به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، 30تیرماه 1404؛ یک روز گرم با هشدار اشعه ماورای بنفش! در چنین روزی یکی از مهمترین طرحهای بهزیستی کشور به بهرهبرداری رسید: ون موبایلها یا همان مراکز سیار آسیبهای اجتماعی. قرارشان محوطه شیرخوارگاه آمنه است.
دور تا دور محوطه ورودی شیرخوارگاه ونموبایلهای سفید و بنفش بهزیستی با آرم آشنای 123همراه با مددکاران اجتماعی کنار هم ردیف شدهاند تا فعالیت رسمی خود را بهعنوان مرکز سیار کاهش آسیب پروژه گلوبال فاند آغاز کنند.
ون موبایلها چه میکنند؟
هر ون یک راننده و 2 الی 3 مددکار به هنگام ماموریت همراه دارد؛ مددکارانی که شوق آغاز بهکار این ون موبایلها در چهره تکتکشان دیده میشود. به گفته سیدجواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی با توجه به نقش مددکاران اجتماعی و روانشناسان در شرایط بحرانی همچون جنگ که اضطراب عمومی، خشونت خانگی و آسیبهای روانی گسترش مییابد، حضور میدانی روانشناس، مددکار و ونموبایلهای کاهش آسیب میتواند نقش حیاتی ایفا کند.
چند ون موبایل در کشور داریم؟
با آغاز بهکار این ونموبایلها، ناوگان مراکز سیار کاهش آسیبهای اجتماعی کشور به 59مرکز رسید؛ درواقع این 17دستگاه هم در قالب برنامه NFM2توسط پروژه صندوق جهانی گلوبال فاند خریداری شده و حالا قرار است در کنار تامین یک وعده غذای ساده برای آسیبدیدگان اجتماعی در مناطق تحت پوشش مرکز سیار کاهش آسیب هم روزانه به 100نفر از آسیبدیدههای اجتماعی خدمات کاهش آسیب ارائه کنند.