تشدید نظارت بهداشتی و شرعی بر ذبح دام در عید قربان با ۱۹ اکیپ
اقتصاد ایران: قم- مدیرکل دامپزشکی استان قم از تشدید نظارتهای بهداشتی و شرعی همزمان با فرا رسیدن عید قربان با فعالیت ۱۹ اکیپ نظارتی در قم خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، سید مهدی سرکشیک بعدازظهر سهشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طبق روال سالهای گذشته، تمهیدات لازم برای نظارت بر کشتار دام در ایام عید قربان اندیشیده شده و جلسات متعددی با نهادها و تشکلهای مرتبط برگزار شده است.
وی افزود: آسیبشناسی تجربیات سالهای قبل منجر به اتخاذ تصمیماتی برای ارتقای سطح بهداشت در مراکز ذبح شده و نظارتها در سال جاری با دقت بیشتری انجام خواهد شد.
سرکشیک با اشاره به ظرفیتهای موجود در استان قم، گفت: در حال حاضر دو کشتارگاه رسمی در کیلومترهای ۷ و ۱۵ جاده جعفرآباد از ساعت ۴ صبح خدمات کشتارگاهی ارائه میدهند که تحت نظارت ناظران دامپزشکی فعالیت دارند.
وی ادامه داد: همچنین شهرداری قم شش جایگاه مجاز عرضه و ذبح دام در نقاط مختلف شهر دایر کرده که در این مراکز نیز ناظران بهداشتی و شرعی مستقر هستند.
وی اضافه کرد: علاوه بر این مراکز، قربانگاه مسجد مقدس جمکران و آسایشگاه بهزیستی واقع در میدان شهید محلاتی نیز خدمات ذبح شرعی را با نظارت کارشناسان امر در روز عید قربان ارائه خواهند داد.
مدیرکل دامپزشکی استان قم با اعلام تشکیل ۱۹ اکیپ نظارتی در سطح شهر، ادامه داد: از این تعداد، ۵ اکیپ سیار و ۱۴ اکیپ ثابت در نقاط مختلف مستقر هستند تا بر فرآیند ذبح دام نظارت دقیق بهداشتی و شرعی داشته باشند.
وی در توصیهای به شهروندان تأکید کرد: ضروری است گوشت دام قربانی، پیش از مصرف یا انجماد، دستکم ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود تا از سلامت و کیفیت آن اطمینان حاصل شود.
سرکشیک همچنین از شناسایی دامهای بیمار پیش از ذبح طی سالهای گذشته خبر داد و گفت: برخی از لاشهها به دلیل بیماری یا ذبح غیرشرعی، ضبط کامل یا موضعی شدهاند. وی ادامه داد: در همین راستا سال قبل ۲ هزار و ۴۰۰ رأس دام پیش از کشتار مورد معاینه قرار گرفتند که در مجموع ۲ تن و ۳۰۰ کیلوگرم گوشت ضبط و معدوم سازی شد.
وی خاطرنشان کرد: اگر نظارتهای دامپزشکی به درستی انجام نشود، ممکن است گوشتهای ناسالم وارد چرخه مصرف شود که این مسئله پیامدهای بهداشتی خطرناکی در پی خواهد داشت و بر این اساس، حفظ امنیت غذایی در اولویت برنامههای ماست.
مدیرکل دامپزشکی قم همچنین به موضوع نرخ خدمات کشتار اشاره کرد و گفت: هزینه ذبح و قطعهبندی دام در مراکز مجا بنا بر آنچه در جلسات بیان شد، ۲۵۰ هزار تومان تعیین شده است.
وی در پایان از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف در فرآیند ذبح دام یا عرضه گوشت، مراتب را از طریق سامانه ۱۵۱۲ به دامپزشکی گزارش دهند تا رسیدگی لازم صورت گیرد.