لزوم تشدید نظارتها بر مصارف کشاورزی و لایروبی مسیر رودخانه ساوه
اقتصاد ایران: ساوه -فرماندار ساوه ضمن تاکید بر جمع آوری کامل شبکه غیر مجاز برداشت آب از بستر رودخانه گفت: نظارت دقیقتری بر مصارف کشاورزی و لایروبی مسیر رودخانه اعمال شود.
به گزارش خبرنگار مهر، سید مهدی حسینی عصر چهارشنبه در بازدید از سد الغدیر ساوه اظهار کرد: برداشتهای غیر مجاز و عدم نظارت بر حق آبهها در مصارف کشاورزی مناطق بالادست ورودی آب به سد الغدیر را به صفر رسانده است.
فرماندار ساوه افزود: خشکسالیهای پنج سال اخیر و برداشتهای بیرویه کشاورزی در سالهای گذشته و عدم نظارت مستمر در مناطق بالادست به ویژه در حوزه شهرستان تفرش ورودی آب سد الغدیر را به شدت کاهش داده است به نحوی که اکنون ورودی آب سد به صفر رسیده است.
حسینی ادامه داد: در حالیکه خروجی آب از سد شامل شرب و تبخیر بیش از ۵۰۰ لیتر بر ثانیه است و این به معنی هشدار جدی در کاهش حجم آب ذخیره سد در روزها و هفتههای آتی است.
وی با تاکید بر مدیریت مصرف آب شرب و کشاورزی گفت: سد الغدیر، به عنوان مهمترین منبع تأمین آب شرب و کشاورزی ساوه از رودخانهای تغذیه میشود که بخش قابل توجهی از مسیر آن از شهرستان تفرش میگذرد.
فرماندار ساوه تصریح کرد: بررسیهای دقیق میدانی در این بازدید و گزارشهای کارشناسی نشان میدهد در برخی مناطق بالادست، بهویژه در محدوده تفرش، برداشتهای غیرمجاز از رودخانه، کشتهای خارج از الگوی مجاز و ضعف شدید نظارت بر میزان و نحوه استفاده از آب، در کنار عدم لایروبی بستر رودخانه باعث کاهش محسوس ورودی به سد الغدیر شده است.
حسینی بیان کرد: ورودی آب سد الغدیر تحت تأثیر مستقیم اقدامات بالادست است و متأسفانه در حال حاضر نظارت دقیقی بر برداشتها و الگوی مصرف آب در بخشهایی از تفرش وجود ندارد و این موضوع به طور جدی ورودی سد را تهدید میکند.
وی گفت: بدون تردید اگر مدیریت مصرف و رعایت حقآبهها در مسیر رودخانهها صورت نگیرد، تلاشهای ما در پاییندست بینتیجه خواهد بود.
فرماندار ساوه با اشاره به ورود شهرستان ساوه به دوره تنش آبی و بحران کمآبی افزود: در شرایطی که تأمین آب برای ساوه به یک اولویت حیاتی تبدیل شده و شمارش معکوس ذخیره آب سد الغدیر از هفته جاری آغاز شده است.
حسینی افزود: ضروری است هماهنگی مشترک تأمین دو شهرستان ساوه و تفرش جهت مدیریت تنش آبی و نظارت دقیق بر عملکرد دستگاههای اجرایی دو شهرستان به عمل آید.
وی گفت: انتظار است با صدور دستور عملیاتی معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری، امور آب منطقهای، جهاد کشاورزی استان و سایر نهادهای مسئول، ضمن جمع آوری کامل شبکه غیر مجاز برداشت آب از بستر رودخانه، نظارت دقیقتری بر مصارف کشاورزی و لایروبی مسیر رودخانه اعمال شود.