صدور آنلاین پروانه فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی
اقتصاد ایران: مدیرکل امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، از راهاندازی سامانههای هوشمند برای ثبت و صدور مجوز فرآوردههای غذایی، آشامیدنی و صادراتی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالعظیم بهفر، روز دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴، در همایش روز جهانی ایمنی غذا، گفت: از سال گذشته تلاش کردیم از بستر الکترونیک برای ارائه خدمات در حوزه غذا استفاده کنیم. اکنون ثبت فرآوردههای غذایی و آشامیدنی بهصورت هوشمند و الکترونیک فراهم شده و بهزودی همه شرکتها و دانشگاهها میتوانند فرآوردههای خود را آنلاین ثبت کنند. همچنین مسئولین فنی نیز امکان درخواست پروانههای خود را بهصورت برخط خواهند داشت.
وی از راهاندازی سامانهای ویژه صدور گواهی بهداشت برای صادرات فرآوردههای غذایی، آشامیدنی و محصولات کشاورزی خبر داد و افزود: این سامانه به شرکتهایی که قصد صادرات دارند کمک میکند تا گواهی بینالمللی بهداشت را بهصورت آنلاین دریافت کنند. این گواهی معتبر بوده و قابلیت استعلام در کشورهای مقصد را دارد.
مدیرکل امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی با اشاره به انواع سیستمهای نظارتی موجود در کشورهای پیشرفته مانند ژاپن، آمریکا، اتحادیه اروپا و استرالیا، اظهار داشت: به لطف تلاشهای انجامشده، ایران نیز جزو کشورهای پیشرو در پیادهسازی این سامانهها قرار گرفته است.
بهفر از راهاندازی سامانه هشدار سریع ایمنی مواد غذایی خبر داد و گفت: این سامانه مشابه مدلهای موجود در اتحادیه اروپاست و در صورت مشاهده عدم انطباق یا تهدید در ایمنی غذا، بهسرعت اطلاعرسانی میکند.
وی همچنین به تدوین ضوابط برچسب الکترونیک اشاره کرد و افزود: این امکان برای شرکتها فراهم خواهد شد که برچسبهای دارای QR کد اختیاری روی محصولات خود درج کنند. این برچسبها دسترسی دقیق و شفاف به اطلاعات محصول را برای مصرفکننده و نهادهای نظارتی ممکن میسازد.
بهفر، استفاده از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی را در سنجش اصالت مواد غذایی در مراحل آزمایشگاهی و عرضه مهم دانست و تأکید کرد: در این زمینه نیز اقدامات خوبی در دست اجرا است.