پارک پردیس مانع از خروج ۷۲۵ میلیون یورو ارز شد

اقتصاد ایران: شرکت های عضو پارک با بومی سازی دانش و فناوری ها و تولید محصولات پیشرفته در داخل کشور، مانع از خروج ارز از کشور به میزان ۷۲۵ میلیون یورو شدند.

 به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، در بیست و دومین اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس، اعلام شد، در سال ۱۴۰۲، فروش داخلی شرکت‌های عضو پارک ۶۰۳ هزار میلیارد ریال، با گردش مالی بالغ بر ۱,۸۳۰ هزار میلیارد ریال بوده است.

تولید و اضافه شدن ۲۸۸ محصول جدید به سبد محصولات پارک فناوری پردیس در سال ۱۴۰۲ خبر دیگری بود که در این نشست اعلام شد. بر اساس اعلام پارک فناوری پردیس، بیش از ۳۰ محصول شرکت‌های عضو به ۳۰ کشور صادر شده و این شرکت‌ها توانسته اند در سال ۱۴۰۲، با بومی‌سازی دانش و فناوری‌ها و تولید محصولات پیشرفته در داخل کشور، مانع از خروج ارز از کشور به میزان ۷۲۵ میلیون یورو شوند.

همچنین اعضای پارک در سال گذشته، بیش از ۲۱,۸۰۰ میلیارد ریال (معادل ۳.۶% از فروش سالانه) را در فعالیت‌های مربوط به تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری کردند.

سرمایه گذاری بخش خصوصی در پارک فناوری پردیس میزان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در سال ۱۴۰۲ در پارک فناوری پردیس بالغ بر ۲۳۰ هزار میلیارد ریال بوده است. با احتساب این سرمایه گذاری، مجموع میزان سرمایه‌گذاری انجام شده از بدو تأسیس پارک تاکنون حدود ۴۸۰ هزار میلیارد ریال بوده است.

تاکنون بیش از ۳۵۷ هزار مترمربع فضاهای پژوهش و فناوری توسط بخش خصوصی در پارک فناوری پردیس ایجاد شده که مجموع فضای طراحی شده در پارک توسط بخش خصوصی، بیش از ۱.۲ میلیون مترمربع می‌باشد.

پیگری تصویب قوانین در راستای حمایت بیشتر از زیست بوم فناوری و نوآوری کشور در راستای حمایت بیشتر از زیست بوم فناوری و نوآوری کشور در سال ۱۴۰۲، پیگیری جهت تصویب «اساسنامه‌ی سازمان توسعه و سرمایه‌گذاری پارک فناوری پردیس»، تأسیس منطقه بین المللی نوآوری ایران و حذف کد یکتای سند از درگاه ملی مجوزها (جهت تسهیل در فرآیند صدور و تمدید کارت بازرگانی و پروانه بهره‌برداری شرکتهای فناور) در دولت توسط پارک انجام و به نتیجه رسید.

در حال حاضر ۴ نهاد حاکمیتی (مجتمع حل اختلاف دانش‌بنیان، اداره صمت شهرستان پردیس، دفتر مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و دفتر پیشخوان خدمات دولت و بخش عمومی) و ۴۰ ارائه دهنده خدمات عمومی در محدوده پارک فناوری پردیس در حال ارائه خدمت هستند.

حمایت‌های پارک فناروی پردیس از شرکت‌های عضو درجهت تسهیل تجاری سازی محصولات فناورانه

برگزاری ۴۹ میز ارائه خدمات مشاوره (حقوقی، سرمایه‌گذاری و کسب و کار)، برگزاری ۲۸۶۱ نفر ساعت آموزش، تسهیل جذب بیش از ۳۱۷ نفر نیروی متخصص در شرکت‌های عضو، فعالیت بیش از ۲۰ نفر از متخصصان در قالب دوره نظام وظیفه تخصصی در شرکتهای عضو پارک از جمله اقدامات پارک در این سرفصل در سال ۱۴۰۲ بوده است.

جذب نخبگان ایرانی مقیم خارج از کشور

پارک فناوری پردیس توانسته است با جذب نخبگان ایرانی مقیم خارج از کشور، زمینه اشتغال و همچنین فعالیت شرکت‌های تأسیس شده توسط آنها را فراهم آورد و به عنوان برترین پارک فناوری در جذب این نخبگان در کشور محسوب شود.

همچنین پارک فناوری پردیس به عنوان اولین پایگاه همکار طرح همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور تاکنون توانسته است ۶۴ نفر از این متخصصان را در قالب‌های مختلف از قبیل فعالیت استارتاپی، هسته فناور، شتابدهنده و برگزاری کارگاه آموزشی جذب نماید.

تامینِ مالیِ مورد نیازِ واحدهای فناور و دانش‌بنیان

در راستای کمک به تامینِ مالیِ مورد نیازِ واحدهای فناور و دانش‌بنیان در سال گذشته، ارائه تسهیلات، صدور ضمانتنامه و سرمایه‌گذاری در طرح‌های شرکت‌های فناور به ارزش ۱۳,۰۰۰ میلیارد ریال از طریق صندوق توسعه فناوری‌های نوین انجام شده است. بر این اساس، ۲۱۷ فقره ضمانت‌نامه به ارزش ۷,۹۲۰ میلیارد ریال به شرکت‌های عضو اعطا شده است.

سرمایه گذاری در طرح‌های شرکت‌های فناور به ارزش ۴,۶۲۰ میلیارد ریال و ارائه بیش از ۸۱ فقره تسهیلات به ارزش ۴۹۰ میلیارد ریال از جمله فعالیت‌های دیگر ستاد پارک فناوری پردیس در راستای تأمین مالی شرکت‌ها در سال ۱۴۰۲ بوده است.

تأمین نیازهای فناورانه صنایع بزرگ و مادرتخصصی کشور

برگزاری بیش از ۹۰۰ جلسه مواجهه عرضه و تقاضای فناوری در سال ۱۴۰۲ دیگر برنامه پارک بوده است. در سال ۱۴۰۲، با ۳۰ شرکت بزرگ صنعتی (صنایع پالایش نفت، پتروشیمی، معدن و نیرو و..) همکاری به عمل آمده است.

همچنین ۳ پروژه ملی با هدف کاهش ناترازی بنزین، گاز و برق در کشور در راستای تأمین نیازهای فناورانه صنایع بزرگ و مادرتخصصی کشور با تکیه بر توان تخصصی و فنیِ شرکتهای عضو تعریف شده است.

همکاری و تعامل صورت گرفته با صنایع، منجر به انعقاد موافقتنامه بین پارک و صنایع به ارزش حدود ۲,۰۰۰ میلیارد ریال و انعقاد ۷,۵۰۰ میلیارد ریال قرارداد بومی سازیِ فناوری با مشارکت پارک شده است.

برنامه‌های ملی و بین المللی پارک فناوری پردیس

مدیریت و توسعه شبکه فن‌بازار ملی ایران به عنوان بازار تبادل فناوری در کشور توسط پارک فناوری پردیس صورت می‌گیرد. در حال حاضر این شبکه دارای ۳۷ دفتر فن‌بازار منطقه‌ای و تخصصی در سطح استان‌های کشور است.

عملکرد اقتصادی شبکه فن بازار ملی ایران در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۶,۵۰۰ میلیارد ریال شامل بازاریابی و فروش محصولات و جذب سرمایه برای پروژه‌های فناورانه بوده و تاکنون ۱۹۰۰۰ محصول و تقاضای فناوری در سامانه فن بازار ثبت شده است.

از سویی در سیزدهمین دوره نمایشگاه اینوتکس (INOTEX۲۰۲۴) به عنوان بزرگترین محل گردهمایی اجزای مختلف زیست بوم فناوری و نوآوری کشور، این نمایشگاه شاهد حضور بیش از ۱۰۰ هزار بازدید کننده از ۱۵ کشور در نمایشگاه و حضور بیش از ۴۵۱ شرکت و استارتاپ بوده است. همچنین جلسات B۲B بین هیأت‌های تجاری خارجی و شرکت‌های فناور داخلی برگزار شد که نهایتاً یک مورد قرارداد انتقال فناوری به ارزش ۱۰ میلیون یورو بین شرکتهای ایرانی و آفریقای جنوبی منعقد شد.

همچنین نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۳ توسط پارک با هدف توسعه‌فناوری‌های حوزه سلامت در کشور و توسعه صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور حوزه سلامت با حضور ۶۰۲ شرکت از ۱۷ کشور برگزار شد که بیش از ۱۵۰۰۰ نفر از جمله ۷۵ هیأت خارجی از این نمایشگاه بازدید کردند.

ترویج و توسعه زیست بوم کارآفرینی در کشور مأموریت ملی دیگری است که توسط مرکز شتابدهی نوآوری پارک فناوری پردیس پیگیری می‌شود. در حال حاضر ۲۴ فضای کار اشتراکی و ۷۱ شتابدهنده در قالب تیم‌های استارتاپی و نوپا از مرکز شتابدهی گواهی‌نامه عضویت اخذ کرده‌اند.

بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) با حمایت و همکاری پارک فناوری پردیس برنامه‌های مختلفی را به منظور ترویج و توسعه علم و فناوری در سطح جهان اسلام انجام می‌دهد. به همین منظور، پنجمین دوره آئین اعطای جایزه مصطفی (ص) در سال ۱۴۰۲ با تجلیل از ۵ دانشمند برگزیده در شهر اصفهان برگزار شد.

برگزاری چهارمین دوره‌ی رقابت علمی کنز(KANZ) در حوزه‌های صنایع غذایی و کشاورزی، سلامت و تجهیزات پزشکی، آب، انرژی و محیط زیست، برق الکترونیک و رباتیک، هوش مصنوعی و ICT و صنایع معدنی، برگزاری دهمین دوره رویداد بین‌المللی تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP)و برگزاری نشست ترویجی یلدای علم از دیگر همکاری‌های پارک فناوری پردیس و بنیاد مصطفی (ص) در سال ۱۴۰۲ بوده است.

بازدیدهای داخلی و بین المللی از پارک فناوری پردیس

در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۱۵ هیأت داخلی و خارجی در سطوح مختلف از پارک بازدید کردند. همچنین بیش از ۱۵۶۰۰ نفر از اساتید، دانشجویان و دانش آموزان در قالب ۲۸۰ گروه اردویِ راهیانِ پیشرفت از پارک و شرکت‌های عضو بازدید کردند.

زیرساخت‌های شهری و تاسیساتی در پارک فناوری پردیس

از جمله زیرساخت‌های شهری و تاسیساتی ایجاد شده در پارک می‌توان به ۱۰۶ کیلومتر شبکه فیبر نوری و کابل مسی، شبکه برق با ظرفیت ۹۵ مگاوات، شبکه آب، تصفیه خانه و شبکه گاز با ظرفیت ۲۵۰۰۰ مترمکعب و ۱۵ هکتار فضای سبز و ۲۲ هکتار معابر عمومی اشاره کرد.

بر اساس این گزارش، پارک فناوری پردیس با داشتن ۲ شعبه پس از گذشت بیش از ۲ دهه فعالیت، به مساحت ۴۷۰ هکتار توسعه یافته است. ۴۸۴ عضو اصلی پارک، با بیش از ۹۰۰۰ نفر نیروی انسانی در کنار استارتاپ های مستقر در کارخانه‌های نوآوری، مجموعه خانواده پارک فناوری پردیس را تشکیل می‌دهند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ