آل اسحاق:
تغییرات نرخ ارز مانند دفعات قبل زود گذر است
اقتصاد ایران: رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق گفت: بانک مرکزی در دوسال گذشته توانسته بازار ارز را در نرخ مشخصی به درستی و متناسب با واقعیت ها مدیریت کند.
وی ادامه داد: وقایع در کشور دائما در حال رخ دادن است و سواستفاده کنندگان نیز به همان اندازه درحال فعالیت هستند و با اموال خود قمار می کنند و به چیزی جز سود خود فکر نمیکنند.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق بیان کرد: این سواستفاده کنندگان یک گروه خاصی هستند و عامه مردم، فعالان اقتصادی، افرادی که به کمک ارز مواد اولیه کارخانههای خود را تامین می کنند، نباید به دنبال این مسائل باشند، چراکه نوسانات فعلی ارز ناشی از تحولات سیاسی زودگذر است و قرار نیست اوضاع به این شکل بماند.
آل اسحاق با بیان اینکه واقعیتهای نرخ ارز همچون کالاهای دیگر مبتنی بر عرضه و تقاضای واقعی است، تصریح کرد: بانک مرکزی در دو سال گذشته توانسته بازار ارز را در نرخ مشخصی به درستی و متناسب با واقعیت ها مدیریت کند و افرادی که فعالیت واقعی در اقتصاد دارند به هیچ عنوان نباید تحت تاثیر این شرایط زودگذر سیاسی قرار بگیرند و باید سیاست های بانک مرکزی را در نظر بگیرند.
وی افزود: براساس آمار سازمان های بینالمللی و همچنین گزارشهای بانک مرکزی، شاخصهای کلان اقتصادی در وضعیت مطلوبی قرار دارد، به عنوان مثال رشد پایه پولی از بالای 40 درصد به 21 درصد رسیده است و رشد نقدینگی نیز در کانال 25 درصد قرار دارد که علت آرامش فضای اقتصاد کشورمان همین واقعیتهای حال حاضر کشور است.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق تصریح کرد: سیاستهای بانک مرکزی در کنترل حجم نقدینگی، ناترازیهای بانکها، تامین ذخیره ارزی، ارتباط بانکها با بانک مرکزی نسبت به گذشته مناسب بوده است و تغییرات منفی در مسائل اساسی نداریم.
افزایش 22 درصدی صادرات ایران به عراق
وی ادامه داد: در همین مدت صادرات ما به عراق 22 درصد افزایش یافته است و روابط تجاری طرفین نیز بهبود پیدا کرده است و امیدواریم این شرایط در دولت جدید هم ادامه یابد؛ چراکه سیاستها از ابتدا به خوبی پایه گذاری شده است.
آل اسحاق در پایان سخنان خود اظهار داشت: با نگاهی به واقعیتهای اقتصادی، آینده مثبتی را می بینیم و خطری در کار نیست؛ ولی اگر هرکسی بخواهد پیرو سوداگران و دلالان ارزی باشد، باید بداند که روی اموال خود قمار کرده و براساس واقعیتهای اقتصاد رفتار نمیکند.