زنجان به دنبال تبدیل شدن به قطب علمی و صنعتی کشور است
اقتصاد ایران: زنجان-استاندار زنجان گفت: زنجان در مسیر تحول بنیادین، به دنبال تبدیل شدن به یک قطب علمی و صنعتی کشور است.
به گزارش خبرنگار مهر، محسن صادقی، ظهر شنبه در نشست معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان زنجان با نخبگان و استعدادهای برتر استان زنجان اظهار کرد: زنجان زادگاه بزرگانی همچون حکیم هیدجی، شیخ اشراق، شهید مجید شهریاری، پروفسور یوسف ثبوتی و نماد نسل سوم انقلاب مهدی آقاجانی است و افراد برجستهای در عرفان، حمکت و علوم مختلف به دنیا معرفی کرده است.
وی با اشاره به اینکه یک هزار و ۷۱۹ نفر در بنیاد نخبگان استان فعالیت دارند، ابراز کرد: زنجان با ۱۴۹۰ عضو هیئت علمی و ۴۵ هزار دانشجوی شاغل در تحصیل نقش مؤثری در سرآمدی علمی و پیشرفت علمی کشور ایفا میکند.
استاندار زنجان با اشاره به سرآمدی دانشگاه زنجان در تربیت دانشجویان در رشتههای مختلف و حضور استادان با مقالههای پراستناد عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی زنجان با رتبه ۱۱ علمی، دانشگاه قطب علمی نانوفناوریهای دارویی و دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه، دانشگاه سرآمد علمی و مرجع علمی با پژوهشهای بنیادی است و نیمی از دانشجویان آن در مقطع دکتری تحصیل میکنند.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد زنجان ظرفیت مهمی در آموزش و پژوهش دارد، ادامه داد: دانشگاه ملی مهارت، پیام نور، علمی کاربردی و سایر موارد نیز به تربیت نیروی علمی و ماهر اقدام میکنند.
صادقی زنجان را قطب صنعتی در رشتههایی مثل میکروالکترونیک و هوش مصنوعی دانست و گفت: تحقیق و توسعه دارویی بهویژه در حوزه نانو از دیگر ظرفیت فوق العاده استان بهشمار میرود.
وی تصریح کرد: اولین پیشنهاد کمک به تکمیل مجموعه منحصر به فرد تکنولند شامل پارک علم و فناوری سلامت مراکز رشد تخصصی و تولید نانوداروهای شخصیسازی شده است که میتواند زنجان را به قطبهای ملی فناوری سلامت تبدیل کند.
استاندار زنجان تشکیل گروه تخصصی هوش مصنوعی در علوم پزشکی را از دیگر پیشنهادات دانست و افزود: با توجه به همگرایی دانشگاههای استان در زمینه سلامت دیجیتال، ایجاد یک گروه میانرشتهای در حوزه هوش مصنوعی پزشکی میتواند بستری برای توسعه تشخیصهای دقیق، درمانهای هوشمند و جذب گردشگران سلامت از کشورهای منطقه ایجاد کند.
وی با مطرح کردن تأسیس مرکز نوآوری هوش مصنوعی در صنعت به عنوان سومین پیشنهاد اظهار کرد: با توجه به رشد روزافزون کاربردهای هوش مصنوعی در طراحی قطعات و تجهیزات صنعتی، پیشنهاد میشود این مرکز با مشارکت جهاد دانشگاهی و مراکز رشد دانشگاهی، در محل دانشگاه زنجان راهاندازی شود.
صادقی با اشاره به اینکه زنجان در مسیر تحول بنیادین، به دنبال تبدیل شدن به یک قطب علمی و صنعتی کشور است، خاطرنشان کرد: در حوزه میکروالکترونیک و میکروتیک با توانمندی بالا در زمینه هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و دیجیتال، از ظرفیت فوقالعادهای در پروژههای ماموریتمحور نظیر طرح ملی طراحی و تولید تراشههای حسگرهای نوری، آشکارسازها و باتریهای نوری، برخوردار است.
وی ادامه داد: زنجان با پشتوانه نهادهای علمی میتواند نقش مهمی در توسعه آموزش عالی، دیپلماسی علمی و تربیت نیروهای ماهر دنیا ایفا کند.