هشدار روبیو درباره سوریه؛آیا تحریم‌های دمشق برداشته می ‌شوند

اقتصاد ایران: موضع‌گیری مقامات آمریکایی حاکی از آن است که بازسازی یا رفع تحریم سوریه برای آنها اهمیتی ندارد و تنها هدف‌شان این است که سوریه‌ای ضعیف باشد که تنها بتواند پایتخت را حفظ کند.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «مارکو روبیو»، وزیر خارجه آمریکا طی نشستی در سنای آمریکا اظهاراتی جالب توجه داشت و گفت: سوریه احتمالا چند هفته با آغاز جنگ داخلی بزرگ فاصله دارد.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه با تاکید بر ثبات شکننده در دمشق خواستار حمایت بین‌المللی از دولت موقت این کشور شد و افزود: اگر با دولت موقت وارد تعامل شویم، شاید نتیجه بدهد، اما اگر تعامل نکنیم قطعا به نتیجه نمی‌رسیم.

در وهله اول، بین السطور اظهارات وزیر خارجه آمریکا این است که وی تلاش می‌کند کنگره را برای تعلیق بخشی از تحریم‌ها علیه سوریه متقاعد کند. درحالی که هفته گذشته ترامپ در سفر به ریاض و بدون مشورت با کنگره گفته بود که تحریم‌های سوریه بلافاصله برداشته می‌شود.

برکسی پوشیده نیست که اساسا لغو تحریم‌ها در آمریکا بدون نقش کنگره بی‌معنی است و دولت تنها می‌تواند اجرای تحریم‌ها را در بازه‌های 6 ماهه با دستور ترامپ تعلیق کند.

 

دونالد ترامپ، برای اجرای وعده لغو تحریم‌های سوریه به ویژه تحریم های موسوم به «سزار» که مهمترین سلسله تحریم علیه این کشور به شمار می‌رود، چاره‌ای جز جلب حمایت کنگره ندارد. هرچند بعضی از سناتورها از لغو یا تعلیق تحریم‌های سوریه حمایت می‌کنند ولی این کار نیاز به حمایت دو سوم اعضای کنگره دارد.

این درحالی است که رژیم صهیونیستی مخالف تصمیم ترامپ برای لغو/تعلیق تحریم‌های سوریه است و با توجه به نفوذ سنتی لابی صهیونیست‌ها در کنگره بعید است که تحریم‌های سوریه لغو شود و احتمالا محدود به تعلیق‌های 6 ماهه با دستور اجرایی خواهد بود.

در وهله دوم، اظهارات مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا درباره شرایط شکننده سوریه نشان دهنده ارزیابی آنها از وضعیت پیچیده سوریه به ویژه با توجه به ساختار موزائیکی قومی و مذهبی است که آمریکا را نگران کرده است. اما این نگرانی آمریکا تنها مربوط به حفظ ثبات در سوریه پسااسد است و در حقیقت صحبتی از بازسازی یا بهبود جایگاه سوریه نیست. به عبارتی ایالات متحده تنها امیدوار است که سوریه بار دیگر به آوردگاه جنگ‌های بی‌پایان قومیتی و ظهور تروریست‌های تکفیری تبدیل نشود.

آمریکا و متحدانش در منطقه به جز اسرائیل، نمی‌خواهند سوریه هم مانند عراق (2003 تا 2016) عرصه جنگ‌های قومی و مذهبی شود اما همزمان علاقه‌ای هم برای کمک به شکل‌گیری دولتی اثرگذار در دمشق مانند دوره قبل از جنگ، در آمریکا وجود ندارد.

همانطور که اظهارات روبیو و دیگران نشان می‌دهد هیچ اصرار و اثری درباره بازسازی سوریه نیست و تنها نگرانی آنها این است که دولت «احمد الشرع» نتواند مانع از ظهور نیروهای رقیب در دمشق شود. غیر از این اظهارات وزر خارجه آمریکا، انتخاب «توماس باراک» سفیر جدید واشنگتن در آنکارا به عنوان نماینده ویژه ترامپ در امور سوریه حاکی از آن است که کاخ سفید جدیتی در کمک به دمشق برای بازسازی زیرساخت‌های این کشور ندارد.

کشور سوریه , کشور آمریکا ,

در همین رابطه روزنامه «العرب»، نزدیک به امارات ضمن انتقاد تلویحی از بی‌عملی آمریکا در قبال سوریه تصریح می‌کند: انتخاب این دیپلمات آمریکایی بیشتر برای فشار بر اجرای تعهدات مدنظر آمریکا توسط دمشق است، نه کمک به بازسازی و لغو یا تعلیق تحریم ها.

این تحولات به روشنی نشان می‌دهد که وضعیت معیشتی مردم سوریه برخلاف تبلیغات رسانه‌های محور عربی-غربی نه تنها بهبود نیافته که بدتر هم شده است.

نکته جالب اینجاست که با وجود کُرنش تمام و کمال دمشق در برابر آمریکا و رژیم صهیونیستی، هنوز انفتاح واقعی در زمینه فشارهای اقتصادی و رفع تحریم این کشور رخ نداده است.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ