رسانه عبری: پاکستان پس از جنگ ۱۲ روزه نگران اقدامات تخریبی اسرائیل است
اقتصاد ایران: یک رسانه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که بعد از جنگ(تحمیلی) ۱۲ روزه علیه ایران، دولت پاکستان نگران نفوذ بلند مدت اسرائیل در ساختار این کشور است و تدابیری را در این زمینه اتخاذ کرده است.
به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، پایگاه تحلیلی عبری زبان ناتسوه نت ،در گزارشی در این رابطه خبر داد، در سایه تحولات ژئوسیاسی اخیر، ارتش اسرائیل به شکل قابل توجهی بر روی برنامه هستهای پاکستان متمرکز شده است.
این توجه و تمرکز بعد از افزایش تنش منطقهای مرتبط با حملات اسرائیل و آمریکا به تاسیسات هستهای ایران به وجود آمده است، گرچه ارتش پاکستان در بیانیهای تاکید کرد برنامه هستهایاش کاملا حفاظت شده بوده و هر نوع اقدام و تعدی علیه آن با واکنش قاطع روبرو خواهد شد.
به گزارش این رسانه عبری زبان، تسلیحات هستهای پاکستان نماد ملی و راهبردی این کشور محسوب میشود و هر نوع اظهار نظر مسئولین این کشور نیز در چارچوب تعهدات به معادلات هستهای در منطقه قرار میگیرد.
پیامهای ارسال شده از سوی پاکستان در این زمینه کاملا شفاف است و تاکید دارد توان هستهای پاکستان صرفا دفاعی نبوده بلکه ابزار و تکیه گاهی اساسی برای توازن راهبردی در ساختار بازدارندگی منطقهای به شمار میرود.
به زعم این رسانه، زرادخانه هستهای پاکستان در ولایت پنجاب قرار دارد، که از مناطق مرزهای شمالی و مناطق نفوذ گروههای افراطی مانند طالبان دور است.
این تاسیسات به شدت مورد محافظت قرار گرفته و در حدود 10 هزار نفر از نیروهای ارتش و سرویسهای اطلاعاتی پاکستان از آن صیانت میکنند، در حالی که در اطراف آن سامانههای پدافند هوایی فعال است.
در همین راستا، اسرائیل و هند درباره احتمال انتقال فناوریهای هستهای پاکستان به دیگر کشورها ابراز نگرانی میکند، همچنین احتمال به کارگیری سلاحهای هستهای تاکتیکی از سوی پاکستان در صورت وقوع یک درگیری کلاسیک به ویژه با هند هم وجود دارد.
به اعتراف ناتسوه نت، با افزایش نگرانیهای اسرائیل، احتمال آسیب رساندن به تاسیسات هستهای پاکستان و حتی از بین بردن آن توسط اسرائیل هم وجود دارد، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر بارها صریحا و علنا تهدید به استفاده از گزینههای نظامی علیه پاکستان کرده بود.
اما پاسخ پاکستان هم سریع بود و از طریق سخنگوی نظامی خود تاکید کرد، نیروهای پاکستانی در حال آمادگی حداکثری بوده و دست بر ماشه دارند و اگر اسرائیل بخواهد به تاسیسات هستهای یا برنامههای موشکهای بالستیکش نزدیک شود، واکنش سختی نسبت به آن از خود نشان خواهند داد.
به اعتقاد این رسانه، پاکستان صرفا با تهدیدهای خارجی مواجه نیست، بلکه با مشکلات داخلی سختی از جمله در زمینه اقتصادی دست به گریبان است.
دادهای موجود نشان میدهد که از هر چهار پاکستانی یک نفر زیر خط فقر زندگی میکند، امری که به خودی خود یک تهدید امنیتی بالفعل محسوب میشود، چون گروههای افراطی یا جدایی طلب میتوانند از این فقر کمال استفاده را برده و باعث ایجاد شکافهای داخلی تهدید کننده امنیت ملی در این کشور شوند.
به زعم این رسانه، برنامه هستهای پاکستان هم میتواند خطر تکرار سناریوی اخیر علیه ایران را برای این کشور به وجود آورد.
در کنار آن نباید فراموش کرد که روابط پاکستان با ایالات متحده هم دستخوش تغییرات سینوسی بوده است و از مشارکت گسترده در سال 1979 دچار پسرفت قابل توجهی در دهه نود شد، بعد از آن در راستای منافع آمریکا تغییراتی در آن به وجود آمد و امروز هم واشنگتن ترجیح میدهد تا روابط خود را برای مقابله با نفوذ چین، با هند توسعه بدهد امری که باعث کاهش توجه آمریکا به نقش ژئوپلتیک پاکستان شده است.
انتهای پیام/