یک کارشناس تغذیه: میزان مصرف مواد نشاستهای در کنترل دیابت با نظر متخصص تنظیم شود
اقتصاد ایران: ایسنا/فارس مسئول تغذیه بیمارستان سوانح، سوختگی وترمیمی حضرت امیرالمومنین(ع) شیراز با بیان اینکه دیابت از شایعترین بیماریها در سطح جهان به شمار میرود که به دلایل متعددی میتواند بروز کند، عمدهترین و اصلیترین دلایل آن را تغذیه ناسالم، عامل وراثت و عدم تحرک کافی دانست و گفت: میزان مصرف مواد نشاستهای در کنترل دیابت با نظر متخصص تغذیه تنظیم شود.
محسن امیدی، تغذیه ناسالم را از عوامل موثر در ابتلا به بیماریهای سندروم متابولیک مانند دیابت و فشارخون بالا برشمرد و گفت: زمانی که با زیادهروی در مصرف غذا، کالری اضافه به بدن وارد می شود، با کاهش حساسیت سلول ها به انسولین مواجه میشویم و قند خون به ناچار روند افزایشی میگیرد؛ در چنین شرایطی بی توجهی به میزان قند خون موجب می شود تا بهتدریج مشکلات جدی ناشی از دیابت مثل آسیب به اعصاب (نوروپاتی دیابتی)، نارسایی کلیه (نفروپاتی) و بیماریهای قلبی پدیدار شود.
وی با تاکید بر نقش یک برنامه غذایی سالم در بهبود شرایط جسمانی و در امان ماندن از پیامدهای دیابت، به این گروه از بیماران توصیه کرد: غذا را در شش وعده و به صورت منظم مصرف کنند که این وعدهها میتواند شامل صبحانه، میان وعده، ناهار، عصرانه، شام و وعده قبل از خواب باشد، چرا که برای جلوگیری از افت قند خون در هنگام خواب، بهتر است یک میان وعده پیش از خواب مصرف شود.
به گفته این کارشناس تغذیه و رژیمهای غذایی مصرف مواد نشاستهای مثل برنج، نان، ماکارونی و سیب زمینی لازم است طبق مقادیر توصیه شده و در رژیم غذایی موردنظر متخصص تغذیه باشد و بهتر است از نانهای سبوس دار مانند نان سنگک و نان جو استفاده شود.
پرهیز از مصرف قندهای ساده مثل قند، شکر، شکلات، آب نبات، انواع کیک و شیرینی، عسل، مربا، نوشابه، بستنی، کمپوت، آب میوههای شیرین شده و دسرهای شیرین، دیگر توصیه مسئول تغذیه بیمارستان سوانح، سوختگی وترمیمی حضرت امیرالمومنین(ع) بود.
امیدی افزود: مصرف غذاهای چرب مثل کره، خامه، سرشیر، انواع سس، سوسیس، کالباس، ژامبون، دل، جگر، کله پاچه، لبنیات پرچرب و غذاهای کنسرو شده مثل تن ماهی در مبتلایان به دیابت مجاز نیست و توصیه میشود از روغن زیتون جهت مصرف استفاده شود.
وی با تاکید بر محددیت مصرف نمک در بیماران مبتلا به دیابت و حذف نمک از سفره از این افراد خواست تا از مصرف غذاهای نمک سود شده مثل ماهی دودی، چیپس، پفک، خیار شور، سس گوجه فرنگی، زیتون، آجیل، تخمه شور و مواد غذایی کنسرو شده خودداری کنند.
مصرف میوه و سبزی به صورت تازه، پرهیز از مصرف غذاهای سرخ شده مثل مرغ ماهی، گوشت سرخ شده و سیبب زمینی سرخ کرده، جداسازی پوست مرغ و ماهی و چربیهای قابل مشاهده بر روی گوشت قبل از طبخ و مصرف غذاها به صورت کبابی و آبپز، همچنین انجام روزانه نیم ساعت پیادهروی با سرعت یکنواخت و متوسط به ویژه پس از صرف غذا برای تنظیم سطح گلوکز خون، دیگر توصیههای این کارشناس تغذیه و رژیمهای غذایی بود.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در روز جمعه ۲۳ آبان، وی با بیان اینکه پیروی از رژیم غذایی توصیه شده از سوی مشاوره تغذیه در پیشگیری از بیماریهای مختلف مفید است، یادآور شد: در کنار یک برنامه غذایی مناسب بیماران مبتلا به دیابت، تلاش برای کاهش وزن با پایبند بودن به برنامه غذایی و تنظیم یک برنامه ورزشی هوازی و استقامتی زیر نظر مربی کمک بزرگی به کاهش قند خون است، همچنین اگر بتوان وزن را در محدوده سالم BMI حفظ کرد، قند خون سریعتر به حالت طبیعی باز میگردد.
انتهای پیام
اکو ایران | ECO IRAN
ترکیه | Turkiye
آذربایجان| Azerbaijan
ترکمنستان|Turkmenistan
تاجیکستان|Tajikistan
قزاقستان |Kazakhstan
قرقیزستان |Kyrgyzstan
ازبکستان |Uzbekistan
افغانستان |Afghanistan
پاکستان | Pakistan
بانک مرکزی
بانک ملّی ایران
بانک ملّت
بانک تجارت
بانک صادرات ایران
بانک ایران زمین
بانک پاسارگاد
بانک آینده
بانک پارسیان
بانک اقتصادنوین
بانک دی
بانک خاورمیانه
بانک سامان
بانک سینا
بانک سرمایه
بانک کارآفرین
بانک گردشگری
بانک رسالت
بانک توسعه تعاون
بانک توسعه صادرات ایران
قرض الحسنه مهر ایران
بانک صنعت و معدن
بانک سپه
بانک مسکن
رفاه کارگران
پست بانک
بانک مشترک ایران و ونزوئلا
صندوق توسعه ملّی
مؤسسه ملل
بیمه مرکزی
بیمه توسعه
بیمه تجارت نو
ازکی
بیمه ایران
بیمه آسیا
بیمه البرز
بیمه دانا
بیمه معلم
بیمه پارسیان
بیمه سینا
بیمه رازی
بیمه سامان
بیمه دی
بیمه ملت
بیمه نوین
بیمه پاسارگاد
بیمه کوثر
بیمه ما
بیمه آرمان
بیمه تعاون
بیمه سرمد
بیمه اتکایی ایرانیان
بیمه امید
بیمه ایران میهن
بیمه متقابل کیش
بیمه آسماری
بیمه حکمت صبا
بیمه زندگی خاورمیانه
کارگزاری مفید
کارگزاری آگاه
کارگزاری کاریزما
کارگزاری مبین سرمایه