اختصاصی اکونیوز|
کارخانههای کفش چین زیر فشار تعرفههای ترامپ
اقتصاد ایران: ترامپ از زمان به قدرت رسیدن در ژانویه، دوست و دشمن را هدف قرار داده است، به ویژه با اعمال تعرفههای اضافی 10 درصدی بر محصولات وارداتی از چین.
به گزارش بخش بینالملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، اندی شیائو، در یک دفتر بیروح در قلب صنعتی چین، نگران آینده کسب و کار مواد اولیه کفش خود است که اکنون زیر بار تعرفههای گستردهای که توسط رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، اعمال شده، در حال فشار است.
این اقدام میتواند صدها میلیارد دلار تجارت را تحت تاثیر قرار دهد و اگر این سرمایهدار دمدمیمزاج تهدیدات خود مبنی بر افزایش بیشتر عوارض گمرکی را عملی کند، ممکن است بدتر شود.
اما برای آقای شیائو، این سیاست در حال حاضر “تاثیر عمدهای” بر شرکت او، Weida New Materials، داشته است.
این شرکت که در شهر جنوبی دونگوان واقع شده است، چرم مصنوعی برای تولیدکنندگان کفش تولید میکند که بسیاری از آنها به ایالات متحده صادرات دارند.
این مدل او را در برابر رکود در حمل و نقل آسیبپذیر میکند، امکانی مشخص در حالی که آقای ترامپ به دنبال برهم زدن قوانین تجارت است.
آقای شیائو گفت: این امر فشار زیادی را بر ما در چین وارد کرده است و کارخانهها نیز تحت فشار هستند.
وی افزود که برخی از تولیدکنندگان کفش در حال حاضر در پاسخ به تعرفههای جدید، درخواست قیمتهای پایینتری کردهاند.
آقای شیائو گفت که اگر صادرات با موانع غیرقابل عبور مواجه شود، Weida ممکن است مجبور به تغییر مدل کسب و کار خود شود.
وی تصریح کرد: اگر کسب و کاری (در ایالات متحده) وجود داشته باشد، ما این کار را انجام خواهیم داد. اگر نه، میتوانیم کسب و کار دیگری را در داخل کشور پیدا کنیم. ما فقط یک مشتری خارجی را هدف قرار نمیدهیم، اینطور نیست؟.
بسیاری از تامین کنندگان در دونگوان - خانه تمرکز متراکم صادرکنندگان پوشاک - در سالهای اخیر عملیات خود را به آسیای جنوب شرقی منتقل کردهاند و به دنبال هزینههای نیروی کار پایینتر و عوارض گمرکی کمتر سختگیرانه در حالی که اصطکاکهای تجاری بین پکن و واشنگتن ادامه دارد، هستند.
آقای شیائو، که در سال 2014 وارد این صنعت شد، گفت که در برابر این روند مقاومت کرده است، زیرا بسیاری از شرکتها در نهایت با چالشهای پیشبینی نشدهای مانند پرداخت به موقع برای محمولهها دست و پنجه نرم کردند.
آقای شیائو گفت: شرکتها در سالهای اخیر مهاجرت کردهاند، اما بازخورد بسیاری از افرادی که به آنجا رفتند خیلی خوب نبود.
وی گفت: آنها با مشکلات زیادی مواجه شدند، مانند موانع در تسویه پرداختها با ارزهایی غیر از یوآن چین. خطرات بزرگ هستند.
موضوعات بیشتر در این مورد وقتی عوارض شکسته میشود در یک مجموعه کارخانهای در شهر گوانگژو، ردیفهایی از کارمندان خم شدهاند روی ماشینهای خیاطی پر سر و صدا، و انبوهی از لباسها را برای خریداران آنلاین آمریکایی که به دنبال تخفیف هستند، تولید میکنند.
این کارگاهها در میان هزاران کارگاهی هستند که در سالهای اخیر با تامین پلتفرمهای تجارت الکترونیک فوقالعاده کارآمد Shein و Temu، که ایالات متحده را تسخیر کردهاند، شاهد افزایش سفارشات بودهاند.
این برندها مدلهای خود را عمدتاً بر اساس سیاستی در ایالات متحده موسوم به معافیت de minimis بنا کردهاند، که به کالاهایی با ارزش 800 دلار آمریکا (1068 دلار سنگاپور) یا کمتر اجازه میدهد بدون عوارض وارد کشور شوند.
آقای ترامپ گفته است که تعرفه 10 درصدی نیز برای این محصولات اعمال خواهد شد - اما واردات به طور معمول ادامه داشته است در حالی که مقامات در حال بررسی تدارکات مالیاتبندی سیل محمولهها هستند.
با این حال، آقای ژو، مدیر تولید کارخانه در اواخر دهه سی زندگی خود که شرکتش به ایالات متحده صادرات دارد، گفت که نسبت به چشماندازهای تجاری “نسبتاً خوشبین” است.
آقای ژو گفت که در سالهای اخیر متوجه افزایش قابل توجهی در سفارشات شده است، زیرا غولهای تجارت الکترونیک کمهزینه جدید، پایگاههای مشتری عظیمی را در کشورهای توسعهیافته جمعآوری میکنند.
وی گفت: فکر کنید، ایالات متحده قطعاً لباسهای خود را تولید نخواهد کرد.
وی به خبرگزاری فرانسه گفت: “آنها به تکیه بر تولید در آسیای جنوب شرقی و چین عادت کردهاند … بنابراین چشماندازهای آینده برای صنعت پردازش هنوز بسیار خوب است.”
موضوعات بیشتر در این مورد هنوز رکود ترامپ رخ نداده است چین “مخالفت قاطع” خود را با رگبار تعرفههای آقای ترامپ اعلام کرده و با اقدامات متقابل پاسخ داده و در مورد اقدامات بیشتر برای محافظت از منافع اقتصادی خود هشدار داده است.
پکن با مشکلات اقتصادی بلندمدت خود دست و پنجه نرم میکند، با کند شدن رشد که به بحران بدهی در بخش املاک، مصرف پایین و بیکاری بالای جوانان دامن میزند.
کمربند صادراتی جنوب کشور شغلهایی را برای میلیونها نفر فراهم میکند که بسیاری از آنها مهاجران از مناطق روستایی محروم هستند.
اما کارگران در منطقهای که به طور غیررسمی “شهر شین” نامیده میشود، عمدتاً تعرفهها را نادیده میگیرند - حداقل تا زمانی که تأثیر آنها قابل تحمل باقی بماند.
پنگ، همکار آقای ژو، گفت: “تولید زیاد است، بنابراین ما فقط روی آن تمرکز میکنیم.” او افزود که این موضوع به مدیریت ارشد مربوط میشود.
آقای زونگ، مدیری در یک کارخانه پوشاک در شهر نزدیک زونگشان، به خبرگزاری فرانسه گفت در حالی که تابلوهای کاریابی محلی را بررسی میکرد، نگران اصطکاکهای تجاری با ایالات متحده نیست.
آقای زونگ گفت که مرکز تولیدی که او در آن کار میکند نیز در سالهای اخیر پررونق بوده است و افزود که برای مقایسه صحنههای استخدامی به “شهر شین” آمده است.
وی به خبرگزاری فرانسه گفت: “من فکر میکنم دولت ما قادر خواهد بود پاسخ دهد و راه حلی پیدا کند”، در حالی که صدها کارگر در پشت سر او برای شیفتهای بعد از ظهر به کارخانهها بازمیگشتند.