منافع هوشمندسازی نظام مالیاتی برای اقتصاد ایران

اقتصاد ایران: هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور از جهات مختلف برایمان منفعت دارد. با تقویت حسابرسی سیستمی می‌توانیم بر کشف مودیان جدید و مقابله با فراریان مالیاتی متمرکز شویم. از طرف دیگر، دولت می‌تواند بر مالیات‌ستانی از فعالیت‌های واسطه‌ای و مخرب نیز تمرکز کند.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم،مالیات‌ستانی عادلانه یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک نظام مالیاتی کارآمد است و منجر به تحقق بودجه بدون نفت نیز خواهد شد. یکی از گام‌های اساسی در راستای تحقق مالیات‌ستانی عادلانه، نیز تقویت حسابرسی سیتمی است. سیستمی و هوشمندسازی امور در تمامی ابعاد اقتصادی کشور با جدیت در دستور کار است. استفاده از سامانه‌ها در روندهای مختلف حکمرانی کشور جریان دارد و دولت در تلاش است به تحقق دولت الکترونیک بپردازد. یکی از مهم‌ترین زمینه‌هایی که سیستمی‌سازی امور در آن در حال اجراست، حوزه مالیاتی کشور است.

سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور و فاصله گرفتن از روندهای دستی و ممیزمحور مالیات‌ستانی راهکاری برای افزایش شفافیت در امور و جلب اعتماد مردم است. به نحوی که با رضایت بیشتری اقدام به پرداخت مالیات کنند.

دریافت مالیات حقه از همگان به صورت سیستمی و هوشمند زمینه‌ساز تحقق شعار سال مبنی بر جذب سرمایه‌ها به حوزه تولید است زیرا تنها در این سازوکار است که اعتماد عمومی به روندهای اقتصادی و مالیاتی کشور جلب می‌شود. در شرایطی که مالیات‌ستانی به صورت ممیزمحور و با روندهای قدیمی صورت می‌گیرد، مردم به روندهای مالیاتی و اقتصادی کشور اعتماد نمی‌کنند. در نتیجه حسابرسی سیستمی و هوشمند که در سال گذشته در دستور کار قرار داشت و بخش زیادی از اظهارنامه‌های مالیاتی به این روش حسابرسی شد، نتایج مثبت زیادی برای کشور دارد

در ادامه پیرامون اهمیت این موضوع با آقای قاسم روانبخش، نماینده قم در مجلس به گفتگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.

قاسم روانبخش، نماینده قم در مجلس با اشاره به اهمیت تحقق بودجه بدون نفت گفت: اهمیت توجه به داده‌محوری و تقویت حسابرسی سیستمی، در بحث عدالت مالیاتی نهفته است؛ زیرا این مسیر می‌تواند علاوه بر تحقق عدالت در اخذ مالیات و شفافیت در مسیر مالیات‌ستانی، منجر به بهبود درآمدهای مالیاتی از محل شناسایی مودیان جدید و جلوگیری از فرار مالیاتی نیز شود و به این ترتیب کمک بزرگی در راستای تحقق درآمدهای پایدار و کسری بودجه حداقلی است.

وی ادامه داد: با استفاده از روندهای سیستمی وهوشمند مشخص می‌شود که افراد چقدر درآمد دارند و چه مقداری باید به عنوان مالیات پرداخت کنند. بر اثر هوشمندسازی روندهای مالیاتی کشور می‌توانیم با دقت بالایی اقدام به مالیات‌ستانی کنیم. به نحوی که هم مالیات حقه از همگان دریافت شود و هم کسی مورد اجحاف مالیاتی قرار نگیرد.

وی ادامه داد: هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور از جهات مختلف برایمان منفعت دارد. با استفاده از این روش‌های سیستمی و مدرن می‌توانیم بر کشف مودیان جدید و مقابله با فراریان مالیاتی متمرکز شویم. از طرف دیگر، دولت می‌تواند بر مالیات‌ستانی از فعالیت‌های واسطه‌ای و مخرب نیز تمرکز کند. به همین دلیل زمینه‌ای برای حمایت از بخش‌های مولد به وجود می‌آید.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: سامانه‌ها و سیستم‌ها به افزایش سرعت انجام کارها منجر می‌شوند. در روندهای سنتی و ممیزمحور تعداد زیادی از نیروی انسانی سازمان امور مالیاتی مشغول حسابرسی‌های دستی بودند. حالا این روند توسط سیستم و سامانه صورت می‌گیرد و سازمان امور مالیاتی از این نیروی انسانی می‌تواند برای کشف مودیان جدید و مقابله با فراریان مالیات استفاده کند.

وی ادامه داد: وقتی افراد به حسابرسی دستی اظهارنامه‌ها می‌پردازند، امکان بروز اشتباه وجود دارد. اما سیستم‌ها از دقت بالایی برخوردارند و در کمترین زمان می‌توانند بهترین نتیجه را ایجاد کنند.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ