تأثیر شیر و پنیر بر میکروب های دستگاه گوارش

اقتصاد ایران: مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد مصرف شیر تنوع میکروبی روده را افزایش می‌دهد و مصرف پنیر برخی میکروب‌های خاص را کاهش می‌دهد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از Nutrients، شیر در بسیاری از خانه‌ها یک ماده اصلی است. این نوشیدنی مدت‌ها به‌خاطر مواد مغذی مانند کلسیم و ویتامین D ارزشمند بوده، اما داده‌های جدید نشان می‌دهد شیر ممکن است بر اجتماع پیچیده میکروب‌های دستگاه گوارش نیز تأثیر بگذارد.

تأثیر شیر و پنیر بر روده

این یافته‌های اخیر، به رهبری دکتر لی جیاو از کالج پزشکی بیلور، نشان می‌دهد مصرف شیر با افزایش چندین باکتری مفید در روده مرتبط است. اما مصرف پنیر ممکن است برخی میکروب‌های مهم برای تعادل محیط روده را کاهش دهد.

کارشناسان می‌گویند محصولات لبنی با میکروبیوم (جامعه میکروب‌هایی که در بدن به تجزیه مواد مغذی کمک می‌کنند) در تعامل هستند. به نظر می‌رسد شیر به حضور گسترده‌تری از میکروب‌ها کمک می‌کند که نشانه‌ای از روده‌ای سازگارتر است.

دانشمندان همچنین نقش شیر را در تقویت رشد باکتری‌هایی بررسی کرده‌اند که با کاهش التهاب و بهبود سد دفاعی روده ارتباط دارند.برخی محققان معتقدند این روند می‌تواند به کربوهیدرات‌های موجود در شیر مربوط باشد، اما جزئیات همچنان در حال بررسی است.

تأثیر شیر و پنیر بر میکروب های دستگاه گوارش

بررسی باکتری‌های کلیدی

چندین میکروب مرتبط با محصولات لبنی در این پژوهش برجسته شدند. یکی از آنها فکالی‌باکتریوم است که مواد محافظی تولید می‌کند و به تعادل روده و کاهش التهاب کمک می‌کند.

باکتری دیگری که نامش مطرح شده، آکرمَنزیا است. این باکتری به وزن سالم و کنترل قند خون کمک می‌کند. محققان می‌گویند مصرف شیر می‌تواند به افزایش این باکتری‌ها در روده کمک کند.

از سوی دیگر، پنیر اثر متفاوتی دارد و به کاهش باکتری‌های بکتروئیدها منجر می‌شود. بکتروئیدها ساکنان رایج روده هستند و ممکن است بر شرایط کولون تأثیر بگذارند. پنیر همچنین سطح ساب‌دولیگرانولوم، باکتری دیگری که در سلامت متابولیک نقش دارد، را کاهش می‌دهد.

دانشمندان همچنین مشاهده کردند که بیفیدوباکتریوم( که به‌عنوان پروبیوتیک شناخته می‌شود) ممکن است با برخی عادات لبنی افزایش یابد. این موضوع توجه کارشناسانی را به خود جلب کرده که به‌دنبال راهکارهای غذایی برای بهبود هضم هستند.

یافته‌های محدود درباره ماست

اگرچه ماست معمولاً به‌خاطر خواص پروبیوتیکی‌اش تحسین می‌شود، این مطالعه رابطه مشخصی میان مصرف ماست و تغییرات میکروبیوتای روده پیدا نکرد.

به گفته محققان، این به دلیل مصرف بسیار کم ماست در شرکت‌کنندگان بوده و داده‌های کافی برای تحلیل دقیق وجود نداشته است.

بنابراین برای مقایسه ماست با شیر و پنیر، نیاز به بررسی‌هایی با مصرف بیشتر و متنوع‌تر ماست در آینده خواهد بود.

تأثیر شیر و پنیر بر میکروب های دستگاه گوارش

شیر، پنیر و سلامت روده

برخی کارشناسان اشاره می‌کنند که شیر به‌خاطر لاکتوز بیشترش، ممکن است به رشد باکتری‌های مفید کمک کند. پنیر که از طریق تخمیر تهیه می‌شود، لاکتوز کمتری دارد و ممکن است اثر متفاوتی بر میکروب‌های روده داشته باشد.

متخصصان تغذیه یادآور می‌شوند که مقدار توصیه‌شده روزانه محصولات لبنی با توجه به سن، سبک زندگی و وضعیت سلامت فرد متفاوت است.افرادی که حساسیت به لاکتوز یا مشکلات گوارشی دارند، باید با دقت بیشتری محصولات لبنی خود را انتخاب کنند.

راهنمایی‌های غذایی در ایالات متحده اغلب سه فنجان لبنیات در روز را توصیه می‌کنند، اما نیاز هر فرد ممکن است متفاوت باشد.بسیاری از افراد این میزان را مصرف نمی‌کنند و این فرصتی برای افزودن تنوع میکروبی از طریق مصرف شیر یا پنیر فراهم می‌کند.

پژوهشگران هشدار می‌دهند این یافته‌ها نباید به تعمیم درباره همه محصولات لبنی منجر شود.

تأثیر لبنیات بر روده و آینده تحقیقات

تحقیقات فزاینده نشان می‌دهد انتخاب‌های غذایی فراتر از تأمین مواد مغذی پایه، بر تعادل میکروبی روده اثر دارند. مصرف شیر به‌طور خاص با حضور باکتری‌هایی مرتبط شده که می‌توانند در برابر مشکلات گوارشی محافظت ایجاد کنند.

به گفته دکتر جیاو: «مصرف لبنیات ممکن است با تغییر ساختار و ترکیب میکروب‌های چسبیده به روده بزرگ، بر سلامت کلی میزبان اثر بگذارد.»

محققان در آینده به‌دنبال بررسی دقیق‌تر تغییرات بلندمدت خواهند بود تا دریابند هر نوع لبنیات چگونه این میکروب‌ها را در افراد با سنین و پیشینه‌های مختلف تغییر می‌دهد.همچنین بررسی خواهند کرد کدام مواد مغذی — مانند کلسیم یا پروتئین — در کنار میکروب‌ها به هضم بهتر کمک می‌کنند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ