خبرگزاری مهر، گروه استانها: گرمای هوا در مازندران هم مانند دیگر نقاط به اوج رسید و قطع چندساعته برق دغدغه اصناف و بخشهای مختلف این استان شده است. از سوی دیگر، اتاق دیسپاچینگ برق شب و روز نمیشناسد و سرشان در شبها و روزهایی که دمای هوای مازندران روبه بالا است، شلوغ و گرم است.
مدیریت در توزیع برق تنها با همراهی مردم مسیر است، اگرچه با ادامه قطعی برق مکرر و انتقادها از مشکلات پیش آمده برای مردم، شرکتهای توزیع نیروی برق جدولهای خاموشی برای برخی مناطق کشور بویژه غرب مازندران را منتشر کردند اما همه اینها دلیل آن نمیشود تلاش پرسنلی که شب و روز نمیشناسند تا بار قطع برق را کم کنند نادیده گرفته شود.
اتاقی بزرگ با مانیتورهای بزرگ که به صورت زنده و آنلاین پیک مصرف همه نقطه توزیع برق و مشترکین از نور تا رامسر تا مناطق کوهستانی و ساحلی و جلگهای را رصد میکند. بعضی شهرهای غرب مازندران به پیک مصرف و خط قرمز نزدیک تر میشوند و بعضی شهرها هم چندان به منحنی مصرف فاصلهای ندارند. هر چه هست این اتاق فرمان دستور قطع و وصل برق را صادر میکند.

افزایش دمای هوا در حالی است که کارکنان نیروگاههای مختلف از جمله نکا مجبورند در دمای بالای ۶۰ درجه دستگاههای تجهیزات به تولید برق بپردازند و در این بین از مردم تقاضا دارند، با صرفه جویی بهینه، آنان را در تولید برق پایدار تأمین کنند.
کشف روزانه رمزارز قاچاق در مازندران
در شرایط ناترازی های انرژی و قطع چندساعته برق بخشهای خانگی و محدودیتهای شدید برای صنایع و واحدهای تولیدی، رمزارزها بلای جان صنعت برق شده است و هر روز شاهد کشف دستگاههای ارز دیجیتال در استان هستیم.
محمد خجیر مدیر امور برق شهرستان چالوس گفت: در راستای برخورد قاطعانه با استخراج غیرمجاز رمزارز، اکیپهای تست و بازرسی شرکت براساس پایش میدانی و بارگیری ترانسفورماتورها، موفق به کشف ٣ دستگاه ماینر غیرمجاز از یک منزل مسکونی در شهر چالوس شدند.
وی در گفت وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه هر دستگاه ماینر بهطور متوسط ۳.۵ کیلووات در ساعت برق مصرف میکند که معادل مصرف حدود ۸۰ کیلوواتساعت در شبانهروز است، تصریح کرد: این دستگاههای غیرمجاز از برق یارانهای استفاده میکنند و برآوردها نشان میدهد که فعالیت ماینرهای غیرمجاز، سالانه بیش از ۲ میلیارد دلار زیان اقتصادی برای کشور به همراه دارد و علاوه بر آن به زیرساختهای صنعت برق و لوازم و تجهیزات شهروندان آسیب جدی وارد میکند.
وی به مسئولیت اجتماعی شهروندان اشاره و خاطرنشان کرد: شهروندان مسئولیت پذیر در صورت مشاهده فعالیتهای مشکوک در این زمینه، ضمن اطمینان از محرمانگی، اطلاعات آن را به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۵۱۲۱ ارسال کنند و از پاداش یک تا دویست میلیون تومانی برخوردار شوند و همچنین ما را در برقراری برق مطمئن و پایدار یاری رسانند.
کشف ۱۰۸ رمز ارز قاچاق
در سال جاری ۱۰۸ دستگاه رمز ارز غیرمجاز در غرب مازندران کشف شد و مصطفی بابایی، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران، از تأثیر زیان آور رمزارزها بر ناترازی انرژی خبر داد و گفت: استخراج غیر مجاز رمز ارز مصداق بارز قاچاق انرژی است و صاحبان ماینرهای غیرمجاز با سرقت انرژی، به حقوق سایر مشترکان تعدی و دست اندازی میکنند و علاوه بر دزدی از صنعت برق است، باعث بروز نوسان در شبکه و آسیب جدی به تجهیزات شبکه و لوازم برقی سایر شهروندان میشود.
بابایی با بیان اینکه هر دستگاه ماینر بهطور متوسط ۳.۵ کیلووات در ساعت برق مصرف میکند که معادل مصرف حدود ۸۰ کیلوواتساعت در شبانهروز است، تصریح کرد: این دستگاههای غیرمجاز از برق یارانهای استفاده میکنند و برآوردها نشان میدهد که فعالیت ماینرهای غیرمجاز، سالانه بیش از ۲ میلیارد دلار زیان اقتصادی برای کشور به همراه دارد.

گرمای تابستان با شروع مرداد و پایان اولین ماه در مازندران به اوج میرسد و این مسئله سبب شده تا ادارات استان مازندران در روز اول مردادماه نیز تعطیل شوند. همچنین هواشناسی مازندران برای روزهای آتی تداوم هوای گرم را پیش بینی کرده است.
همچنین گرمای بی سابقه تهران و پایتخت و تعطیلی، شمار مسافر به سمت استانهای شمالی را افزایش داده است و بار را بر دوش شبکههای برق استان مازندران مضاعف کرده است.
میزان مصرف برق مازندران در روزهای عادی سال کمتر از دو هزار مگاوات است و این میزان در روزهای گرم تابستان و تعطیلات به دو تا سه برابر افزایش مییابد و ضرورت صرفه جویی مشترکان برای گذر از پیک تابستانی الزامی است.
توصیه برقیها به مردم
سید کاظم حسینی مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران با بیان اینکه میزان فعلی مصرف برق در استان ۲۴۰۰ مگاوات است، گفت: در سایر ماههای سال بویژه فصول غیر گرم سال، این رقم ۸۰۰ الی ۱۰۰۰ مگاوات است که در فصل گرما این میزان ۳ برابر افزایش پیدا میکند.
وی در گفت وگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: با توجه به ناترازی هایی که بوجود آمده است در تمام بخشها میبایست مدیریت بار داشته باشیم.
حسینی کارنامی افزود: در بخش کشاورزی با توجه به تفاهمنامهای که با کشاورزان منعقد شد، بالای ۱۰۰۰ مشترک که برق ۳ فاز دارند در ازای ۵ ساعت همکاری ۱۹ ساعت برق مصرفی شأن رایگان است.
وی با بیان اینکه همکاری تکتک شهروندان در مدیریت و صرفهجویی مصرف برق از اهمیت ویژهای برخوردار است، توصیه کرد: با اعمال تغییرات کوچک در الگوهای مصرفی خود، میتوانیم به پایداری شبکه برق کمک کرده و از بروز خاموشیهای ناخواسته جلوگیری کنیم.
حسینی کارنامی گفت: کاهش استفاده از وسایل پرمصرف برقی در ساعات اوج مصرف (بهویژه ۱۲ ظهر تا ۵ عصر و ۸ شب تا ۱۱ شب)، استفاده بهینه از سیستمهای سرمایشی و تنظیم دمای مناسب (۲۵ تا ۲۶ درجه سانتیگراد برای کولرها)، خاموش کردن لامپها و وسایل برقی اضافه در زمان خروج از منزل یا عدم نیاز و استفاده از نور طبیعی در طول روز از جمله راهکارهایی است که میتواند در کاهش ناترازی ها کمک کند.
به گزارش مهر، در حال حاضر دو هزار و ۵۰۰ مگاوات برق در مازندران تولید میشود و این استان برای گذر از روزهای پیک تابستانی به چهار هزار مگاوات برق نیاز دارد.