گسترش همکاری‌های مشترک ISC و ایرانداک برای ارتقای جایگاه علم و فناوری

اقتصاد ایران: رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) از گسترش همکاری این مجموعه با موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) با هدف پیشرفت نظام علم و فناوری کشور خبر داد.

دکتر محمد حسن‌زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد زمینه‌های همکاری ISC‌ و ایرانداک گفت: موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) یکی از نهادهایی است که سالیان گذشته توسط دکتر جعفر مهراد بنیان‌گذاری شد و سال‌هاست که در زیست‌بوم علم و فناوری کشور فعالیت می‌کند. ریشه فعالیت این مجموعه در نیاز کشور به مرجعیت جهانی در حوزه علم و فناوری است. در همین راستا ISC از سال‌ها پیش با چنین محوریتی ماموریت پیدا کرد تا پایگاهی برای تجزیه و تحلیل‌های مربوط به ارتباطات علمی، روند علم و رشد و پیشرفت علم در جهان اسلام باشد.

وی ادامه داد: این ماموریت با شکل‌گیری پایگاه‌های مختلف و اضافه کردن نشریات از کشورهای مختلف در طول سال‌های مختلف، تقویت شده و نهایتاً با تغییر عنوان پایگاه استنادی علوم جهان اسلام به موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام تقویت شد تا علم و فناوری جهان اسلام به صورت مستمر در قالب مطالعات استنادی و سایر مطالعات مورد بررسی قرار گیرد تا به هدف اصلی که رسیدن کشور به مرجعیت جهانی است، دست‌یابیم. به مرور زمان این مجموعه همانند هر سازمانی به بلوغ رسیده و در حال حاضر دکتر علویان مهر که سابقه ریاست دانشگاه را دارند، مسئولیت این موسسه را بر عهده گرفته‌اند.

رئیس ایرانداک با اشاره به این‌که در حال حاضر زمینه برای همکاری مشترک ایرانداک و ISC فراهم شده است، گفت: ایرانداک به عنوان یک مجموعه ۶۰ ساله، سال‌ها در نظام علم و فناوری کشور به ارائه خدمات متنوع و موثر مشغول است. این سال‌ها فعالیت ایرانداک در ۴۰، ۵۰ سامانه ملی این مجموعه نمود پیدا کرده است. برخی از این سامانه‌ها میلیون‌ها مخاطب دارند و در آن‌ها روزانه به صدها هزار کاربر خدمت‌رسانی می‌شود.

وی تاکید کرد: بنابراین این دو مجموعه یکی رویکرد تحلیل و پایش را بر عهده دارد و دیگری نگاه محتوایی و توسعه‌ای دارد که هم بر روی محتوا متمرکز است و به عنوان یک پژوهشگاه زمینه را برای توسعه ابزارها و فناوری‌های نوظهور و نوین نیز فراهم کرده است.

به گفته رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران؛ این دو مجموعه می‌توانند به نفع ارتقای جایگاه علم و فناوری کشور با یکدیگر همکاری داشته باشند.

وی اظهار کرد: خوشبختانه در مجموعه مدیران ISC این رویکرد همکاری وجود دارد. در پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایرانداک نیز همواره این رویکرد وجود داشته که با نهادها، پژوهشگاه‌ها، دانشگاه‌ها، سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مختلف همکاری داشته باشیم و در همین راستا برای ISC‌ نیز جایگاه بسیار بالایی را در اولویت‌های خودمان اختصاص دادیم.

حسن‌زاده در مورد نشستی که با حضور رئیس ISC در محل ایرانداک برگزار شد، گفت: در این نشست ظرفیت‌های دو طرف مورد بررسی قرار گرفت و با اقدامات ایرانداک آشنایی حاصل شد و مقرر شد جلسه مشابه‌ای نیز برای آشنایی بیشتر و با نگاه همکاری متقابل با ISC تکرار شود.

وی با اشاره به تشکیل کارگروهی مشترک برای بررسی زمینه‌های همکاری ISC‌ و ایرانداک گفت: آن‌چه که از ابتدا مشخص است، این است که پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) از نیروی علمی و از حرکت‌های فناورانه و ظرفیت‌های توسعه فناوری بسیار بالایی برخوردار است و کمک‌های شایانی به زیست‌بوم علم و فناوری کشور می‌کند و از طرف دیگر ISC نیز دارای پتانسیل‌هایی است که می‌توانیم آن‌ها را در راستای ماموریت‌های مشترک و نهایتاً پیشرفت نظام علم و فناوری کشور و دانشگاه‌ها مورد استفاده قرار دهیم.

رئیس ایرانداک خاطر نشان کرد: همچنین در این نشست مقرر شد که به‌صورت ویژه در توسعه محصولات جدید در همکاری در سطح بین المللی و ... با یکدیگر همکاری کنیم و من این را به عنوان یک فتح باب جدید می‌بینیم و با حسن نیتی که در بین دو مجموعه وجود دارد، به نتیجه خوبی خواهد رسید. امیدواریم که همکاری تنگاتنگ و نزدیک این دو مجموعه بتواند تحقق ماموریت‌ها و دستیابی به اهداف را تسریع و تسهیل کند.

وی افزود: ایجاد کار گروه مشترک، همکاری، رفت و آمدهای مشترک و ... می‌تواند در درجه اول به توسعه محصولات و خدمات موجود دو مجموعه ملی و همچنین پیدا کردن زمینه‌های مشترک همکاری و تبادل تجربیات کمک کند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ