باورهای نادرست تغذیهای که چاقی کودکان را افزایش میدهد
اقتصاد ایران: ایسنا/فارس تغذیه صحیح و اصولی یکی از نکاتی است که در حفظ سلامت کودکان مؤثر است. در این مجال مطلبی در خصوص باورهای نادرست تغذیهای که چاقی کودکان را افزایش میدهد، به نقل از فرناز باغبان، کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز که در اختیار ایسنا قرار داده شده است، میخوانیم.
در این یادداشت آمده است:
از زمان تولد از روغن زرد (روغن حیوانی) برای قوت دادن و افزایش انرژی به کودک استفاده کنید.
پاسخ علمی:
هرچه کودک برای رشد و سلامت نیاز دارد، در شیر مادر قرار گرفته است و در شش ماه اول تولد، تغذیه کودک به صورت انحصاری فقط باید با شیر مادر باشد و هیچ ماده غذایی دیگری دریافت نکند. بعد از شش ماهگی با شروع تدریجی تغذیه تکمیلی میزان جذب چربی و ورود آن به بدن نوزاد متفاوت است. چربی شیر مادر به خوبی جذب بدن نوزاد می شود، اما انواع چربیهای دیگر مانند چربی کره و روغن حیوانی عمدتا جذب نشده و با مدفوع نوزاد دفع میشود.
برای افزایش وزن نوزاد زیر شش ماه از شیر گاو استفاده کنید.
پاسخ علمی:
با توجه به ساختار بدن نوزادان، تنها غذای انحصاری برای نوزادان زیر شش ماه که متناسب با بدن آنها باشد، شیر مادر است. استفاده زود هنگام از شیر گاو به علت داشتن مواد مغذی متفاوت با شیر مادر نه تنها برای سلامتی نوزاد مفید نیست، بلکه باعث اختلال در عملکرد دستگاه گوارش و کلیههای کودک نیز میشود. وزن گیری مطلوب کودکان با مراجعه به مراکز بهداشتی و ثبت نمودارهای رشد توسط کارکنان مراکز بهداشت کنترل و در صورت وزن گیری نامطلوب توصیههای لازم به مادر ارائه میشود. وزنگیری بیش از حد در نوزادان خطر چاقی و بیماریهای وابسته به آن مانند دیابت را در سنین بالاتر افزایش میدهد.
مصرف شیر خشک باعث چاق شدن نوزاد میشود.
پاسخ علمی:
تجویز شیر خشک تنها در صورت صلاحدید پزشک صورت میگیرد. با توجه به تفاوت ماهیت شیر خشک با شیر مادر، شیر خشک انرژی بیشتری به بدن نوزاد رسانده و باعث چاق شدن او میشود، اما باید دقت داشت با توجه به اینکه پیشگیری از وزنگیری زیاد در دوران نوزادی برای داشتن سلامت در بزرگسالی ضروری است، باید وزنگیری و رشد نوزاد با مراجعه منظم به مراکز بهداشتی ارزیابی شود. بنابراین بدون تجویز پزشک شیر خشک را نباید به کودک داد و درصورت تجویز پزشک نیز تنها به میزان توصیه شده باید شیر خشک به نوزاد داد تا ضمن رسیدن انرژی کافی به کودک از چاق شدن وی نیز پیشگیری شود، همچنین در زمان آمادهسازی شیر خشک، طبق دستورالعمل بابد شیر رقیق شود و از درست کردن شیر خیلی رقیق یا خیلی غلیظ، کاملا خودداری شود.
شروع غذای کمکی قبل از چهار ماهگی به بهبود اشتها و رشد کودک کمک میکند.
پاسخ علمی:
شروع غذای کمکی قبل از چهار ماهگی علاوه بر افزایش خطر ابتلا به چاقی و دیابت نوع۲، خطر ابتلا به بیماریهای عفونی و حساسیتهای غذایی را نیز افزایش میدهد. شروع غذای زودهنگام باعث کاهش مصرف شیرمادر و تاثیرمنفی بر روی سلامت دستگاه گوارش و ایمنی نوزاد میشود، همچنین شروع زوهنگام غذای کمکی باعث تاخیر در تکامل مهارت خوردن و جویدن نیز میشود، بنابراین بهترین سن برای شروع غذایی کمکی شش ماهگی است که در این زمان سیستم هضمی، عصبی و عضلانی نوزاد برای پذیرش غذاهای جامد آماده است.
انتهای پیام
اکو ایران | ECO IRAN
ترکیه | Turkiye
آذربایجان| Azerbaijan
ترکمنستان|Turkmenistan
تاجیکستان|Tajikistan
قزاقستان |Kazakhstan
قرقیزستان |Kyrgyzstan
ازبکستان |Uzbekistan
افغانستان |Afghanistan
پاکستان | Pakistan
بانک مرکزی
بانک ملّی ایران
بانک ملّت
بانک تجارت
بانک صادرات ایران
بانک ایران زمین
بانک پاسارگاد
بانک آینده
بانک پارسیان
بانک اقتصادنوین
بانک دی
بانک خاورمیانه
بانک سامان
بانک سینا
بانک سرمایه
بانک کارآفرین
بانک گردشگری
بانک رسالت
بانک توسعه تعاون
بانک توسعه صادرات ایران
قرض الحسنه مهر ایران
بانک صنعت و معدن
بانک سپه
بانک مسکن
رفاه کارگران
پست بانک
بانک مشترک ایران و ونزوئلا
صندوق توسعه ملّی
مؤسسه ملل
بیمه مرکزی
بیمه توسعه
بیمه تجارت نو
ازکی
بیمه ایران
بیمه آسیا
بیمه البرز
بیمه دانا
بیمه معلم
بیمه پارسیان
بیمه سینا
بیمه رازی
بیمه سامان
بیمه دی
بیمه ملت
بیمه نوین
بیمه پاسارگاد
بیمه کوثر
بیمه ما
بیمه آرمان
بیمه تعاون
بیمه سرمد
بیمه اتکایی ایرانیان
بیمه امید
بیمه ایران میهن
بیمه متقابل کیش
بیمه آسماری
بیمه حکمت صبا
بیمه زندگی خاورمیانه
کارگزاری مفید
کارگزاری آگاه
کارگزاری کاریزما
کارگزاری مبین سرمایه