دریافت پروانههای بهداشتی و برندسازی مهمترین چالش تولید پسته در مهولات
اقتصاد ایران: ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهولات با اشاره به اهمیت برندسازی پسته در این شهرستان گفت: گرچه از مجموع ۱۰۰ واحد ترمینال ضبط و فرآوری پسته در مهولات، تاکنون ۶ واحد وارد فرآیند برندسازی شدهاند اما یکی از چالشهای اصلی در این مسیر، دریافت پروانههای بهداشتی و نشان سیب سلامت است که نیازمند تعامل و همکاری بیشتر دستگاههای مرتبط است.
حسن باشی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: پسته مهولات باید با نام همین شهرستان در بازارهای داخلی و خارجی عرضه شود تا هویت تولیدی منطقه حفظ شده و ارزش افزوده واقعی به کشاورزان بازگردد.
وی با بیان اینکه صادرات پسته با نام خود مهولات میتواند به بهبود وضعیت اقتصادی کشاورزان و ارتقای کیفیت محصولات کمک کند و زمینهساز توسعه پایدار در این شهرستان باشد، به چالشهای دیگری که بر کیفیت محصولات تأثیرگذار بوده اشاره کرد و افزود: خاموشی چاه موتورها، افزایش مدار آبیاری و گرمای هوا تأثیرات زیادی بر کیفیت محصولات گذاشته است. به طوری که متوسط درصد پوکی در رقم بادامی سفید حدود ۳۸ درصد و در رقم اکبری حدود ۳۰ درصد بوده که نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد افزایش یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی مهولات در ادامه با اشاره به سطح زیرکشت پسته در این شهرستان گفت: مساحت زیرکشت پسته در مهولات به بیش از ۲۱ هزار هکتار میرسد.
وی با بیان اینکه این شهرستان پتانسیل بالایی در تولید پسته دارد، خاطرنشان کرد: با وجود چالشهای موجود، اگر بتوانیم زیرساختها را بهبود دهیم و منابع آبی را به شکل بهینهتری مدیریت کنیم، میتوانیم به ارتقای تولید و حفظ کیفیت محصولات کمک کنیم.
باشی همچنین بر لزوم همکاری نزدیک بین نهادهای دولتی و کشاورزان تأکید کرد و افزود: باید تلاش کنیم تا با ایجاد یک شبکه همکاری مؤثر بین دستگاههای مختلف، از جمله وزارت جهاد کشاورزی، سازمانهای بهداشت و درمان و سایر نهادهای مرتبط، مشکلات موجود در مسیر برندسازی پسته را کاهش دهیم. این همکاری میتواند به کشاورزان کمک کند تا محصولات خود را با کیفیت بالاتر و با قیمت مناسبتر عرضه کنند.
وی در ادامه آموزش و ترویج فناوریهای نوین در بین کشاورزان را بسیار ضروری و حائز اهمیت دانست و افزود: با ارتقای سطح دانش و آگاهی کشاورزان در زمینه مدیریت منابع آب و روشهای نوین کشت، میتوانیم به بهبود وضعیت تولید و کیفیت محصولات کشاورزی در این شهرستان کمک کنیم و به این ترتیب، مهولات را به عنوان یکی از قطبهای اصلی تولید پسته در کشور معرفی کنیم.
مدیر جهاد کشاورزی مهولات همچنین در خصوص دستاوردهای این منطقه در حوزه مدیریت منابع آب و توسعه زیرساختهای کشاورزی گفت: اجرای بیش از ۶۰۰۰ هکتار سامانههای نوین آبیاری و بهرهبرداری از ۳۵۰۰ فقره سیستم آبیاری زیرسطحی از جمله این دستاوردها بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در حالی مهولات به عنوان نخستین شهرستان استان در این زمینه شناخته میشود که شهرستان با محدودیتهای شدید منابع آبی و شوری بالای آب مواجه است.
باشی گفت: هرچند دستورالعملهای ملی برای اجرای سامانههای آبیاری در اراضی با شوری بالا هنوز ابلاغ نشدهاند، اما در مهولات با جسارت و نوآوری، اجرای طرحهای آبیاری در اراضی با شوری تا ۵۰۰۰ میکروموس نیز عملیاتی شده است.
وی اظهار کرد: کشاورزان و مسئولان برای مقابله با چالشهای آبی در این منطقه تمام تلاش خود را به کار گرفتهاند؛ ضروری است که طرحهای گذشته بهروزرسانی و به سمت سامانههای نوین قطرهای هدایت شوند تا بهرهوری افزایش یابد.
انتهای پیام