نور ماوراء بنفش و سلامت چشم؛ خطرات جدی و راه‌های پیشگیری

اقتصاد ایران: اصفهان -متخصص چشم‌پزشکی با هشدار درباره آثار مخرب نور ماورا بنفش بر بینایی، بر اهمیت استفاده از عینک آفتابی استاندارد و کاهش مدت زمان قرارگیری در معرض نورخورشید تاکید کرد.

عبدالرحمن پردل در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه نور ماورا بنفش نوعی تابش الکترومغناطیسی نامرئی با طول موج کوتاه است، گفت: اشعه UV به سه نوع UVA، UVB و UVC تقسیم می‌شود و قابلیت نفوذ به لایه‌های مختلف بافت چشم را دارد که می‌تواند منجر به آسیب‌های جدی بینایی شود.

متخصص چشم‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان درباره آثار کوتاه‌مدت این اشعه گفت: یکی از مشکلات شایع ناشی از تابش UV، فوتوکراتیت یا التهاب قرنیه است که با علائمی مانند درد چشم، قرمزی، حساسیت شدید به نور، تاری موقت دید و احساس وجود جسم خارجی در چشم همراه است.

وی، همچنین به پیامدهای بلندمدت قرار گرفتن در معرض نور UV اشاره کرد و افزود: در معرض بودن مداوم چشم‌ها با این تابش می‌تواند احتمال ابتلاء به بیماری‌هایی نظیر آب مروارید، دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD)، رشد ناخنک و حتی سرطان پوست نواحی اطراف چشم را افزایش دهد.

پردل، در ادامه توصیه‌هایی برای پیشگیری از این آسیب‌ها مطرح کرد و اظهار داشت: استفاده از عینک آفتابی استاندارد که ۱۰۰ درصد اشعه ماورا بنفش را فیلتر می‌کند، به‌ویژه هنگام حضور در فضای باز، امری ضروری است. همچنین، استفاده از کلاه لبه‌دار و پرهیز از حضور طولانی در آفتاب بین ساعت ۱۰ صبح تا ۴ عصر توصیه می‌شود.

وی با اشاره به بازتاب اشعه UV از سطوحی مانند آب، برف و شن هشدار داد: حتی در روزهای ابری یا کنار دریا، میزان تابش اشعه می‌تواند زیاد باشد، بنابراین مراقبت از چشم‌ها در تمام شرایط آب‌وهوایی ضروری است.

متخصص چشم‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تأکید کرد: رعایت نکاتی ساده مانند استفاده از عینک مناسب و کاهش مدت‌زمان قرارگیری در معرض نور مستقیم خورشید، می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از آسیب‌های چشمی ایفا کند و به حفظ سلامت بینایی در بلندمدت کمک کند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ