تغذیه مناسب در روزهای سرد زمستان
اقتصاد ایران: ایسنا/فارس در فصل سرما، تغذیه مناسب نقش موثری در حفظ سلامت، انرژی و عملکرد بدن دارد. در روزهای سرد، مصرف غذاهای گرم، مغذی و سرشار از مواد مفید را در برنامه غذایی خود بگنجانید تا علاوه بر تنظیم دمای بدن سیستم ایمنی تقویت شود. در زمینه محسن امیدی، دکترای تخصصی تغذیه ورزشی و مسئول تغذیه بیمارستان سوانح، سوختگی و ترمیمی امیرالمومنین(ع) در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داده شده است، به این مساله پرداخته است.
در این یادداشت آمده است:
سوپها و غذاهای مایع گرم مانند سوپ جو، سوپ مرغ، سوپ سبزیجات، سوپ عدس به عنوان منبع پروتئین گیاهی، آهن و فیبر و آشهای دارای حبوبات و غلات کامل، به حفظ دمای بدن کمک میکنند و هیدراتاسیون را بهبود میدهند، هضم آسانتری دارند و در زمان بیماری باعث تقویت سیستم ایمنی شده، دریافت انرژی و ریزمغذیها را تسهیل میکنند.
هیدراتاسیون به معنای ترکیب مواد با آب است و به عمل اضافه کردن آب به یک ماده یا ترکیب میگویند که بخش مهمی از سلامت و تندرستی کلی بدن انسان است؛ هیدراتاسیون مناسب به تنظیم دمای بدن، بهبود عملکرد مفاصل، انتقال مواد مغذی به سلول ها، افزایش عملکرد اندام ها و بهبود کیفیت خواب افراد کمک می کند.
در هوای سرد، بدن برای تنظیم دمای مرکزی انرژی بیشتری مصرف میکند؛ غذاهای حاوی کربوهیدراتهای پیچیده مانند عدسی، خوراک لوبیا، غذاهای دارای غلات کامل(برنج قهوهای، جو، گندم کامل) منبع پایدار انرژی هستند و باعث نوسان شدید قند خون نمیشوند.
پروتئینها در حفظ توده عضلانی و تقویت سیستم ایمنی نقش کلیدی دارند؛ مصرف گوشت قرمز کمچرب، مرغ، ماهی، حبوبات و خورشتهای دارای پروتئین و سبزیجات، انتخابهای مفیدی برای روزهای سرد محسوب میشوند.
در زمستان، سبزیهای پخته مانند هویج، کدو، کلم، اسفناج و کرفس ضمن افزایش جذب برخی ریزمغذی ها، دارای آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C بوده و تحمل گوارشی بهتری در هوای سرد دارند؛ البته باید از حرارت زیاد و سرخ کردن طولانیمدت پرهیز کرد تا ویتامینهایی مانند C از بین نروند.
مغزها منبعی عالی از چربیهای غیراشباع، پروتئین، ویتامین E و مواد معدنی هستند؛ گردو، بادام، پسته، کنجد و تخم کتان از بهترین انتخابها هستند.
نوشیدنیهای گرم مانند چای سبز یا سیاه، دمنوش زنجبیل (اثرات ضد التهابی و ضد تهوع)، دمنوش آویشن (موثر در سلامتی سیستم تنفسی) و شیر گرم (منبع پروتئین) جریان خون را افزایش میدهند؛ برخی ترکیبات گیاهی نیز خواص ضدالتهابی یا آنتیاکسیدانی دارند و در تقویت سیستم ایمنی موثر هستند.
غذاهای بسیار سرد(نوشابه، یخ، بستنی)، فستفودها، غذاهای پُر چرب صنعتی و مصرف زیاد قندهای ساده در زمستان بهتر است محدود شوند.
مصرف ناکافی انرژی در زمستان میتواند منجر به خستگی و ضعف ایمنی شود.
انتهای پیام
اکو ایران | ECO IRAN
ترکیه | Turkiye
آذربایجان| Azerbaijan
ترکمنستان|Turkmenistan
تاجیکستان|Tajikistan
قزاقستان |Kazakhstan
قرقیزستان |Kyrgyzstan
ازبکستان |Uzbekistan
افغانستان |Afghanistan
پاکستان | Pakistan
بانک مرکزی
بانک ملّی ایران
بانک ملّت
بانک تجارت
بانک صادرات ایران
بانک ایران زمین
بانک پاسارگاد
بانک آینده
بانک پارسیان
بانک اقتصادنوین
بانک دی
بانک خاورمیانه
بانک سامان
بانک سینا
بانک سرمایه
بانک کارآفرین
بانک گردشگری
بانک رسالت
بانک توسعه تعاون
بانک توسعه صادرات ایران
قرض الحسنه مهر ایران
بانک صنعت و معدن
بانک سپه
بانک مسکن
رفاه کارگران
پست بانک
بانک مشترک ایران و ونزوئلا
صندوق توسعه ملّی
مؤسسه ملل
بیمه مرکزی
بیمه توسعه
بیمه تجارت نو
ازکی
بیمه ایران
بیمه آسیا
بیمه البرز
بیمه دانا
بیمه معلم
بیمه پارسیان
بیمه سینا
بیمه رازی
بیمه سامان
بیمه دی
بیمه ملت
بیمه نوین
بیمه پاسارگاد
بیمه کوثر
بیمه ما
بیمه آرمان
بیمه تعاون
بیمه سرمد
بیمه اتکایی ایرانیان
بیمه امید
بیمه ایران میهن
بیمه متقابل کیش
بیمه آسماری
بیمه حکمت صبا
بیمه زندگی خاورمیانه
کارگزاری مفید
کارگزاری آگاه
کارگزاری کاریزما
کارگزاری مبین سرمایه