تدوین ۵۰ درصد از آییننامههای قانون تامین مالی تولید
اقتصاد ایران: عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به گذشت فرصت ۶ ماهه برای تدوین آییننامههای قانون تامین مالی تولید، گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد آییننامههای این قانون تدوین شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، هادی قوامی عضو هیئت رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در ششمین همایش و جشنواره ملی حاتم گفت: مسائل اقتصاد ایران متنوع و پیچیده است. در حال حاضر قانون تامین مالی تولید از خرداد ماه سال گذشته ابلاغ شده است. در سال گذشته دولت تغییر کرد و طبیعی بود تا در 6 ماهه تعیین شده در قانون امکان تدوین آییننامه ها ممکن نباشد. در حال حاضر 50 درصد آییننامهها تدوین شده است.
وی افزود: سال جاری، سال سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده و تصور میکنم اگر به همین قانون توجه کنیم میتوانیم شاهد یک تغییر جهت برای هدایت نقدینگی به سمت تولید داشته باشیم. تامین مالی خرد برای طرحها و پروژههای تولید مورد توجه است. در خراسان شمالی مقامات را به یکی از طرحهایی که با مشارکت مردم در حوزه معدن در حال انجام است دعوت کردم. میتوانیم از ظرفیت تعاونیها در این حوزه استفاده کنیم. متوسط بارندگی استان یزد 200 میلی متر است و الان با توجه به فرصتهای سرمایهگذاری در حوزه معدن که در این استان به وجود آمده 200 هزار نفر به این استان مهاجرت کردند. این موضوع نشان میدهد که حتی اگر استانی کم آب باشد هم میتوانیم ایجاد ارزش کنیم.
قوامی با اشاره به اینکه در منطقه بشاگرد حدود 3 هزار هکتار از زمین های غیرقابل کشت، کاشت نوع خاصی خرما انجام شده که قیمت حدودی 12 یورو به ازای هر کیلو دارد، گفت: در حقیقت حتی در نقاطی که انتظار نداریم میتوان آبادی ایجاد کرد. بندر جاسک و فرودگاه آن میتواند به لحاظ اقتصادی متحول شود. با توجه به ظرفیتی که در قانون ایجاد کردیم این امکان را داریم زیرساختهای درست را در چارچوب آن انجام دهیم.
روزانه 8 همت پول خلق میشود
وی در خصوص آمارهای مربوط به نقدینگی گفت: میزان نقدینگی کشور در سال 57، 250 میلیارد تومان بود. این عدد امروز به 10 میلیون و 568 هزار میلیارد تومان گذشته است. در 13 سال گذشته متوسط رشد آن 25 درصد بوده است در حالی که رشد اقتصادی در این مدت کمتر از 1 درصد بوده است. وقتی رشد اقتصادی پایین باشد سبب تورم بالا میشود. ما اگر میخواهیم اتفاق خوبی شکل بدهیم باید تورم بالا را کنترل کنیم. ما در برنامه هفتم متوسط رشد 8 درصد را هدفگذاری کردیم.
یک دلیل رشد 30 درصدی نقدینگی سلطه عام سیاست مالی بر سیاست پولی است. روزانه 8 همت پول خلق میشود که به معنای فقیرتر کردن فقیران است. مبلغ اندکی از این رقم صرف تولید میشود. اخیرا قانونی در این مورد نوشتیم که هم اکنون در شورای نگهبان است.
درخواست از شورای نگهبان برای تایید قانون مالیات برعایدی سرمایه
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر میخواهیم فعالیت دلالی را پر هزینه کنیم باید از این قانون استفاده کنیم و درخواست ما از شورای نگهبان این است که در این خصوص همراهی لازم را داشته باشد.
قوامی ادامه داد: یکی از مسائل مهم ما خلا در تامین مالی تولید است. روز سهشنبه جلسه مفصلی در این حوزه داشتیم. انشاءالله دولت وزیر اقتصادی به مجلس معرفی کند که سابقه اجرایی کافی داشته باشد و تولیدکنندگان نیز احساس مثبتی در این خصوص داشته باشند. مهمترین ابزارهای تامین مالی خرد به دو دسته مستقیم و غیرمستقیم تقسیم میشود. به صورت مستقیم تامین مالی جمعی انجام میشود و غیرمستقیم با انتشار اوراق و صندوق های درآمد ثابت است.
انتهای پیام/