جشن بوم گردیها در کرمان سرآغاز فعالیتهای گردشگری این شهر شد
اقتصاد ایران: جشن بوم گردیهای کرمان با حضور ۶۰۰ مدیر بومگردی به عنوان سرآغاز فعالیتهای گردشگری این استان در سال جدید اعلام شد.
به گزارش خبرنگار مهر، اولین جشن ملی بوم گردیهای کشور با حضور ۶۰۰ نفر از مدیران بوم گردی در تالار مرکزی فرهنگ و هنر شهر کرمان برگزار شد.
در این جشن ملی انوشیروان محسنی بندپی معاون گردشگری کشور در این برنامه گفت: اقامتگاههای بوم گردی یکی از گستردهترین و مردمیترین تأسیسات گردشگری هستند ایرانی بودن شرایطی را برای کشور فراهم کرده است که شاهد پیشرفت بوم گردیها هستیم.
وی گفت: ما شاهد افتتاح و خانه تاریخی در استان بودیم بازسازی کاروانسرا با صد میلیون تومان و بازسازی یک خانه تاریخی انجام شد. هدف جشنواره این است که با توجه به اهمیت این تشکل بتوانیم اثرات این بخش را نسبت به شناساندن بوم گردی و شبکه سازی و انتقال تجربیات بیشتر کنیم.
در ادامه محمد علی طالبی استاندار کرمان نیز گفت: کرمان بزرگترین پهنه در ایران است و دارای بیش از ۷ هزار سال تمدن و مناطق گردشگری پر برخوردار است. در جغرافیای این استان از کویر تا کوهستان و سنتهای اصیل روستایی را میتوان مشاهده کرد. ما راهبرد اصلی کار خود را بر پایههای تقویت پیونده هویت و توسعه و تمرکز بر گردشگری و مزیتهای بومی و بین المللی قرار دادهایم.
وی گفت: گردشگری بومی و فرهنگی به عنوان یکی از پیشرانهایی اصلی استان نقش تعیین کننده دارد. این استان رتبه نخست بناهای ثبت شده جهانی، تنوع اقلیمی ۴ فصل و بیش از صدها واحد بوم گردی و دهها منطقه نمونه گردشگری به همراه جشنوارههای فرهنگی متنوع را دارد. کرمان میتواند با این جذابیتها به قطب گردشگری سلامت و گردشگری تجربه محور تبدیل شود. راهبردهایی را برای گردشگری تعیین کردهایم که بیشتر به زیرساختها برمیگردد هر واحد بوم گردی تولید ثروت میکند و حفظ فرهنگ را در پیش میگیرد و مانع مهاجرت میشود.
استاندار کرمان بیان کرد: تدوین برنامه گردشگری استان بر مبنای شعار کرمان شهر لبخند دنیا میتواند استان را در هدف اول کشور قرار دهد برنامههای متنوعی برای تحقق این شعار آغاز شده است جشن بوم گردیها را سرآغاز فعالیتها برای خود میدانیم.
وی افزود: گردشگری هوشمند، تسهیل صدور مجوز، حمایت از آموزشهای تخصصی و برندینگ و تقویت برنامههای گردشگری و زیست بومهای عشایری از برنامههای استان هست.
تویسرکانی شهردار کرمان هم در این برنامه گفت: کرمان شهری با ۱۳ و نیم هکتار وسعت است کسانی که کرمان را میشناسند میدانند که وصف ناپذیر است همچنین معمولاً شهرداریها برخی از دستگاهها را رقیب خود میدانند ولی با توصیه استاندار اتفاقات خوبی را در بافت تاریخی انجام میدهیم همچنین شاهد افتتاح میدان ارگ کرمان هستیم.
وی افزود: در کنار اداره کل میراث فرهنگی، کوچههای بافت تاریخی جداره سازی و سنگفرش میشود.
در این جشن ملی یاوری عبیری رئیس جامعه حرفهای اقامتگاههای بومگردی کشور گفت: در این مراسم از ماکو تا چابهار خوزستان و بوشهر تا خراسان مدیران بوم گردیها حضور دارند و ما نشان جشن ملی را به میزان برنامه اهدا میکنیم.
برنامه جشن بوم گردیهای کشور با مناسبت نامگذاری روز ۲۱ ماه می برگزار شد که به پیشنهاد یونسکو با هدف درک ارتقای فرهنگی و احترام به تفاوتها و گفتگوی ملتها روز جهانی تنوع فرهنگی برای گفتگو و توسعه نامگذاری شده است.
در ادامه این برنامه دو تندیس بوم یار و بوم ماندگار به برترینها و کسانی که کارهای ماندگار در حوزه بوم گردی انجام دادهاند تقدیم شد. از جمله احمد پوازی امام جمعه لافت که از محل جمع آوری نذورات مردم در حوزه ترمیم خانههای بی بضاعت کمک میکند و پس از آن بوم گردی ایجاد میشود و افراد را هم به اشتغال را میدارد.
تندیس بوم یادگار به مازیار آل داوود به عنوان پدر بوم گردی ایران، زینت دریایی از روستای سلخ قشم به دلیل فعالیت در حوزه بوم گردی اشتغالزایی فعالیت در حوزه صنایع دستی قشم، فرزانه خوشامد مدیر بوم گردی و دهیار از استان فارس، محمد جهانشاهی پیشنهاد دهنده روز ملی بوم گردی در تقویم ایران و پورنگ پور حسینی تدوین کننده آئین نامه بوم گردیهای کشور اهدا شد. مدلهای ملی ادویه نیز به ۶ نفر داده شد.