به گزارش سلامت نیوز به نقل از verywellhealth، موز یکی از میوههای غنی از پتاسیم است که فواید قابلتوجهی برای بدن، بهویژه سلامت قلب دارد. بر اساس یک مطالعه جدید، خوردن منظم غذاهای سرشار از پتاسیم مانند موز میتواند به کاهش فشار خون کمک کند.
مطالعهای که در نشریه فیزیولوژی کلیه در انجمن فیزیولوژی آمریکا منتشر شد، نشان داد افزایش مصرف پتاسیم و کاهش سدیم در رژیم غذایی میتواند به تنظیم فشار خون کمک کند.
دکتر دانیل جونز، استاد بازنشسته و رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه میسیسیپی، میگوید:"سدیم فشار خون را بالا میبرد، در حالی که پتاسیم میتواند آن را کاهش دهد."
علاوه بر موز، خوراکیهایی مانند آووکادو و کلم بروکلی نیز منابع خوبی از پتاسیم هستند که ممکن است به کنترل فشار خون کمک کنند.
زنان چگونه متفاوت به سدیم واکنش نشان میدهند؟
این مطالعه همچنین به تفاوتهای بین زنان و مردان در واکنش بدن نسبت به سدیم و پتاسیم اشاره دارد.
یاسی انصاری، متخصص تغذیه در مرکز سلامت UCLA، توضیح میدهد:"جنسیت و سن میتواند نحوه پاسخ بدن به نمک و پتاسیم را تحت تأثیر قرار دهد و این مسیر را برای رویکردهای شخصیسازیشده در پیشگیری از فشار خون بالا باز میکند."
برای مثال، زنان قبل از یائسگی معمولاً واکنش کمتری به سدیم زیاد نشان میدهند نسبت به مردان همسن. اما طبق یافتههای این تحقیق، بعد از سن ۶۰ سالگی، خطر فشار خون بالا در زنان از مردان بیشتر میشود.
آیا خوردن روزانه یک موز کافی است؟
خوردن یک موز در روز معمولاً مشکلی ندارد، اما نباید زیادهروی کرد. مصرف بیشازحد پتاسیم میتواند به هایپرکالمی (افزایش پتاسیم در خون) منجر شود که وضعیت خطرناکی است.
دکتر جونز میگوید:"موز منبع خوبی از پتاسیم است، اما برای تأمین کامل نیاز روزانه به پتاسیم کافی نیست. باید سایر غذاهای پتاسیمدار را نیز در رژیم خود بگنجانید."
همچنین، موز حاوی ویتامین C، آنتیاکسیدانها، و فیبری است که برای سلامت روده مفید است.
یک موز متوسط حاوی:
-
۳۵۸ میلیگرم پتاسیم (۹٪ از نیاز روزانه)
-
۲۲ گرم کربوهیدرات
-
۳ گرم فیبر (۱۲٪ از نیاز روزانه)
غذاهای دیگر سرشار از پتاسیم
اگر به دنبال تنوع هستید یا نمیخواهید هر روز موز بخورید، غذاهای زیر میتوانند گزینههای خوبی باشند:
-
سیبزمینی متوسط با پوست: ۹۲۵ میلیگرم پتاسیم
-
نصف فنجان زردآلوی خشک: ۳۷۸ میلیگرم پتاسیم
-
یک فنجان عدس پختهشده: ۳۶۶ میلیگرم پتاسیم
-
یک فنجان کدو پختهشده: ۲۹۶ میلیگرم پتاسیم
-
یکچهارم فنجان کشمش: ۳۰۷ میلیگرم پتاسیم
انصاری پیشنهاد میکند موز را با غذاهای دیگر ترکیب کنید تا جذابتر شود:"مثلاً روی اسموتی یا اوتمیل بریزید، یا با کره بادامزمینی یا کره دانهها مصرف کنید."