رئیس جمهور تاکید کرد:

ضرورت کنشگری فعال در برابر تهاجم فرهنگی

اقتصاد ایران: رئیس جمهور بر ضرورت کنشگری فعال با تلاش جهادی در برابر تهاجم فرهنگی، تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ،رئیسی، امروز یکشنبه در همایش «چیستی و چگونگی قرارگاهی شدن شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی» ضمن قدردانی از همه کسانی که در سال‌های سپری شده از تأسیس شورا در این دستگاه مهم خدمت کردند، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی، شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی را یکی از مهم‌ترین ارگان‌های نظام توصیف می‌کنند و این نشست نیز برای توجه دادن همه ما به این اهمیت است.

رئیس جمهور، بیانات هر سال رهبری در دیدار با اعضای شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی در سالروز تأسیس این نهاد را به مثابه چراغ راهی برای این شورا دانست و افزود: این نشست، همچنین بهانه‌ای برای یادآوری دوباره این سخنان مهم و نیز یادآوری مسئولیت مهم این شورا برای هدایت حرکت فرهنگی و علمی کشور به سمت و سوی مورد نظر رهبر معظم انقلاب و اقتضائات انقلاب شکوهمند اسلامی است.
 
 رئیسی با بیان اینکه اهمیت فرهنگ به عنوان جهت دهنده به اقدامات زیربنایی در جوامع انسانی بر کسی پوشیده نیست، اظهار داشت: این فرهنگ است که هم به عنوان شتاب‌دهنده و هم عامل کند شدن حرکت به همه اقدامات و فعالیت‌ها جهت‌دهی می‌کند؛ فرهنگ، مهم‌ترین ابزار برای پیشرفت و موفقیت یک جامعه است و اگر از ابزار فرهنگی به شکل درست، در جا و زمان مناسب استفاده شود، در بسیاری عرصه‌ها نیازمند استفاده از ابزار الزام‌آور یا تحمیل کننده نخواهیم بود.
 
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه موفقیت یک جامعه در گرو میزان کارآمدی ابزار‌های فرهنگی آن است، تصریح کرد: ابزار‌های کارآمد فرهنگی، ما را از بسیاری باید‌ها و نباید‌ها و ابزار‌های الزام‌آور بی‌نیاز می‌کند.
 
 رئیسی با بیان اینکه امروز نیازمند یک نظم و محتوای انقلابی و نظم‌بخشی در مسائل فرهنگی هستیم که نقش قرارگاهی شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی می‌تواند به خوبی از عهده ایفای آن برآید، گفت: اگر چه همه بخش‌های دیگر نیز در این زمینه مسئولیت دارند و فعال هم هستند، اما نقش و سهم شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه مهم‌تر است.
 
رئیس جمهور در ادامه اظهار داشت: جهان امروز، جهان ارتباطات است و تهاجم فرهنگی به فرهنگ‌ها و خرده فرهنگ‌ها و تحمیل الگو‌های فرهنگی، یک واقعیت غیر قابل انکار است. از سوی دیگر، همه عرصه‌های زندگی ما با ابزار‌ها و اقتضائات ارتباطی درهم پیچیده است و بر بستر یک نظام اطلاعاتی گسترده قرار دارد، بنابر این، امکان نادیده انگاشتن یا کنار گذاشتن این ابزار‌های نوین ارتباطی برای هیچ جامعه‌ای وجود ندارد و تنها راه مقابله مؤثر با تهاجم فرهنگی بی‌رحمانه، ایجاد مصونیت فرهنگی با تکیه بر مبانی غنی فرهنگی و دینی است.
 
 رئیسی، سیاست‌گذاری و هدایت دستگاه‌های متولی علم و فرهنگ در جهت اهداف و محتوای انقلاب اسلامی را از جمله مسئولیت‌های شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی به عنوان یک مرکز قرارگاهی برشمرد و تصریح کرد: بسیار مهم است که آموزش و پرورش، رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی و دستگاه‌های فرهنگی، علمی و تبلیغی ما در یک مرکز قرارگاهی برای تقویت و ارتقای فرهنگ در جهت اهداف و محتوای انقلاب اسلامی فعالیت کنند.
 
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به مسئولیت شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی برای ارتقای توأمان علم و فرهنگ در کشور، شناسایی نیاز‌های فرهنگی جامعه و برنامه‌ریزی در جهت رفع آن‌ها را از دیگر ملزومات مصون‌سازی جامعه از شبیخون فرهنگی دانست و گفت: در این‌باره، رصد دائمی عملکرد دستگاه‌ها و ارزیابی میزان اثرگذاری کارهای انجام شده در موفقیت اهداف معیّن، اهمیت بسیاری دارد.
 
 رئیسی، «سیاست‌گذاری»، «تدوین ضوابط» و «نظارت» و بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها و امکانات با تقسیم کار منطقی میان نیرو‌های فعال در میدان را از جمله اقدامات مهم در کار قرارگاهی شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی دانست.
 
رئیس جمهور با تأکید بر پیگیری مستمر اجرایی شدن ضوابط، تصریح کرد: ما در بخش برنامه‌ریزی و قانون‌نویسی با کاستی روبرو نیستیم، اما در بخش پیگیری اجرای آن‌ها نیازمند کار تحولی هستیم، زیرا ضامن اجرای برنامه‌ریزی و قانون‌گذاری‌ها، پیگیری مستمر از طرف مسئولان است.
 
رئیسی بر ضرورت کنشگری فعال در برابر تهاجم فرهنگی، گفت: کنشگری فعال در این میدان ایجاب می‌کند که همه مراکز علمی، آموزشی و فرهنگی به‌طور جهادی کار کنند.
 
رئیس جمهور در ادامه، زمان‌بندی در اجرای تصمیمات فرهنگی را دارای اهمیت دانست و افزود: اگر چه تحقق اهداف تصمیمات فرهنگی، نیازمند زمان است، اما در این زمینه باید به مقوله زمان‌بندی نیز توجه داشت تا نتیجه کار‌ها مشخص شود.
 
رئیس شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی در ادامه، حمایت و پشتیبانی از نهضت فرهنگی مردم‌پایه در کشور در سطوح مختلف را از جمله وظایف همه دستگاه‌های اجرایی و دولتی برشمرد.
 
 رئیسی، همچنین با تأکید بر مسئولیت شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای افزایش سهم ایران در خزانه علمی و فرهنگی جهان، تصریح کرد: یکی از مزیت‌های مهم کشور ما داشتن دست برتر در علوم انسانی به واسطه داشتن تمدنی غنی است و باید با تلاش مضاعف برای ارتقا و افزایش سهم جمهوری اسلامی ایران در این بخش در مراکز علمی جهانی تلاش شود، زیرا علوم انسانی می‌تواند نقش بسیار مهمی در انسانی‌تر شدن فناوری‌های جدید در جهان ایفا کند.
 
رئیس جمهور در پایان، برگزاری این نشست را در جهت بازنگری کارهای انجام شده در بخش فرهنگ و برنامه‌ریزی دقیق و متقن برای آینده، مهم برشمرد و بهره‌گیری از منظومه فکری رهبری معظم انقلاب اسلامی برای برداشتن گام‌های استوار و اساسی در بخش فرهنگ را مؤثر و راهگشا دانست.
برچسب‌ها :

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ