عدم آگاهی یکی از دلایل تعطیلی واحدهای صنفی آبمیوه و بستنی است
اقتصاد ایران: ایسنا/خراسان رضوی رئیس اتحادیه آبمیوه، بستنی، کافی شاپهای مشهد گفت: گرانی مواد اولیه، کاهش حاشیه سود واحدها و عدم آگاهی و تجربه کافی متصدیان، از دلایل اصلی تعطیلی واحدهای صنفی است و بسیاری از افراد بدون کسب آموزش و تجربه لازم وارد این عرصه شده و به سرعت با شکست مواجه میشوند.
امیر ملکوتی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تقسیمبندی واحدهای صنفی و قیمتگذاری در این حرفه، اظهار کرد: قیمت محصولات بر مبنای هزینههایی مانند اجاره، حقوق پرسنل، بیمه، هزینههای سربار و قیمت مواد اولیه محاسبه و در نهایت سود قانونی ۱۵ درصد به آن افزوده میشود.
وی درخصوص قیمت منوهای کافیشاپهای مشهد، بیان کرد: واحدهایی که متراژ بزرگتر، پرسنل بیشتر یا هزینههای جاری بالاتری داشته باشند، طبیعتا برای پوشش این هزینهها مجبور به تعریف قیمتهای بالاتری هستند. این امر در چهارچوب قانون و برای ایجاد رقابت سالم صورت میگیرد.
رئیس اتحادیه آبمیوه، بستنی، کافی شاپهای مشهد به نوسانات ارزی و حذف ارز ترجیحی از برخی کالاهای اساسی به عنوان یکی از عوامل اصلی افزایش قیمتها نام برد و افزود: از زمانی که ارز نیمایی و ترجیحی از برخی کالاهای اساسی حذف شد، قیمت قهوه در مدت حدود چهار ماه، تقریبا دو برابر افزایش پیدا کرد. همچنین با افزایش قیمت لبنیات در دو مرحله و حدود ۲۰ الی ۳۰ درصد، قیمت محصولات این صنف افزایش پیدا کرد.
ملکوتی در بخش دیگر سخنانش به افزایش قیمت آبمیوههای طبیعی پرداخت و بیان کرد: هویجی که واحدهای صنفی استفاده میکنند، پس از شستشو، پوستگیری و ضدعفونی توسط شرکتهای مرتبط، با قیمتی بسیار بالاتر از قیمت خردهفروشیها عرضه میشود. برای مثال، اگر قیمت هویج در میدان میوه و ترهبار کیلویی ۲۰ هزار تومان باشد، برای فروشندگان آبمیوه، بستنی و کافیشاپها با قیمت ۳۵ هزار تومان محاسبه میشود.
وی خط قرمز نظارتی را تقلب در برند و کیفیت مواد اولیه دانست و عنوان کرد: تخلف زمانی محقق میشود که واحد صنفی قهوه، محصولی یا برند خاصی را قرار باشد ارائه دهد، اما در عمل از محصولی با کیفیت پایینتر و ارزانتر استفاده کنند. در این موارد، کارشناسان اتحادیه با بررسی فاکتورهای خرید، برخورد قانونی میکنند.
ملکوتی، در خصوص آمار واحدهای صنفی از یک تعادل آماری در ۶ ماهه نخست سال خبر داد و افزود: متاسفانه در این بازه زمانی، به همان تعداد که واحد صنفی جدید راهاندازی شده، تقریبا به همان تعداد نیز پروانهها ابطال شده است. گرانی مواد اولیه، کاهش حاشیه سود واحدها و عدم آگاهی و تجربه کافی متصدیان، از دلایل اصلی این نرخ بالای تعطیلی است. بسیاری از افراد بدون کسب آموزش و تجربه لازم وارد این عرصه میشوند و به سرعت با شکست مواجه میشوند.
انتهای پیام
اکو ایران | ECO IRAN
ترکیه | Turkiye
آذربایجان| Azerbaijan
ترکمنستان|Turkmenistan
تاجیکستان|Tajikistan
قزاقستان |Kazakhstan
قرقیزستان |Kyrgyzstan
ازبکستان |Uzbekistan
افغانستان |Afghanistan
پاکستان | Pakistan
بانک مرکزی
بانک ملّی ایران
بانک ملّت
بانک تجارت
بانک صادرات ایران
بانک ایران زمین
بانک پاسارگاد
بانک آینده
بانک پارسیان
بانک اقتصادنوین
بانک دی
بانک خاورمیانه
بانک سامان
بانک سینا
بانک سرمایه
بانک کارآفرین
بانک گردشگری
بانک رسالت
بانک توسعه تعاون
بانک توسعه صادرات ایران
قرض الحسنه مهر ایران
بانک صنعت و معدن
بانک سپه
بانک مسکن
رفاه کارگران
پست بانک
بانک مشترک ایران و ونزوئلا
صندوق توسعه ملّی
مؤسسه ملل
بیمه مرکزی
بیمه توسعه
بیمه تجارت نو
ازکی
بیمه ایران
بیمه آسیا
بیمه البرز
بیمه دانا
بیمه معلم
بیمه پارسیان
بیمه سینا
بیمه رازی
بیمه سامان
بیمه دی
بیمه ملت
بیمه نوین
بیمه پاسارگاد
بیمه کوثر
بیمه ما
بیمه آرمان
بیمه تعاون
بیمه سرمد
بیمه اتکایی ایرانیان
بیمه امید
بیمه ایران میهن
بیمه متقابل کیش
بیمه آسماری
بیمه حکمت صبا
بیمه زندگی خاورمیانه
کارگزاری مفید
کارگزاری آگاه
کارگزاری کاریزما
کارگزاری مبین سرمایه