سایه سنگین‌ تعرفه‌ها برسر سرمایه‌گذاری‌های کره جنوبی در آمریکا

اقتصاد ایران: نزدیک شدن برای اجرایی شدن توافق تجاری میان کره جنوبی و آمریکا این نگرانی میان صاحبان سرمایه کره‌ای ایجاد کرده که آینده فعالیت تجاری آنها در ایالات متحده روشن نیست و مشکلات عمده‌ای در پیش دارند.

- اخبار اقتصادی -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم؛ با نزدیک شدن به مهلت اول اوت برای نهایی‌کردن توافق تجاری جدید بین کره جنوبی و ایالات متحده، نگرانی‌ها از پیامدهای تغییرات سیاست‌های نظارتی و یارانه‌ای دولت ترامپ بر سرمایه‌گذاری‌های کره‌ای در آمریکا افزایش یافته است.

به گفته کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی عوامل حاشیه‌ای بعد از این توافق و وضع تعرفه‌های تجاری ترامپ بر کالاهای کره‌ای که کمتر مورد توجه قرار گرفته شده، می‌توانند آسیب‌های جدی به سرمایه‌گذاری‌ 114 میلیارد دلاری شرکت‌های کره‌ای در بخش‌های استراتژیک مانند نیمه‌هادی‌ها و انرژی پاک وارد کنند.

این گروه تاکید دارند در حالی که دولت ترامپ با اعمال تعرفه‌های بالا بر کالاهای وارداتی کره‌ای تلاش دارد تولید داخلی آمریکا را احیا کند، تغییرات هم‌زمان در سیاست‌های یارانه‌ای و مقررات، ارزش سرمایه‌گذاری‌های کنونی کره را کاهش داده و در عین حال از سئول خواسته شده تا صندوق‌های سرمایه‌گذاری جدیدی برای حمایت از تولیدات در آمریکا راه‌اندازی کند.

با وجود این تناقضات، دولت ترامپ با تحقیقات گسترده تحت بند 232 قانون امنیت ملی، به دنبال مقابله با تاثیر واردات بر تولید داخلی است، اما اقدامات این دولت در بخش انرژی، به‌ویژه تحقیقات بر روی واردات پلی‌سیلیکون که ماده‌ای کلیدی در ساخت پنل‌های خورشیدی و نیمه‌هادی‌ها است، پیامدهای متفاوتی داشته است.

شرکت کره‌ای Hanwha Q Cells که در زمینه تولید پنل‌های خورشیدی در آمریکا فعالیت دارد، در حال سرمایه‌گذاری 2.5 میلیارد دلاری برای ایجاد زنجیره تامین بومی است اما همچنان به شدت به پلی‌سیلیکون چینی وابسته است. در مقابل، شرکت OCI نیز با استفاده از منابع پلی‌سیلیکون در مالزی تلاش می‌کند جایگزین چین در این حوزه شود.

با این حال، سیاست جدید دولت ترامپ که اجازه بررسی‌های سیاسی شخصی برای پروژه‌های خورشیدی جدید را به وزیر منابع داخلی آمریکا داده است، می‌تواند روند توسعه انرژی خورشیدی را به شدت کند کند. همچنین، قانون «One Big Beautiful Bill» کاهش یارانه‌های مربوط به انرژی خورشیدی را تسریع کرده و زمان‌بندی پروژه‌ها را محدود کرده است.

بخش بزرگی از سرمایه‌گذاری‌های کره‌ای در آمریکا نیز معطوف به تولید باتری خودروهای برقی بوده است که بیش از 20 هزار شغل در آمریکا ایجاد کرده‌اند. اما با حذف اعتبار مالیاتی 7500 دلاری مصرف‌کنندگان و کند شدن رشد تقاضا برای خودروهای برقی، این شرکت‌ها با فشارهای مالی بیشتری مواجه شده‌اند. این شرایط حتی فعالیت‌های شرکت هیوندای در ساخت کارخانه‌ای 12.6 میلیارد دلاری برای تولید 500 هزار خودروی برقی و هیبریدی در سال را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

کشور کره جنوبی , تعرفه واردات , کشور آمریکا , دونالد ترامپ ,

علاوه بر این، تعرفه‌های بالای پیشنهادی بر مس (50 درصد) و گرافیت (93.5 درصد) به عنوان مواد کلیدی در تولید نیمه‌هادی‌ها و باتری‌ها، هزینه‌های تولید را افزایش داده و ممکن است تقاضا برای این محصولات را کاهش دهد.

دولت ترامپ که وعده محیط نظارتی کم‌دردسر برای رشد تولید داخلی را داده بود، تاکنون تنها در برخی صنایع مورد حمایت این سیاست عمل کرده و در بخش‌های دیگر، سیاست‌های جدید بر سرمایه‌گذاری‌های موجود آسیب زده است. به گفته کارشناسان، هر توافق تجاری جدید بین آمریکا و کره جنوبی باید به این تغییرات سیاستی توجه کند تا از سرمایه‌گذاری‌های کره‌ای در آمریکا محافظت کرده و زمینه را برای سرمایه‌گذاری‌های بیشتر فراهم آورد.

منبع: تایم کره

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ