مجموعه شعری در باب «دِق»؛ چاپ کتاب شعر در این روزگار ریسک است
اقتصاد ایران: مریم قادری میگوید: شعرهای «دِق الباب» بیشتر عاشقانه، آزاد و غمگین هستند و در فضای نئوهندی سروده شدهاند، به همین دلیل غزلهای این کتاب مضمونمحور و تکبیتمحور هستند.
مریم قادری در گفتگو با خبرنگار مهر درباره مجموعهشعر جدیدش «دِق الباب» گفت: این اولین مجموعهشعری است که من چاپ میکنم. البته در روزهایی که اوضاع شعر خیلی خوب نیست، چاپ کردن کتاب ریسک است. این روزها شعرها را در فضای مجازی منتشر میکنند، ولی بالاخره باید شعرها را چاپ میکردم.
قادری با اشاره به روزهای نخست شاعر شدنش، گفت: من از اول راهنمایی با شعر مأنوس بودم و از همان زمان تا امروز غزل کلاسیک مینویسم. آن سالها بیشتر غزلهای سعدی را استقبال میکردم و همین باعث شد به شعر کلاسیک علاقه پیدا کنم. البته فعالیت حرفهای من در شعر، تقریباً از سال ۹۵ شروع شد و آنجا بود که شعر برایم جدیتر شد و من هم حرفهایتر شعر نوشتم.
وی درباره شعرهای کتاب «دِق الباب» گفت: ابتدا قرار بود فقط عاشقانهها و شعرهای آزاد را چاپ کنم ولی حیفم آمد از شعرهای آیینیام استفاده نکنم. من در خیلی از کنگرههای آئینی رتبه آورده بودم و شعرهای آیینیام خوب بودند. وقتی با آقای صالحی مشورت کردم، به این نتیجه رسیدم شعرهای آئینی را هم به کتاب اضافه کنم. البته تعداد شعرهای آزاد از شعرهای آئینی در کتاب خیلی بیشتر است. شاید هشتاد درصد از کتاب، شعرهای آزاد هستند.
شعر غمگین را میپسندم
قادری درباره اسم کتابش «دِق الباب» گفت: این اسم اگرچه از کلمه «دق الباب» برگرفته شده ولی اصلاً معنای این کلمه را نمیدهد. اسم کتاب من «دِق الباب» است و در پرانتز هم نوشتهام «در باب دِق».
این شاعر با اشاره به علاقهاش به غزلهای سبک هندی، گفت: من سبک هندی را خیلی دوست دارم و خیلی صائب میخوانم. به همین دلیل شعرهای من هم به سبک نئوهندی نزدیک است و مضمونمحور است. درواقع غزل کلاسیکِ مضمونمحوری که به سبک اصفهانی و هندی نزدیک است؛ یعنی هم مضمونمحور و هم تکبیتمحور.
وی ادامه داد: سعی کردم در شعرهایم از مضامین جدید و نو ولی با نگاه هندی استفاده کنم. در سبک هندی بیشتر از اسلوب معادله و بعضی از دیگر آرایهها استفاده میشود. مثلاً شعری که در جشنواره نیاوران داشتم و برگزیده شد، ۵ بیت است ولی در هر بیت آن یک آرایه وجود دارد. مثل بیت «خستهام تلخم غم انگیزم پریشانخاطرم / از خودم از عشق از تقدیرم از این زندگی» که در آن از آرایه لف و نشر مرتب استفاده شده است.
قادری در پایان درباره حال و هوای شعرهایش گفت: اکثر از من گلایه میکنند که چرا شعرهایت غمگین است. ولی این چیزی است که من میپسندم.
بر اساس این گزارش، کتاب «دِق الباب» با قیمت ۸۵ هزار تومان به تازگی توسط نشر شانی راهی بازار نشر شده است.