به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در پی برخی باورهای نادرست درباره مصرف سبزیجات و میوهها برای بیماران دیابتی، اعلام کرد که تره، یکی از سبزیجات کم کربوهیدرات است که میتواند بهعنوان بخشی از رژیم غذایی دیابتیها گنجانده شود.
به گزارش وزارت بهداشت، تره حاوی میزان کمی کربوهیدرات است (هر واحد آن معادل ۵ گرم کربوهیدرات) و برای بیماران دیابتی هیچ ضرری ندارد. علاوه بر این، تره دارای املاح معدنی، ویتامینها و خواص آنتیاکسیدانی است که میتواند در تأمین نیازهای تغذیهای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد.
ترش بودن میوهها و شکلاتها؛ قند موجود در طعمهای ترش
دفتر بهبود تغذیه همچنین به باور نادرست دیگری اشاره کرد که در میان مردم رواج دارد: تصور اینکه میوههای ترش یا شکلاتهای ترش هیچ قندی ندارند. وزارت بهداشت در این خصوص توضیح داد که برخلاف این تصور، طعم ترش بهمعنای عدم وجود قند در آنها نیست. همه میوهها، چه ترش و چه شیرین، حاوی کربوهیدرات هستند و مصرف آنها قند خون را افزایش میدهد. بهطور معمول، هر واحد میوه حاوی حدود ۱۵ گرم کربوهیدرات است.
شکلاتهای ترش و آبنباتها؛ باید با دقت مصرف شوند
در خصوص شکلاتهای ترش و آبنباتها نیز وزارت بهداشت هشدار داد که این خوراکیها حاوی قندهای ساده هستند و باید در رژیم غذایی افراد دیابتی با دقت محاسبه شوند. مصرف این خوراکیها بدون توجه به میزان قند میتواند موجب افزایش قند خون و مشکلات دیگر در دیابتیها شود.
با توجه به این توضیحات، وزارت بهداشت توصیه کرد که افراد مبتلا به دیابت برای حفظ سلامت خود، به اطلاعات دقیق و علمی در مورد تغذیه توجه کنند و از مصرف خوراکیهایی که بهطور نادرست به آنها عنوان "بد" داده میشود، خودداری کنند. همچنین توصیه شد که در انتخاب غذاها و میوهها، میزان کربوهیدرات و قند آنها به دقت در نظر گرفته شود.