چند کشور جهان قبل از فرانسه، فلسطین را به رسمیت شناختهاند؟
اقتصاد ایران: با آغاز سال ۲۰۲۵ تعداد ۱۴۷ کشور از مجموع ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد به صورت رسمی دولت فلسطینی را به رسمیت شناختهاند که این عدد به معنای حمایت ۷۵ درصد از کشورهای عضو رسمی سازمان ملل متحد از به رسمیت شناخته هویت فلسطینی در قالب یک کشور مستقل است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «امانوئل ماکرون»، رئیسجمهور فرانسه روز پنج شنبه هفته گذشته اعلام کرد کشورش قبل از برگزاری اجلاس آینده مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سپتامبر 2025، شناسایی دولت مستقل فلسطینی را به صورت رسمی اعلام خواهد کرد. وی در ادامه افزود امیدوار است این امر یاریگر برقراری صلح و سازش در منطقه خاورمیانه باشد.
این مواضع رئیسجمهور فرانسه با استقبال گسترده پایتختهای عربی و در مقابل خشم و ناخرسندی مقامات رژیم صهونیستی همراه شد.
اعلام آمادگی پاریس برای شناسایی دولت مستقل فلسطین از آن رو حائز اهمیت است که این کشور به عنوان نخستین کشور قدرتمند غربی و همچنین اولین کشور عضو «گروه هفت» (G7) از نیت خود برای شناسایی دولت فلسطین پرده برداشته است.
پیش از این بیش از 140 کشور از جمله روسیه، چین و هند دولت فلسطینی را به رسمیت شناخته بودند و در مقابل کشورهایی چون آمریکا، انگلیس و ژاپن از انجام این کار سر باز زده بودند.
با آغاز سال 2025 تعداد 147 کشور از مجموع 193 کشور عضو سازمان ملل متحد به صورت رسمی دولت فلسطینی را به رسمیت شناختهاند که این عدد به معنای حمایت 75 درصد از کشورهای عضو رسمی سازمان ملل متحد از به رسمیت شناخته هویت فلسطینی در قالب یک کشور مستقل است.
در سال 2024 گروهی از کارشناسان سازمان ملل متحد با انتشار بیانیهای از کلیه کشورهای عضو این سازمان درخواست کردند تا دولت فلسطین را با هدف تسریع در روند برقراری آتشبس در غزه و مهار سیاستهای جنگ طلبانه اسرائیل به رسمیت بشناسند.
از آن زمان تا به امروز دست کم 9 کشور به فهرست مجموعه کشورهایی که فلسطین را به عنوان یک کشور به رسمیت شناختهاند افزوده شده است. این کشورها عبارتند از: ارمنستان، اسلوونی، ایرلند، نروژ، اسپانیا، جزایر باهاما، ترینیداد و توباگو، جامائیکا و باربادوس.
اعلام آمادگی پاریس برای شناسایی قریبالوقوع دولت مستقل فلسطینی در شرایطی است که پارلمان رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه در ادامه اقدامات تحریکآمیز و کارشکنانه خود با 71 رای موافق در مقابل 13 رای مخالفت از الحاق کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی حمایت کرد؛ امری که در صورت تحقق عملا میتواند مانع از تشکیل دولت مستقل فلسطین در سرزمینهای کرانه باختری از یکسو و نوار غزه اشغالی از سوی دیگر شود.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به تلاشهای بینالمللی برای شناسایی دولت فلسطین اظهار داشت بگذارید شفاف بگویم: فلسطینی ها خواستار تشکیل دولتی مستقل در کنار اسرائیل نیستند، بلکه آنها به دنبال ایجاد دولتی به جای اسرائیل هستند.
انتهای خبر/