مشعرالحرام، محل کسب شعور و فهم درباره معارف الهی است
اقتصاد ایران: قاسمیان میگوید مشعرالحرام، محل کسب شعور و فهمهای ظریف است. زائر باید در این مکان به دنبال کسب معرفتهای عمیق و دقیق باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام قاسمیان در سخنان خود درباره معارف حج، به اهمیت ویژه مشعرالحرام اشاره میکند و بر لزوم توجه به این جایگاه تأکید دارد.
وی افزود: مشعرالحرام، به دلیل اهمیت والایی که دارد، با عبارت "حرام" توصیف شده است. این عبارت در قرآن فقط برای موارد بسیار خاص و محترم مانند خانه خدا (بیتالحرام)، مسجدالحرام، شهرالحرام و مشعرالحرام به کار رفته است.
قاسمیان گفت: زائران باید توجه داشته باشند که در بدو ورود به مشعر، نیت "بیتوته" داشته باشند، نه "وقوف". یعنی صرفاً در آنجا بمانند تا زمان وقوف فرا برسد.
این سخنران مذهبی دربارهی زمان وقوف در مشعر گفت: وقوف اصلی در مشعر از اذان صبح روز عید قربان تا طلوع آفتاب (حدود یک ساعت و نیم) است. با وجود کوتاهی زمان، این وقوف از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است.
قاسمیان مشعرالحرام را موسم تقویت شعور نسبت به معارف حج دانست و گفت: محل شعور بسیار دقیق و موشکافانه است، به این معنا که زائر باید در این مکان به تفکر و تعمق در معارف الهی بپردازد و با درک عمیقتری از حقیقت حج، مسیر زندگی خود را بازسازی کند؛ همچنان که مشعر از "أشعَرَ" میآید که مرتبط با "شعر" به معنای مو است. شعور، به معرفتهای موشکافانه و ظریف اطلاق میشود، نه صرفاً علم کلی.مشعرالحرام، محل کسب شعور و فهمهای ظریف است. زائر باید در این مکان به دنبال کسب معرفتهای عمیق و دقیق باشد.
وی افزود: در بین الطلوعین (فاصله بین اذان صبح و طلوع آفتاب) در مشعر، از خوابیدن خودداری کنید. این زمان برای کسب مهمترین شعورهای الهی است. در بین الطلوعین، به یاد خدا و امام زمان عجل الله تعالی فرجه باشید. ذکر الهی بگویید، دعا کنید مانند دعای آل یاسین، امین الله و جامعه کبیره.
قاسمیان درباره اهمیت بین الطلوعین گفت: کسب شعور خاص در بین الطلوعین، تنها مختص مشعرالحرام نیست، بلکه در تمام ایام سال نیز این زمان برای یاد خدا و کسب معرفت اهمیت دارد. از انجام کارهای روزمره و حتی مطالعه کتابهای معمولی در این زمان خودداری کنید و به یاد خدا و امام زمان مشغول شوید.
انتهایپیام/