نان میتواند یار سلامتی باشد یا زمینهساز بیماری
اقتصاد ایران: ایسنا/کرمان یک متخصص تغذیه و رژیمدرمانی بر اهمیت شناخت ویژگیهای نان سالم تأکید کرد و گفت: نان میتواند هم یار سلامتی باشد یا زمینهساز بیماری؛ همه چیز به نوع آرد، روش تخمیر و حتی نحوه نگهداری آن بستگی دارد.
دکتر عادله خدابخشی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: نان جزء اصلیترین مواد غذایی در سفره ایرانی است، اما همه نانها سالم نیستند.
وی ادامه داد: نخستین و مهمترین ویژگی نان سالم، استفاده از آردهای سبوسدار است. سبوس منبع غنی فیبر است و فیبرها ضمن افزایش رشد باکتریهای مفید دستگاه گوارش، به دفع مواد سرطانزا کمک کرده و جذب چربی در بدن را کاهش میدهند.
خدابخشی افزود: مصرف نانهای سبوسدار، نهتنها خطر ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش را کاهش میدهد، بلکه با پایین نگهداشتن چربی خون، نقش مؤثری در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی دارد.
به گفته این متخصص تغذیه، نانهای سبوسدار شاخص گلیسمی پایینتری دارند، به همین دلیل قند خون را بهسرعت افزایش نمیدهند و میتوانند در پیشگیری از دیابت نوع دو مؤثر باشند. همچنین وجود املاحی مانند روی، آهن و منیزیم در آرد کامل، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
خدابخشی در ادامه بیان کرد: ویژگی دوم نان سالم، استفاده از مخمر طبیعی بهجای جوششیرین در تهیه خمیر است، چرا که جوششیرین مانع جذب مواد معدنی در بدن میشود و میتواند موجب مشکلات گوارشی شود.
وی، سومین ویژگی نان سالم را عدم وجود بخشهای سوخته اعلام کرد و هشدار داد: تکههای سوخته نان حاوی سم خطرناکی به نام آکریلامید هستند که تجمع طولانیمدت آن در بدن احتمال بروز سرطان را افزایش میدهد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان همچنین توصیه کرد: هنگام مصرف نانهای حاوی دانههایی مانند کنجد، از تازه بودن و عدم کپکزدگی آنها اطمینان حاصل شود.
خدابخشی افزود: برای بهبود ارزش تغذیهای نان، میتوان از عصاره برگ بامبو یا عصاره رزماری در خمیر نان استفاده کرد.
این متخصص تغذیه افزود: از قرار دادن نان داغ در کیسههای پلاستیکی خودداری کنید، زیرا بخار نان داغ باعث آزاد شدن مواد مضر پلاستیک میشود.
خدابخشی تأکید کرد: گرچه نانهای سبوسدار سالمترند، اما مصرف بیشازحد نان نیز توصیه نمیشود. نان منبع کربوهیدرات است و در صورت مصرف زیاد، به چربی تبدیل شده و میتواند منجر به چاقی، کبد چرب و دیابت نوع دو شود.
وی بهترین گزینههای مصرفی را نان جو، سنگک و نان گندم کامل دانست و گفت: اگر نان را درست انتخاب کنیم، همین غذای ساده میتواند ستون سلامتی ما باشد.
انتهای پیام
اکو ایران | ECO IRAN
ترکیه | Turkiye
آذربایجان| Azerbaijan
ترکمنستان|Turkmenistan
تاجیکستان|Tajikistan
قزاقستان |Kazakhstan
قرقیزستان |Kyrgyzstan
ازبکستان |Uzbekistan
افغانستان |Afghanistan
پاکستان | Pakistan
بانک مرکزی
بانک ملّی ایران
بانک ملّت
بانک تجارت
بانک صادرات ایران
بانک ایران زمین
بانک پاسارگاد
بانک آینده
بانک پارسیان
بانک اقتصادنوین
بانک دی
بانک خاورمیانه
بانک سامان
بانک سینا
بانک سرمایه
بانک کارآفرین
بانک گردشگری
بانک رسالت
بانک توسعه تعاون
بانک توسعه صادرات ایران
قرض الحسنه مهر ایران
بانک صنعت و معدن
بانک سپه
بانک مسکن
رفاه کارگران
پست بانک
بانک مشترک ایران و ونزوئلا
صندوق توسعه ملّی
مؤسسه ملل
بیمه مرکزی
بیمه توسعه
بیمه تجارت نو
ازکی
بیمه ایران
بیمه آسیا
بیمه البرز
بیمه دانا
بیمه معلم
بیمه پارسیان
بیمه سینا
بیمه رازی
بیمه سامان
بیمه دی
بیمه ملت
بیمه نوین
بیمه پاسارگاد
بیمه کوثر
بیمه ما
بیمه آرمان
بیمه تعاون
بیمه سرمد
بیمه اتکایی ایرانیان
بیمه امید
بیمه ایران میهن
بیمه متقابل کیش
بیمه آسماری
بیمه حکمت صبا
بیمه زندگی خاورمیانه
کارگزاری مفید
کارگزاری آگاه
کارگزاری کاریزما
کارگزاری مبین سرمایه