حمایت از صنایع دستی روستاها را به کانون توسعه تبدیل می‌کند

اقتصاد ایران: سنندج- معاون سرمایه‌گذاری، فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری گفت: دولت چهاردهم با حمایت از بهسازی و صنایع دستی روستاها را به کانون توسعه تبدیل می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، سید وحید سعادت عصر جمعه در مراسم بهره‌برداری از طرح بهسازی بافت باارزش روستای وصی از توابع سنندج، برنقش راهبردی روستاها در حفظ سبک زندگی اصیل ایرانی و توسعه اقتصادی کشور تأکید کرد و روستا را نه تنها محل تولید، بلکه کانون همبستگی اجتماعی و الگویی از زندگی خودکفا دانست که نیازمند حمایت جدی دولت است.

سعادت با اشاره به معماری بومی و اقلیم‌محور روستای وصی گفت: حفظ مصالح محلی، استفاده از سنگ‌های طبیعی و پیروی از شیب زمین در بافت این روستا نشان‌دهنده احترام به سنت و طبیعت است و می‌تواند به الگویی برای توسعه پایدار در دیگر مناطق تبدیل شود.

معاون امور فرهنگی و سرمایه‌گذاری معاونت توسعه روستایی با تأکید بر ضرورت توسعه گردشگری و صنایع دستی در روستاهای اصیل، اظهار کرد: ایجاد کارگاه‌های صنایع دستی و عرضه سوغات محلی در کنار زیرساخت‌های گردشگری می‌تواند ضمن جذب گردشگر، به ایجاد اشتغال و مهاجرت معکوس کمک کند.

وی اعلام کرد: با همکاری استانداری کردستان، بنیاد مسکن و فرمانداری سنندج، منابع مالی لازم برای ایجاد این زنجیره تأمین می‌شود و از ظرفیت‌هایی همچون تبصره ۱۸ و تسهیلات توسعه روستایی برای حمایت از طرح‌های اشتغال‌زا استفاده خواهد شد.

مشارکت مردمی و حمایت دولت

سعادت خاطرنشان کرد: موفقیت طرح بهسازی روستای وصی نتیجه مشارکت مثال‌زدنی مردم و همکاری نهادهایی چون بخشداری، دهیاری، فرمانداری و بنیاد مسکن است.

وی تأکید کرد: نگاه دولت چهاردهم با تشکیل معاونتی مستقل در ریاست جمهوری برای توسعه روستایی، نشانه اهتمام جدی رئیس‌جمهور برای شنیدن مطالبات روستاییان و پاسخ به نیازهای مناطق محروم است.

وی در پایان از حضور و پیگیری‌های معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم در بازدیدهای اخیر از استان کردستان قدردانی کرد و افزود: حضور میدانی مسئولان ارشد کشور، زمینه‌ساز شناسایی دقیق مشکلات و برنامه‌ریزی برای رفع آنها خواهد بود.

لزوم توسعه متوازن در مناطق روستایی

فرماندار سنندج نیز در این آئین، با تأکید بر لزوم توسعه متوازن در مناطق روستایی مرکز استان، خواستار رفع مشکلات زیرساختی و بهره‌مندی مردم این مناطق از امکانات اولیه شد.

حمایت از صنایع دستی روستاها را به کانون توسعه تبدیل می‌کند

غریب سجادی با اشاره به مشکلات زیرساختی موجود در روستاهای این شهرستان گفت: مردم روستاهای سنندج با وجود پیشینه فرهنگی و تاریخی ارزشمند، شایسته زندگی در رفاه و بهره‌مندی از ظرفیت‌های توسعه‌ای هستند.

وی تصریح کرد: علی‌رغم اقدامات صورت‌گرفته از سوی دستگاه‌های اجرایی، بخش زیادی از مشکلات زیرساختی سنندج همچنان حل نشده است و در حالی که حدود یک‌سوم جمعیت استان در این شهرستان زندگی می‌کنند، شاخص‌های توسعه در حوزه‌هایی چون راه‌های روستایی، بهداشت، آموزش، فرهنگ و ورزش همچنان پایین‌تر از میانگین استانی و ملی است.

فرماندار سنندج با اشاره به پیشینه فرهنگی و تاریخی روستای وصی عنوان کرد این روستا بخشی از بافت فرهنگی ثبت جهانی منطقه است و مردمی که در این سرزمین هزاران سال با طبیعت سازگار زیسته‌اند، بدون تخریب محیط، میراثی ارزشمند برجای گذاشته‌اند.

وی افزود: مردم منطقه سیروان از نظر فرهنگی، زبانی و اجتماعی جایگاهی ویژه دارند و کارشناسان حوزه‌های مختلف نیز بر غنای فرهنگی این منطقه تأکید دارند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ