایران
بیمه آسیا
بیمه البرز
بیمه دانا
بیمه معلم
بیمه پارسیان
بیمه سینا
بیمه رازی
بیمه سامان
بیمه دی
بیمه ملت
بیمه نوین
بیمه پاسارگاد
بیمه کوثر
بیمه ما
بیمه آرمان
بیمه تعاون
بیمه سرمد
بیمه اتکایی ایرانیان
بیمه امید
بیمه ایران میهن
بیمه متقابل کیش
بیمه آسماری
بیمه حکمت صبا
بیمه زندگی خاورمیانه
کارگزاری مفید
کارگزاری آگاه
کارگزاری کاریزما
کارگزاری مبین سرمایه