سفیر آمریکا در ناتو: چین باید در قبال حمایت از روسیه در جنگ اوکراین پاسخگو باشد

اقتصاد ایران: هم‌زمان با افزایش فشارهای دولت آمریکا بر روسیه و تهدید به اعمال تعرفه‌های گمرکی در صورت عدم پذیرش توافق صلح از سوی مسکو، سفیر آمریکا در ناتو اعلام کرد که حمایت چین از روسیه در جنگ اوکراین باید افشا شده و پکن باید در قبال این اقدامات پاسخگو باشد.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، متیو ویتکر سفیر آمریکا در ناتو، روز گذشته در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی «فاکس بیزنس» به مسئله کمک‌های چین به روسیه در جنگ اوکراین واکنش نشان داد.

وی در این باره گفت: چین بر این باور است که در حال انجام جنگی نیابتی از طریق روسیه است. بر اساس برخی اظهارات مقامات دولت چین، به نظر می‌رسد که آنها می‌خواهند آمریکا و متحدانش را برای مدتی طولانی درگیر این جنگ نگه دارند، تا ما نتوانیم بر چالش‌های راهبردی دیگر تمرکز کنیم.

ویتکر همچنین افزود: من فکر می‌کنم چین شرایط را اشتباه ارزیابی کرده است. آنها باید بابت تأمین مالی کشتار در میدان جنگ اوکراین پاسخ‌گو باشند و باید محکوم شوند.

هفته گذشته، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا هشدار داده بود که اگر روسیه ظرف 50 روز جنگ را پایان ندهد، با تحریم‌های اقتصادی شدیدی مواجه خواهد شد.

ترامپ تهدید کرد که تعرفه‌هایی 100 درصدی وضع خواهد کرد، اما مقامات آمریکایی تأکید کردند که این تحریم‌ها از نوع «تحریم‌های ثانویه» خواهد بود و عمدتاً کشورهایی را هدف قرار می‌دهد که همچنان به خرید کالاهای صادراتی روسیه مانند نفت ادامه می‌دهند.

از زمان آغاز جنگ روسیه و اوکراین در سال 2022، واردات نفت چین از روسیه به‌طور چشمگیری افزایش یافته است. ایالات متحده و متحدانش که از اوکراین حمایت می‌کنند، این اقدام را به‌مثابه‌ی نوعی چشم‌پوشی و حمایت غیرمستقیم از ماشین جنگی روسیه می‌دانند؛ زیرا این خریدها به روسیه در تثبیت اقتصادش کمک کرده و اثربخشی تحریم‌های غرب را تضعیف می‌کند.

ویتکر معتقد است که تحریم‌های ثانویه می‌تواند ابزار بازدارنده‌ای مؤثر باشد؛ به گفته او، فرقی نمی‌کند که چین باشد یا هند یا برزیل، هر کشوری که نفت روسیه را بخرد با پیامدهایی روبه‌رو خواهد شد.

گرچه ترامپ پیش از این نیز تهدید کرده بود که فشارهای اقتصادی بر روسیه را افزایش می‌دهد، اما این وعده‌ها هرگز به‌طور کامل اجرا نشده‌اند. تحلیل‌گران تجاری معتقدند که اعمال تحریم‌های ثانویه با پیچیدگی‌های اجرایی زیادی همراه است و پیاده‌سازی آن کار آسانی نیست.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ