کاهش دبی آب و افزایش بار موادآلی علت مرگ‌ومیر ماهیان سد شهید کاظمی سقز

اقتصاد ایران: سنندج- رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان سقز علت تلفات اخیر ماهیان در محدوده سد شهید کاظمی را کاهش دبی آب و افزایش بار مواد آلی اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان سقز صبح دوشنبه به خبرنگاران رسانه‌های کردستان اعلام کرد: تلفات ماهیان در محدوده سد شهید کاظمی طی روزهای گذشته موجب نگرانی فعالان و دوستداران محیط‌زیست شد که موضوع بلافاصله در دستور کار یگان حفاظت و کارشناسان این اداره قرار گرفت.

ایوب شریفی افزود: بر اساس پایش‌های انجام شده با همکاری کارشناسان محیط‌زیست و نماینده شبکه دامپزشکی، بیشترین تلفات مربوط به گونه کاراس (کپور سیمی) بوده است.

وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد همزمانی فصل تخم‌ریزی این ماهیان با افزایش دمای آب و بالا رفتن غلظت مواد آلی در بخشی از سد، پس از تخم‌ریزی باعث آلودگی آب و در نهایت تلفات وسیع این گونه شده است.

شریفی با اشاره به علائم بالینی ماهیان تلف شده گفت: یی‌حالی، شنا در سطح آب، کم‌رنگ یا قرمز شدن پوست و خشکی فلس از نشانه‌های مشاهده شده در نمونه‌های تلف شده بود. همچنین نمونه‌برداری از ماهیان و آب سد برای بررسی‌های تخصصی و ارسال به اداره کل محیط‌زیست استان انجام شده است.

به گفته رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست سقز، بیشترین تلفات در محدوده ورودی رودخانه به سد و حوالی روستای لگزی رخ داده و کاهش دبی آب و افزایش غلظت مواد آلی در این بخش از رودخانه عامل اصلی بوده است.

وی تصریح کرد: در پایش‌های اخیر روند تلفات کاهش یافته اما برای جلوگیری از تکرار این وضعیت، لازم است مدیریت فاضلاب‌های انسانی ورودی به منابع آبی و کنترل اثرات خشکسالی و گرمای هوا که منجر به کاهش اکسیژن آب می‌شود، در اولویت قرار گیرد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ